Радиофреквенция за премахване на целулита

Естетичната медицина среща едни от най-големите трудности в битката с целулитните зони. Въпреки съществуващите антицелулитни кремове, масажи, медикаменти, подбора на подходящи упражнения с оптимален хранителен режим, целулитът продължава да тревожи дори жени, които нямат проблем с теглото.

радиофреквенция в борбата с целулитаРадиофреквенцията е сравнително нов и многообещаващ метод за премахването на целулита, стягането и повдигането на отпуснатата кожа, както и разсейването на мастните натрупвания

Накратко за целулита

Факторите за образуването на целулит са подвластни най-вече на възрастта и хормоналните промени в женския организъм, те включват:

  • наличие на мастна тъкан
  • неефективно оросяване на кожата и подкожието
  • образуване на свръхфиброзна тъкан, която придърпва кожата и тя започва да изглежда като кората на портокал,
  • задържане на вода в организма (по време на цикъл или приемане на големи количества сол).

При целулита мастните клетки се натрупват в слоя, разполагащ се между кожата и мускулите. Те са групирани в големи образувания, отделени помежду си с фиброзни септи. Тези прегради се разполагат между мускулната тъкан и кожата, като кожата се придърпва надолу към вътрешността на тялото. Когато количеството на мастната тъкан нарасне, поради здравината си, септите не могат да се разтегнат достатъчно и в тях се създава напрежение, което дърпа към себе си мазнините. По такъв начин, те се залепват за септите и това води до образуване на вдлъбнатини - ‘димплинг’.

Какво представлява радиофреквенцията

Методът се осъществява чрез генериране на топлина в дълбочина. Температурата на кожата трябва да достигне 40-42 градуса и чак тогава започва същинската процедура. Така се получава свиване на съединителната тъкан и елиминиране на ненужната вода. При такава температура се усеща индивидуално леко затопляне, но не трябва да се предизвиква парене и изгаряне.

Топлината разрушава мембраните на мастните струпвания и тяхното съдържимо (триглицериди и мастни киселини) се отправя към циркулацията на кръвта и лимфата. Те се изхвърлят от организма при приемане на повече вода и поради това 1-2 дена преди и след процедурата е необходимо да се приемат повече течности.

Индикации за приложение

Радиофреквенцията повишава локалния метаболизъм и циркулацията на кръвта и лимфата. Оттук произлиза и основното му приложение - в борбата с целулита, тъй като топлината унищожава фиброзните прегради, които придърпват кожата и я правят неравна.

Радиофреквенцията се използва и като ефикасен метод за подмладяване на кожата. Комбинирането със специален накрайник, води до стягане на кожата, тъй като топлината мощно стимулира образуването на колаген от фибробластите. При рязко отслабване или напълняване, кожата се отпуска дори при млади момичета. Тази техника се прилага също за повдигане на кожата под брадичката, изглаждане на очния контур, намаляване на бръчките.

Безопасност и странични ефекти

Съдържимото от мастните клетки (триглицериди и мастни киселини) не се натрупва в кръвоносните съдове и няма данни за настъпили патологични промени в черния дроб при хора, подложили се на процедурата. Няма рискове от емболия или хематом.

Възможна е появата на зачервяване или на малки пъпчици в областта на третираната зона, които бързо изчезват. Процедурата е противопоказана при бременни жени, хора с диабет, метални импланти в близост до третираната област, хора със злокачествени тумори и автоимунни заболявания.

{rt}

Използвана литература:

Сподели или оцени, ако сме били полезни
5 1< 1< 1< 1< 1< Оценка 5.00 (1 глас)