депресия

Алцхаймер и деменцияСъвременният и напрегнат начин на живот и липсата на свободно време често са причина за пренебрегване на симптомите на депресия. Тя обаче е специфично заболяване, на което трябва да се обърне незабавно внимание. В противен случай депресията може да има изключително сериозни, дори животозастрашаващи последствия. Ето защо още при появата на първите симптоми потърсете помощ от лекар-специалист, който да постави правилната диагноза и да назначи съответното лечение.

Почти всеки през живота си е преживявал периоди, през които се е чувствал тъжен, самотен или нещастен. Ако тъжният епизод, обаче, през който страдащия не възприема живота от нормалната му страна, продължи седмици или по-дълго, можем да мислим за депресивно състояние. Депресивните разстройства нарушават нормалното функциониране на организма и смущават изпълняването на най-простите всекидневни занимания.

Типичните симптоми на депресия включват: Загуба на интерес или изцяло на способността човек да се радва на важни дейности от ежедневието, които преди са му доставяли удоволствие; трайно понижено настроение; нарушение на висшите волеви функции, вкл. "затормозеност" на поведението; проблеми с концентрацията и запомнянето; изопачени мисли и др.

Новини на тема Депресия

Заглавие
Акупунктурата премахва депресията през бременността
Вината при депресия предизвиква различен мозъчен отговор, както твърди и Фройд
Депресията - диабетът на мозъка?
Лечение на депресия – общи принципи
Спортът подобрява настроението и бори депресията
Сънят, депресията и стресът повлияват отслабването