Кавитация - безоперативна липосукция с ултразвук

В заобикалящата ни среда от стрес и изкушения често постигането на идеална фигура, а оттам и на високо самочувствие е само утопия. Разочарование след разочарование, диета след диета, човек губи всяка своя надежда за постигане на оптимално тегло и перфектно тяло.

кавитация ултразвукова липосукцияЖеланите резултати бързо и ефикасно могат да бъдат постигнати чрез ултразвукова кавитация - неинвазивен метод за ефективно избавяне от излишните мазнини. Според данни, тази процедура заема едно от челните места в света за радикално намаляване на обиколката на талията и ханша. Следва да се разграничава от UAL (Ultrasonic Assisted Liposuction), който е вариант на традиционната, оперативна липосукция с помощта на ултразвук за предварително втечняване на мастната тъкан.

Тази техника, комбинирана с радиофреквенцията, изключително ефективно се справя и със стягането на кожата и изглаждане на целулитните зони.

Какво представлява процедурата

В действителност кавитацията представлява липосукция без реално да има липосукция (оперативно отстраняване на мастна тъкан). Тя използва контролирани високочестотни вълни, генериращи микромехурчета в тъканите. Генерираните вълни проникват на голяма дълбочина през кожата и намаляват обема на мастната тъкан.

Счита се, че мощните ултразвукови трептения разрушават мембраните на мастните клетки и тяхното съдържимо, под формата на течна субстанция, лесно се отправя към кръво-лимфообращението, отива в черния дроб, където се преработва и след това се изхвърля чрез отделителната система.

Чрез микропроцесор се поддържа синхронизация в работата с нискочестотни вълни. Това е от изключителна важност при прилагането на процедурата, тъй като по този начин се постига съхранение целостта на другите тъкани. Така, нискочестотните вълни се насочват изцяло към мастната тъкан.

Ефективност на процедурата

Ефектът на кавитацията прави мастните тъкани по-меки, отделя ги от другите тъкани и предоставя възможност за отделянето им от организма. Ултразвуковите вълни достигат до мастната тъкан чрез масаж, осъществяван посредством въртеливи движения върху съответната зона. При една процедура е възможно (но не гарантирано) намаляване до 2 см от обиколката на третираната област.

Кавитацията е ефективна за:

 • намаляване обема на подкожната мастна тъкан
 • премахване на целулит
 • корекции на дефекти след операция за липосукция

В кои зони може да очакваме ефект?

Кавитация - приложими области и зониОбластите на приложение на апаратурата са вътрешна и външна част на бедрата, централна и периферна част на корема, горната част на ръцете и задните части.

Кавитацията и радиофреквенцията са едни от малкото методи, които разрушава мастната мембрана, докато антицелулитните масажи действат на ниво освобождаване на излишното количество вода, натрупано в организма.

Рискове и противопоказания

Процедурата рядко може да болезнена, а в много редки случаи и при неправилна техника да причини изгаряния. Не се препоръчва при:

 1. Бременни жени
 2. Хора с пейсмейкър
 3. Хора с метални и електрически протези
 4. При сърдечна аритмия
 5. При хора, страдащи от епилепсия
 6. Ракови заболявания
 7. Тромбоза
 8. Хора, страдащи от други заболявания (по преценка на лекар след консултация)
Сподели или оцени, ако сме били полезни
1< 1< 1< 1< 1< Оценка 0.00 (0 гласове)