Изберете козметиката пред ботокса и пластичната хирургия

Според ново проучване хората ще ви харесват повече, ако не се подлагате на инвазивни процедури като терапия с ботокс или пластична операция. Защото човек изглежда най-привлекателен, когато е естествен, заключват специалистите.

Изберете козметичните продукти пред ботокса и пластичната хирургия.Случайно подбраните участници в проучването са се отнесли по-дружелюбно към жени, които се предпазват от вредните слънчеви лъчи и използват редовно козметични продукти в сравнение с жени, които са прибегнали към услугите на пластичен хирург. Последните са изглеждали далеч по-арогантни и суетни, споделят участниците в проучването.

„Това проучване е важно, защото показва, че въпреки че в обществото се налага мнението, че е хубаво да изглеждате по-млади, хирургичните намеси могат да окажат отрицателно влияние на социално ниво.“, смята д-р Алисън Частийн, професор по психология в Университета в Торонто.

„Въпреки бързото развитие на индустрията за подмладяване, резултатите от проучването показват, че подобни крайни действия не са широко приети в обществото.“ заявяват учените.

В проучването са взели участие 260 представителки на нежния пол, които са оценявали външния вид на две групи жени на възраст 50, 60 или 70 години. Първата група от тях използват редовно крем за лице, а втората - ботокс инжекции. Половината от участничките са млади (средна възраст 18 години), другата половина по-възрастни (на около 70 години).

По-възрастните са реагирали много положително към факта, че жената ползва различни техники за борба със старостта, но не и по-младите момичета. Всички участнички заключват, че жените, използващи крем за лице, изглеждат по-малко суетни за разлика от останалите.

Във друго проучване 100 доброволци са оценявали жени, които използват една от следните 4 техники за подмладяване:

  • избягване излагането на пряка слънчева светлина,
  • използване на кремове за лице,
  • използване на ботокс
  • и лифтинг на лице.

Отново се харесват повече жените, които използват по-малко инвазивни средства за подмладяване и които не са толкова драстични.

Според проучването по-негативно се гледа на хората на средна възраст отколкото на по-възрастните, които лягат под ножа.

Снимка: Ambro / FreeDigitalPhotos.net

Сподели или оцени, ако сме били полезни
1< 1< 1< 1< 1< Оценка 0.00 (0 гласове)