Кои са най-добрите методи за детоксикация на организма

Рекламен материал

При съвременния начин на живот почти всеки човек страда от различните видове дискомфортни състояния, които подсказват наличието на токсини или определени здравословни проблеми. Препоръчително е да наблюдаваме повече себе си, тялото си и знаците, които ни се подават от него, не бива да бъдат пренебрегвани. Организмът ни има перфектна система за известяване, остава само ние да сме нащрек и при съответните симптоми да се грижим да предотвратяваме усложненията.

Какво подсказва необходимостта от детоксикация

Ако редовно се сблъсквате с някои от изброените признаци, явно трябва да планирате метод за освобождаване от токсините:

 • Коремът ви се подува заради газове или запек;
 • Вирусите веднага ви повалят и имунитетът ви е слаб;
 • Страдате от разстройство на хормоналните нива;
 • Имате силно главоболие, което не е еднократно и не се дължи само на умора;
 • В поясната област трупате мазнини;
 • Апетитът ви за храни, които са вредни, е особено засилен;
 • Може също да нямате голям апетит;
 • Лицето ви оттича, това се забелязва особено около очите;
 • Настроението ви се мени постоянно, а околните ви дразнят;
 • Не успявате да се възстановите качествено по време на сън, събуждате се и не ви се става;
 • Усещате слабост в мускулите, както и ставни болки;
 • Носът ви тече, имате хрема, която не се поддава на лечение;
 • Получавате обриви, които не се дължат на кожно раздразнение от външни фактори.

Правилните методи за детоксикация

Детоксикация с билки

Това е вариант, който би избрал всеки привърженик на природните средства. Решението е отлично, стига да познавате добре билките, с които това е възможно. Ако няма кой да ви насочи, по-удачно е да се обърнете към продуктите, които съдържат такива съставки и са подсилени от допълнителни вещества, спомагащи детоксикацията.

Карамфилът и белият равнец са сред ароматните треви, които се грижат за дезинфекцията и за оздравяването на органите ни в тялото. Те имат способността да възстановяват чревната флора, да ни защитават от паразитите и занапред, да пречистват кръвта ни.

Хранителен режим на помощ

Така наречената диета, с която ние измъчваме тялото си, не винаги може да се погрижи за детоксикацията. По-скоро е вероятно да сгрешим, ако сме си поставили крайни ограничения, лишаваме се ненужно от полезни мазнини и храни, които са набедени за вредни.

Основното правило, към което трябва да се придържате, е да започнете за се пазите от пакетираните продукти, рафинираните и преработени стоки за консумация, които със сигурност замърсяват червата ни. Всичко, което е пълно с фруктоза, опасни масла, оцветители, глутамат, консерванти, създава рискове за коректната функция на системите в организма ни.

Следващата стъпка е да наблегнете на продукти с органичен произход, доколкото това ви е възможно. Не пропускайте в менюто си да включвате повече чесън, сурови и накиснати във вода предварително ядки, качествено масло, риба, зелен чай, ленено семе.

Може да си правите смутита, които съдържат зеленолистни зеленчуци, краставица, мента, магданоз, целина, както и някои плодове – ананас, лимон, киви. Все пак имайте предвид, че трябва да подхождате индивидуално. Понякога имаме непоносимост към храни, които за другите не създават грижи, но ние е желателно да употребяваме внимателно.

Сподели или оцени, ако сме били полезни
5 1< 1< 1< 1< 1< Оценка 5.00 (1 глас)