Забележка

The forum is in read only mode.

Пищене в ушите

COM_KUNENA_USER_PROFILE_BUTTON_LABEL_MORE
02 Сеп 2011 16:12 #41 от perseus
Re: Пищене в ушите
Значи гледам и аз съм подобен случай (с изключения)

Всичко тръгна от очна мигрена февруари, малко преди нея като се навеждах и ме заболяваше главата отгоре. Появи се и шум в ушите, повече в лявото ухо.

Невроложката ме наплаши, че може да е какво ли не и отидох на ЯМР във ВМА - всичко наред. Бях на доплер - гледали са сънна артерия, вътрешна сънна, вертерберална артерия - всичко наред. Още в началото бях на кардиолог - мислех че е хипертонична криза - всичко наред. Очите ми 2 пъти тази година са гледани - перфектно зрение ОБАЧЕ междувременно се появиха "звезди посред бял ден" като гледам по-ярки повърхности и мътнини в очите, понякога имам и болка отвътре в очите. Бях и на отоневролог - слухът е перфектен, да съм пиел гинко билоба, шумът бил с неизвестен характер. Става ми и малко малко тежко на главата понякога. Очният ме прати и на периметричен тест - всичко наред, ама светлинките ми пречеха. Отгоре на всичко понякога виждам черни малки обекти като ярки бели.

От време на време ми се запушва лявото ухо - ото невролога каза да отида на ушен лекар. Още не съм бил.

Никой лекар не знае какво ми е. От февруари до сега къде по каса, къде на частно съм бил на невролог, кардиолог, очен лекар, ЯМР, доплер, ото-невролог, енцефалография.

Притесняват ме проблемите с очите, които се увеличават. Понякога черни точки и малки обекти проблясват като бяло. Според очния било най-вероятно спазъм на съдове, очният нерви бил или протиснат или възпален и дотам. Няма лечение, няма конкретна диагноза - да съм ходел на невролог. Невролозите пък пращат на очен и кръгът е пълен.

Според мен всичко е свързано - шум, очни проблеми, тежест в главата - обаче никой от лекарите, на които съм бил, не желаят да погледнат комплексно на проблема, всеки си гледа в областта.

Някакви коментари от лекарите тук?

Мерси!
  • Здравко
  • Здравко's Avatar
  • Посетител
02 Сеп 2011 19:29 #42 от Здравко
Добре е да се консултирате наистина с добър невролог, като вземете всички изследвания, разчитания, епикризи и пр. до момента със себе си. Препоръчвам Ви специалистите от УМБАЛ "Св. Наум".
02 Сеп 2011 21:07 #43 от perseus

Мисля да се пробвам при проф. Шотеков. Но ще отида да се види и с очите ми ако има проблем при наистина добър специалист.
28 Сеп 2011 04:18 #44 от Alesis
Здравейте,

Аз съм вече бивш Ди Джей и съм с двустранен неврит на слуховия нерв.При мен е звукова травма то е ясно като в лявото ухо загубите на слуха са ми доста по-сериозни ходя по цял ден само със слухово апаратче.
Доколкото четох,чащото доста се интересувах,но докторите ще кажат по-добре в отделни случаи пищене има когато умират клетките в слуховият нерв отговарящи за високите честоти,незнам доколко е вярно.
Относно шума аз го имам постоянно единствено намалява когато пия съдоразширяващи шумът намалява и понякога даже изчезва,когато съм на по шумно място на улицата например няма проблем ,но в домашни условия пищенето е ужасно.
Ако сведеме проблема само и единствено до ушите както е при мен защо не се посъветваш с УНГ да ти изпише съдоразширяващи да видиш как ще се повлияе шума? Аз пия в момента само Бетасерк и Гинкобилоба заради вестибуларния апарат и шума(който въпреки че съм почти глух си го има). Но в началото когато пищенето беше в пъти по-силно ме наливаха с Кавинтон , Нотропил пиех и гинкобилоба...тогава пищенето изчезна!
  • tsetso
  • tsetso's Avatar
  • Посетител
28 Сеп 2011 16:07 #45 от tsetso
Здравейте, Алесис,
За съжаление нещата невинаги са така прости. При Вас шумът има изяснен произход, при много хора не е така...
11 Ное 2011 07:44 #46 от Miss
Отговор: Пищене в ушите
Здравейте! И аз съм така. Имам шум в ушите, който се появи изведнъж рязко август месец. Изумена съм колко хора всъщност страдат от това, а лечението е регулярно. Аз например ходих на невролог, на УНГ, във Военна болница и засега ефекта е краткотраен, вече съм се отчаяла. В момента пия ноотропил, деаксинт и бета-форте, но изследвания са ми правени само с аудиограма. Лечението е 10 дена се пият тези лекаства, като отбелязвам, че шума почти изчезна, почива се 7 дена( в момента съм в почивката) и се пият още 10 дена, след което трябва да отида пак на преглед. Интерсно е,че докато ги пих шума почти изчезна, но в почивката между лекаствата пак се появи и е особено силен сутрин и вечер, диагнозата ми е неврит на вътрешното ухо, но без други изследвания вече се съмнявам. Не знам какво да правя, да поискам ли и аз ЯМР, или да продължавам да пия всякакви лекарства, а ефекта да е минимален, няма ли изчезне този шум??
  • Христиан
  • Христиан's Avatar COM_KUNENA_TOPIC_AUTHOR
  • Посетител
14 Ное 2011 14:45 #47 от Христиан
Отговор: Re: Пищене в ушите
Ако шумьт продьлжава пожече от месец трябва да си направите сериозни изследвания при оториноларинголог, при терапевт и при невролог. Добре е да Ви направят компютърна томография на главата. На тази база се взема решение за медикаментозно лечение - точната лекарствената терапия ще ви помогне да се справите с проблема.
  • tsetso
  • tsetso's Avatar
  • Посетител
15 Ное 2011 09:11 #48 от tsetso
Здравейте, Мис,
Във връзка с доброто повлияване от лечението и острото протичане на оплакванията прогнозата е добра. Приключете предписаната от лекар терапия (в случай, че се повлиява благоприятно) и ако при проведения контролен преглед, шумът продължава, консултирайте се с лекуващия лекар за направата на допълнителни изследвания.
16 Ное 2011 08:25 #49 от Miss
Благодаря за отговора, ще пиша, когато приключи лечението и дали е имало ефект :)
22 Ян 2018 19:43 #50 от depresiran
Пищене в ушите
Преди 8…9месеца бях пребит жестоко..
В момента съм с шум в лявото ухо-като се прозявам пропуква ,но не може да се отпуши и предполагам от това е шума...
Въпрос-при травма на главата ,има ли лечение за този шум?
Благодаря!
Създадено с Kunena форум