- Thank you received: 0
Забележка
The forum is in read only mode.
Пищене в ушите
- qwerty
-
- COM_KUNENA_OFFLINE
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK2
COM_KUNENA_USER_PROFILE_BUTTON_LABEL_LESS
COM_KUNENA_USER_PROFILE_BUTTON_LABEL_MORE
24 Окт 2010 07:09 #11
от qwerty
Re: Пищене в ушите
Ако имам хипертироидизъм, няма ли да ми е нарушен метаболизма? Принципно си поддържам килограмите без проблеми.
Мисля да си пусна и една пълна кръвна картина, че като гледам причинителите на този шум са толкова много, че ще трябва мина през какви ли не изследвания. На места в чужди публикации прочетох, че шум в ушите може да се получи и при дефицит на желязо и цинк.
Докато получа отговор от здравната каса за ЯМР, мисля да продължа да пия ГинкоВин.
Интересното е, че при стискане на зъби и при дъвчене - шума се усилва и повечето доктори залагат именно на съдов проблем. Силно се надявам в крайна сметка да се установи къде е проблема, че хич не е приятно вечер като си легнете да ви "шуми" главата.
Ако има развитие по въпроса, ще пиша в темата.
Мисля да си пусна и една пълна кръвна картина, че като гледам причинителите на този шум са толкова много, че ще трябва мина през какви ли не изследвания. На места в чужди публикации прочетох, че шум в ушите може да се получи и при дефицит на желязо и цинк.
Докато получа отговор от здравната каса за ЯМР, мисля да продължа да пия ГинкоВин.
Интересното е, че при стискане на зъби и при дъвчене - шума се усилва и повечето доктори залагат именно на съдов проблем. Силно се надявам в крайна сметка да се установи къде е проблема, че хич не е приятно вечер като си легнете да ви "шуми" главата.
Ако има развитие по въпроса, ще пиша в темата.
- Здравко
-
- Посетител
24 Окт 2010 22:21 #12
от Здравко
Да, хипертироидизмът ще даде и друга симптоматика. Ще следим случая.
- Anonymous
-
COM_KUNENA_TOPIC_AUTHOR
- Посетител
28 Дек 2010 21:54 #13
от Anonymous
И аз имам същият проблем, ходих по лекари пих хапчета и нищо.Пиши ако ЯМР даде резултат да отида и аз.
- Anonymous
-
COM_KUNENA_TOPIC_AUTHOR
- Посетител
06 Ян 2011 08:14 #14
от Anonymous
Аз имам същия проблем от около месец и нещо, ходих на отоларинголог в Токуда, не ми стори дста заинтересуван... Беше краят на година и ми изписа кавитон по 2 пъти на ден. Шумът е като 5.800 DB и е направо ужасно. При прегледа ми тестваха слуха, добър е, на невролог не съм ходил. На 20 години съм и е ужасно, идва сесия и не мога да се съсредоточа да чета от този ужасен шум. Някакви идеи? Като стисна уши също се усилва, чак сега го забелязвам.
- qwerty
-
- COM_KUNENA_OFFLINE
20 Фев 2011 16:48 #15
от qwerty
Ицо, като стигнеш зъби ли?
При мен при стискане на двете челюсти, шума в дясното ухо се усилва поне 2 пъти.
Наблюдавам си проблема вече дълго време и забелязах следните неща:
- шума е само в дясното ухо
- понякога се появява и в лявото, но е изключително рядко.
- преди сън и след сън шума е по-силен
- при преумора или недоспиване шума отново е по-силен или поне аз така го усещам
- рядко се случва да е пулсиращ, но много интензивен(определено не е с ритъма на сърцето)
- шума е постоянен, не е спирал никога за 1 година, откакто го имам.
Иначе ме одобриха за ЯМР след 2 месеца чакане, все пак подадох молба преди коледните празници и ако не бяха те, може би щеше да се чака по-малко.
Миналата седмица ходих на ЯМР в Пловдив МДЛ Русев до окръжна болница, ЯМР им е на Siemens 2003г. Любезни са хората и останах с добро впечатление. Обаче на 5-тата минута ме изкараха, беше им забил сървъра и ме отложиха за идната седмица. Интересно ми е дали често се случват подобни аномалии?
Лошото е, че като ме вкараха вътре така се притесних, че сигурно съм вдигнал кръвно и получиш ужасно главоболие поради тази причина най-вероятно. Иначе вътре не е толкова шумно, колкото разправят. Търпимо е и е далеч от дискотечна музика като децибели.
Интересно ми е какви болести могат да се диагностицират с ЯМР? Като гледам мен без контрастно вещество ще ме изследват, което не знам минус ли е. Дано и без него да може да се види всичко.
Ще ви пиша след изследването за резултатите.
При мен при стискане на двете челюсти, шума в дясното ухо се усилва поне 2 пъти.
Наблюдавам си проблема вече дълго време и забелязах следните неща:
- шума е само в дясното ухо
- понякога се появява и в лявото, но е изключително рядко.
- преди сън и след сън шума е по-силен
- при преумора или недоспиване шума отново е по-силен или поне аз така го усещам
- рядко се случва да е пулсиращ, но много интензивен(определено не е с ритъма на сърцето)
- шума е постоянен, не е спирал никога за 1 година, откакто го имам.
Иначе ме одобриха за ЯМР след 2 месеца чакане, все пак подадох молба преди коледните празници и ако не бяха те, може би щеше да се чака по-малко.
Миналата седмица ходих на ЯМР в Пловдив МДЛ Русев до окръжна болница, ЯМР им е на Siemens 2003г. Любезни са хората и останах с добро впечатление. Обаче на 5-тата минута ме изкараха, беше им забил сървъра и ме отложиха за идната седмица. Интересно ми е дали често се случват подобни аномалии?
Лошото е, че като ме вкараха вътре така се притесних, че сигурно съм вдигнал кръвно и получиш ужасно главоболие поради тази причина най-вероятно. Иначе вътре не е толкова шумно, колкото разправят. Търпимо е и е далеч от дискотечна музика като децибели.
Интересно ми е какви болести могат да се диагностицират с ЯМР? Като гледам мен без контрастно вещество ще ме изследват, което не знам минус ли е. Дано и без него да може да се види всичко.
Ще ви пиша след изследването за резултатите.
- Desiti
-
- COM_KUNENA_OFFLINE
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK1
20 Фев 2011 20:48 #16
от Desiti
Здравейте-има ли някой, който е намерил начин вече да се излекува от това пищене 
На мен ми пищят от 12 години..не си бях правила он лайн тест до сега 7000-8000 някъде там съм, но не съм пила лекарства отдавна..и сега след един купон се усили ..вече 1 месец..ще ходя на отоневролог, защото не се търпи..
Искам отново да чуя тишината ...
Успех на всички!
На мен ми пищят от 12 години..не си бях правила он лайн тест до сега 7000-8000 някъде там съм, но не съм пила лекарства отдавна..и сега след един купон се усили ..вече 1 месец..ще ходя на отоневролог, защото не се търпи..
Искам отново да чуя тишината ...
Успех на всички!
- Desiti
-
- COM_KUNENA_OFFLINE
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK1
- qwerty
-
- COM_KUNENA_OFFLINE
23 Фев 2011 19:59 #18
от qwerty
Това ми пише в МРТ изследване. Всичко друго е в норми. Изследването е без контрастно вещество.
Днес не можах да посетя невролога за да ги види и той снимките и да решим какво ще правим. Утре ще го посетя и ще пиша какво ми е казал.
Както някои предположиха, че проблема ще е съдов - се оказаха прави.
Интересно ми е какви са вариантите за лечение?
Това ми пише в МРТ изследване. Всичко друго е в норми. Изследването е без контрастно вещество.
Днес не можах да посетя невролога за да ги види и той снимките и да решим какво ще правим. Утре ще го посетя и ще пиша какво ми е казал.
Както някои предположиха, че проблема ще е съдов - се оказаха прави.
Интересно ми е какви са вариантите за лечение?
- Здравко
-
- Посетител
23 Фев 2011 20:25 #19
от Здравко
Трябва да коментирате резултатите си със своя невролог. По принцип хипопластична вертебрална артерия е нормална находка при много хора, по-често протича без симптоми и се открива случайно.
- qwerty
-
- COM_KUNENA_OFFLINE
23 Фев 2011 21:41 #20
от qwerty
Възможно ли е въпросния шум в дясното ухо да бъде причинен от нея?
Консултацията с доктора се отложи за утре.
Има ли нужда да се прави и ангиография?
Имам някои въпроси. Каква е причината за хипоплация на вертебрална артерия? Има ли лечение?
Като четох по интернет(главно на английски), че на български информацията е почти нулева. Пише, че 75% от прекаралите инсулт са били точно с хипоплация на една от двете артерии. Т.е. да разбирам, че случая е рисков?
Радвам се, че тук намерих добри и отзивчиви хора.
Консултацията с доктора се отложи за утре.
Има ли нужда да се прави и ангиография?
Имам някои въпроси. Каква е причината за хипоплация на вертебрална артерия? Има ли лечение?
Като четох по интернет(главно на английски), че на български информацията е почти нулева. Пише, че 75% от прекаралите инсулт са били точно с хипоплация на една от двете артерии. Т.е. да разбирам, че случая е рисков?
Радвам се, че тук намерих добри и отзивчиви хора.