Забележка

The forum is in read only mode.

Пищене в ушите

COM_KUNENA_USER_PROFILE_BUTTON_LABEL_MORE
24 Окт 2010 07:09 #11 от qwerty
Re: Пищене в ушите
Ако имам хипертироидизъм, няма ли да ми е нарушен метаболизма? Принципно си поддържам килограмите без проблеми.

Мисля да си пусна и една пълна кръвна картина, че като гледам причинителите на този шум са толкова много, че ще трябва мина през какви ли не изследвания. На места в чужди публикации прочетох, че шум в ушите може да се получи и при дефицит на желязо и цинк.

Докато получа отговор от здравната каса за ЯМР, мисля да продължа да пия ГинкоВин.

Интересното е, че при стискане на зъби и при дъвчене - шума се усилва и повечето доктори залагат именно на съдов проблем. Силно се надявам в крайна сметка да се установи къде е проблема, че хич не е приятно вечер като си легнете да ви "шуми" главата.

Ако има развитие по въпроса, ще пиша в темата.
  • Здравко
  • Здравко's Avatar
  • Посетител
24 Окт 2010 22:21 #12 от Здравко
Да, хипертироидизмът ще даде и друга симптоматика. Ще следим случая.
  • Anonymous
  • Anonymous's Avatar COM_KUNENA_TOPIC_AUTHOR
  • Посетител
28 Дек 2010 21:54 #13 от Anonymous
И аз имам същият проблем, ходих по лекари пих хапчета и нищо.Пиши ако ЯМР даде резултат да отида и аз.
  • Anonymous
  • Anonymous's Avatar COM_KUNENA_TOPIC_AUTHOR
  • Посетител
06 Ян 2011 08:14 #14 от Anonymous
Аз имам същия проблем от около месец и нещо, ходих на отоларинголог в Токуда, не ми стори дста заинтересуван... Беше краят на година и ми изписа кавитон по 2 пъти на ден. Шумът е като 5.800 DB и е направо ужасно. При прегледа ми тестваха слуха, добър е, на невролог не съм ходил. На 20 години съм и е ужасно, идва сесия и не мога да се съсредоточа да чета от този ужасен шум. Някакви идеи? Като стисна уши също се усилва, чак сега го забелязвам.
20 Фев 2011 16:48 #15 от qwerty
Ицо, като стигнеш зъби ли?
При мен при стискане на двете челюсти, шума в дясното ухо се усилва поне 2 пъти.

Наблюдавам си проблема вече дълго време и забелязах следните неща:
- шума е само в дясното ухо
- понякога се появява и в лявото, но е изключително рядко.
- преди сън и след сън шума е по-силен
- при преумора или недоспиване шума отново е по-силен или поне аз така го усещам
- рядко се случва да е пулсиращ, но много интензивен(определено не е с ритъма на сърцето)
- шума е постоянен, не е спирал никога за 1 година, откакто го имам.

Иначе ме одобриха за ЯМР след 2 месеца чакане, все пак подадох молба преди коледните празници и ако не бяха те, може би щеше да се чака по-малко.
Миналата седмица ходих на ЯМР в Пловдив МДЛ Русев до окръжна болница, ЯМР им е на Siemens 2003г. Любезни са хората и останах с добро впечатление. Обаче на 5-тата минута ме изкараха, беше им забил сървъра и ме отложиха за идната седмица. Интересно ми е дали често се случват подобни аномалии?
Лошото е, че като ме вкараха вътре така се притесних, че сигурно съм вдигнал кръвно и получиш ужасно главоболие поради тази причина най-вероятно. Иначе вътре не е толкова шумно, колкото разправят. Търпимо е и е далеч от дискотечна музика като децибели.

Интересно ми е какви болести могат да се диагностицират с ЯМР? Като гледам мен без контрастно вещество ще ме изследват, което не знам минус ли е. Дано и без него да може да се види всичко.

Ще ви пиша след изследването за резултатите.
20 Фев 2011 20:48 #16 от Desiti
Здравейте-има ли някой, който е намерил начин вече да се излекува от това пищене :(
На мен ми пищят от 12 години..не си бях правила он лайн тест до сега 7000-8000 някъде там съм, но не съм пила лекарства отдавна..и сега след един купон се усили ..вече 1 месец..ще ходя на отоневролог, защото не се търпи..
Искам отново да чуя тишината ...:)
Успех на всички!
20 Фев 2011 20:49 #17 от Desiti
Моля ако някой има подорение от нещо да пише...
23 Фев 2011 19:59 #18 от qwerty

Това ми пише в МРТ изследване. Всичко друго е в норми. Изследването е без контрастно вещество.

Днес не можах да посетя невролога за да ги види и той снимките и да решим какво ще правим. Утре ще го посетя и ще пиша какво ми е казал.
Както някои предположиха, че проблема ще е съдов - се оказаха прави.
Интересно ми е какви са вариантите за лечение?
  • Здравко
  • Здравко's Avatar
  • Посетител
23 Фев 2011 20:25 #19 от Здравко
Трябва да коментирате резултатите си със своя невролог. По принцип хипопластична вертебрална артерия е нормална находка при много хора, по-често протича без симптоми и се открива случайно.
23 Фев 2011 21:41 #20 от qwerty
Възможно ли е въпросния шум в дясното ухо да бъде причинен от нея?
Консултацията с доктора се отложи за утре.

Има ли нужда да се прави и ангиография?

Имам някои въпроси. Каква е причината за хипоплация на вертебрална артерия? Има ли лечение?
Като четох по интернет(главно на английски), че на български информацията е почти нулева. Пише, че 75% от прекаралите инсулт са били точно с хипоплация на една от двете артерии. Т.е. да разбирам, че случая е рисков?

Радвам се, че тук намерих добри и отзивчиви хора.
Създадено с Kunena форум