- Thank you received: 0
Забележка
The forum is in read only mode.
- Форум
- Здравни проблеми и Заболявания
- Кабинет по инфекциозни болести и паразитози
- Заразяване със ХИВ/СПИН ?
Заразяване със ХИВ/СПИН ?
- Anonymous
-
COM_KUNENA_TOPIC_AUTHOR
- Посетител
13 Окт 2010 15:40 #11
от Anonymous
Стояне..., Стоянчо..... дано не си попаднал на мина със закъснител братле, че както си толкова смел, за броени секунди /ако изследването ти за СПИН е положително- не дай боже/ ще се пос..еш от страх.
В тая работа работа майтап нема!
Re: Заразяване със ХИВ/СПИН ?
Стояне..., Стоянчо..... дано не си попаднал на мина със закъснител братле, че както си толкова смел, за броени секунди /ако изследването ти за СПИН е положително- не дай боже/ ще се пос..еш от страх.
В тая работа работа майтап нема!
- Anonymous
-
COM_KUNENA_TOPIC_AUTHOR
- Посетител
28 Окт 2010 14:18 #12
от Anonymous
Ами при мен случая е следния, имала съм рискови актове,с което не се гордея, но кой ги е нямал. Сега на приятеля ми му говорят някакви измишльотини и някакви лъжи за мен (подчертавам - хора,които не ме познават, още по малко могат да знаят нещо за личния ми живот) и ме кара да си направя теста, след около час отивам в КАБКИС да си направя въпросния тест. Каква мислите, че е вероятността да съм заразена? Тези рискови актове са били преди години и отслабване в имунната система няма, дори и настинка трудно хващам, а и да хвана минава толкова леко, че едва се усеща.
- д-р Георгиев
-
- Посетител
28 Окт 2010 15:36 #13
от д-р Георгиев
Риск винаги съществува, докато не се изключи заболяването, а за определяне на шанса изобщо не може да се говори, все пак не сме запознати с Вашия случай, а дори и да бяхме пак не може да се предсказва.
Освен ХИВ инфекция съществуват и други полово предавани болести, които протичат без симптоми (поне не в началото). Добре е да си направите HIV тест (предполагам вече сте го направили), а по-късно Ви препоръчвам да се консултирате и със специалист.
Най-доброто лечение е превенцията.
Освен ХИВ инфекция съществуват и други полово предавани болести, които протичат без симптоми (поне не в началото). Добре е да си направите HIV тест (предполагам вече сте го направили), а по-късно Ви препоръчвам да се консултирате и със специалист.
Най-доброто лечение е превенцията.
- misssy279
-
- COM_KUNENA_OFFLINE
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK1
COM_KUNENA_USER_PROFILE_BUTTON_LABEL_LESS
COM_KUNENA_USER_PROFILE_BUTTON_LABEL_MORE
26 Апр 2011 14:48 #14
от misssy279
Здравейте!!Искам да попитам дали мога да се заразя при целувка с език.Влюбена съм в 4овек Хив позитивен ,много искам да бъда с него,но се страхувам..Оралната любов позволена ли е -от негова страна към мен и обратното .С презерватив също не би трябвало да има проблем,нали???Има ли вероятност да не се заразя дори и да попадне семенна те4ност в някоя рани4ка по тялото ми.Ще съм ви благодарна за отговорите!!! :cry:
- д-р Георгиев
-
- Посетител
26 Апр 2011 16:10 #15
от д-р Георгиев
Здравейте,
Най-честите ситуации от живота ще разгледаме, за да избегнем двусмислиците:
1. Целувки, целувки с език
При целувките рискът е чисто теоретичен, но на практика засега няма такъв доказан случай обаче. Все пак поддържането на добра орална хигиена и интактна устна лигавица са добри предпазни мерки.
2. Телесни контакти, кожни контакти
Няма риск при кожни и телесни контакти, например при ръкостискане, галене или милване.
3. Предаване по въздушен път
Няма риск. От кашляне и кихане също не можете да се заразите с HIV.
4. Семеен живот, обществен живот
Няма риск. Няма опасност от зараза, дори ако живеете в непосредствен контакт със заразен в едно семейство или в общо домакинство.
5. Хранене и ресторант
Няма риск.
6. Необезопасено анално сношение (чревно сношение)
Рискът е извънредно голям. При анално сношение без предпазни средства съществува риск и за двамата партньори. За пасивния партньор той е особено голям, независимо дали е мъж или жена. Съществува риск и без семеизхвърляне (еякулация). Задължително използвайте презервативи и достатъчно количество лубриканти, несъдържащи мазнини!
7. Необезопасено вагинално сношение (влагалищно сношение)
Рискът е голям. При необезопасено полово сношение със заразен партньор опасността от заразяване е висока. Използвайте презервативи!
8. Орален секс (полов акт чрез устата при мъже или жени)
Съществува риск! Възможна е инфекция в резултат от приемането в устата на съдържаща HIV семенна течност. Влагалищният секрет също може да съдържа HIV. Избягвайте поемането в устата на семенна или влагалищна течност. Kогато мъжът е обект на сексуалното действие, да се използва винаги презерватив.
Най-честите ситуации от живота ще разгледаме, за да избегнем двусмислиците:
1. Целувки, целувки с език
При целувките рискът е чисто теоретичен, но на практика засега няма такъв доказан случай обаче. Все пак поддържането на добра орална хигиена и интактна устна лигавица са добри предпазни мерки.
2. Телесни контакти, кожни контакти
Няма риск при кожни и телесни контакти, например при ръкостискане, галене или милване.
3. Предаване по въздушен път
Няма риск. От кашляне и кихане също не можете да се заразите с HIV.
4. Семеен живот, обществен живот
Няма риск. Няма опасност от зараза, дори ако живеете в непосредствен контакт със заразен в едно семейство или в общо домакинство.
5. Хранене и ресторант
Няма риск.
6. Необезопасено анално сношение (чревно сношение)
Рискът е извънредно голям. При анално сношение без предпазни средства съществува риск и за двамата партньори. За пасивния партньор той е особено голям, независимо дали е мъж или жена. Съществува риск и без семеизхвърляне (еякулация). Задължително използвайте презервативи и достатъчно количество лубриканти, несъдържащи мазнини!
7. Необезопасено вагинално сношение (влагалищно сношение)
Рискът е голям. При необезопасено полово сношение със заразен партньор опасността от заразяване е висока. Използвайте презервативи!
8. Орален секс (полов акт чрез устата при мъже или жени)
Съществува риск! Възможна е инфекция в резултат от приемането в устата на съдържаща HIV семенна течност. Влагалищният секрет също може да съдържа HIV. Избягвайте поемането в устата на семенна или влагалищна течност. Kогато мъжът е обект на сексуалното действие, да се използва винаги презерватив.
- Pavkata_
-
- COM_KUNENA_OFFLINE
09 Май 2011 15:32 #16
от Pavkata_
С новите HAART терапии рискът е малък и все пак човек трябва да се пази! НЕ правете необезопасен секс, щот не само СПИН има, има и сифилис, хламидии, гонорея (трипер) и др. А последните два са водещи фактори за мъжки и женски стерилитет.
- Problem
-
- COM_KUNENA_OFFLINE
08 Юни 2011 18:40 #17
от Problem
И аз имах подобно неприятно преживяване и ходих да се изследвам. Става бързо, наистина е анонимно и безопасно, така че давай не му се чуди...
- qstreba
-
- Посетител
10 Юни 2011 16:06 #18
от qstreba
Днес си направих тест за ХИВ и той беше отрицателен. Когато си тръгвах отворих врата с ръката, на която ми бяха взели кръв. Има ли опасност да се заразиш по такъв начин, ако някой преди е отворил врата и я е изцапал с кръвта си?
- tsetso
-
- Посетител
10 Юни 2011 19:07 #19
от tsetso
Не, няма никаква възможност. Освен ако вратата не е била омацана с кръв или сперма преди по-малко от няколко минути, и ти си я докоснал с доста разранена част на ръката - и тогава шанса клони към 0
))
- Petyr
-
- COM_KUNENA_OFFLINE
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK4
18 Юни 2011 19:14 #20
от Petyr
Горд студент по медицина.
Надявам се тези материали да разсеят вашите съмнения и да отговорят на вашите въпроси:
- предаване и заразяване с вируса на HIV/СПИН
- предпазване от HIV/СПИН
- тест за HIV/СПИН
- предаване и заразяване с вируса на HIV/СПИН
- предпазване от HIV/СПИН
- тест за HIV/СПИН
Горд студент по медицина.
Модератори: д-р Георгиев