Забележка

The forum is in read only mode.

Заразяване със ХИВ/СПИН ?

• Anonymous
  • Anonymous's Avatar COM_KUNENA_TOPIC_AUTHOR
  • Посетител
26 Май 2010 21:59 #1 от Anonymous
Anonymous COM_KUNENA_MESSAGE_CREATED Заразяване със ХИВ/СПИН ?
Може ли мъж да се зарази от заразена жена когато прави секс без презерватив с нея при положения ,че няма ранички и какъвто и да е контакт с кръв при половия акт ?
п.п. След колко време от половия акт може да се изследваш и да получиш 100 процента достоверен резултат.
  • Anonymous
  • Посетител
27 Май 2010 00:22 #2 от Anonymous
Re: Заразяване със ХИВ/СПИН ?
Не е нужно да имаш раничка по члена за да се заразиш. Вируса на причиняващ СПИН се намира във влагалищния секрет, ако го правиш без презерватив, този секрет прониква в пикочния канал и така вируса прониква в организма ти.
За да се установи че си заразен от ХИВ вируса трябва да са минали 3-6 месеца след половия акт поне за старите тестове беше толкова, сега има по-нови тестове, дето стават за 20 минути резултатите, за тях не знам колко време трябва да е минало от заразяването.

Дано не си го направил без презерватив със заразена, изгаряш.
  • Здравко
  • Здравко's Avatar
  • Посетител
27 Май 2010 08:32 #3 от Здравко
Здравейте,
По-скоро бих се съгласил с Искрен донякъде: Първо предполагам си наясно с факта, че HIV инфекцията е рядко срещана в България, има различни теории за това. Но както и да, наистина вирусните частици се носят с влагалищния секрет и въпреки, че нямаш ранички по члена, по време на половия акт щеш не щеш се появяват микроранички, през които може да навлезе инфекцията. Въпреки това процентът не е голям - доколкото съм чел, е около 1% при единичен полов акт. Този процент се увеличава, ако правиш системно секс с ХИВ позитивен.
Тестовете вече ти ги обесни Искрен.
  • Anonymous
  • Посетител
27 Май 2010 09:33 #4 от Anonymous
Благодаря ви много.
За сега съм го правил с жената само един път без презерватив и ако има следващ път ще е с презерватив и дано не е болна.
Вижда ми се свястно момиче и дано не е от рисковия фактор.
п.п. По какви външни белези може да се предположи ,че тази жена е болна от HIV/СПИН.
  • Anonymous
  • Посетител
27 Май 2010 10:46 #5 от Anonymous
ХИВ вируса доколкото знам няма някакви външни прояви, за да разпонзаеш болен от такава болест, той води до намаляване на имунната система и фактически умираш не от вирса на ХИВ а от други болести, които не са смъртоностни, ако имаш здрава имунна система, например, може да пукнеш от настинка, която става в пневмония с усложнения и такива неща.

Така че, ако имаш някакви съмнения в това момиче, отидете да си направите тест за ХИВ, безплатни са, освен това тези беплатните тестове, включват още тест за хепатит C и сифилис. Във Варна ги правят в ХЕИ-то, за другите градове не знам, обади се и питай в местното РИОКОЗ мисля че там трябва да ги правят, ако ли не, питай личния лекар.
  • Anonymous
  • Посетител
27 Май 2010 13:17 #6 от Anonymous
Спокойно бе пич, има 2000-3000 души с HIV инфекция в България, трудно ще си ТИ щастливеца, въпреки че не е невъзможно.
Затова след 6 месеца отиди и се изследвай в РИОКОЗ (бившото ХЕИ), както Искрен ти е обяснил.
  • Anonymous
  • Посетител
27 Май 2010 19:33 #7 от Anonymous
Благодаря ви много за информацията на всички.
След време ще се изследвам и дано всичко е нормално.
COM_KUNENA_USER_PROFILE_BUTTON_LABEL_MORE
11 Юни 2010 22:51 #8 от Stoyan
Аз пък колко съм го правил така и пак не се притеснявам :)
  • Anonymous
  • Посетител
02 Юли 2010 23:07 #9 от Anonymous

Не те съветвам да проверяваш вероятността за зараза при описаната от теб ситуация. А ако вече си извършил тази глупост..........
  • Anonymous
  • Посетител
02 Юли 2010 23:10 #10 от Anonymous

Да си чувал нещо за законите на Мърфи?
Създадено с Kunena форум