Някои мъже имат алергия към собствената си сперма

алергия спермаМистериозен синдром, при който мъжете се разболяват от грипоподобно заболяване след оргазъм, може би се причинява от алергия към собствената семенна течност, докладват холандски лекари.

Това състояние е известно в медицинските журнали като посторагазмов болестен синдром (POIS) и се проявява чрез грипоподобни симптоми в рамките на секунди, минути или часове след мастурбация, полов акт или спонтанна еякулация. Продължителността на POIS e в рамките на седмица.

Д-р Marcel Waldinger от Utrecht University (Холандия) смята, че хипосенсибилизиращата терапия би могла да помогне на тези пациенти.

Въпреки че е документиран в различни журнали от 2002 г. насам, POIS е неизвестно състояние сред общопрактикуващите лекари. Синдромът най-вероятно е рядък, като пациентите, страдащи от него, рядко посещават лекар.

Екипът на д-р Waldinger анализирал 45 холандци, диагностицирани със заболяването. Всички се чувствали добре по време на мастурбацията без еякулация, но веднага след настъпването й докладвали сериозно влошаване на състоянието си, понякога - в рамките на няколко минути.

33 от мъжете се съгласили на кожен prick тест с разтвор на собствената си семенна течност. 88% имали позитивен резултат.

В отделно проучване на същия екип, двама от пациентите били третирани с хипосенсибилизираща терапия (алергенна имунотерапия), при която тялото периодично се излага на малки но постепенно повишаващи се количества алерген в рамките на няколко години. Било установено значително подобрение на POIS симптомите.

Източник: Doctorbg.com

Сподели или оцени, ако сме били полезни
1< 1< 1< 1< 1< Оценка 0.00 (0 гласове)

Тагове: Алергия