- Thank you received: 1
Забележка
The forum is in read only mode.
Заглъхнало ухо след грип
- djik
-
- COM_KUNENA_OFFLINE
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK1
COM_KUNENA_USER_PROFILE_BUTTON_LABEL_LESS
COM_KUNENA_USER_PROFILE_BUTTON_LABEL_MORE
12 Дек 2010 16:59 #21
от djik
Re: Заглъхнало ухо след грип
Здравейте,
На 1 декември ме оперираха, оказа се гноен отит. Добре съм вече, но остана шум в ухото с нова тоналност. Явно трябва да свиквам - така ще е ми казаха. Не си правя кардинални изводи и се извинявам ако е прозвучало грубо. Осъзнах, че нашите медици са силно притиснати от НЗОК и клиничните пътеки...no comment
Бих помолила да разясните това бръмчене, шумене, свирене и т.н. тинитус ли е и неличимо ли е? В болницата дете на мед.работник на 14 г. възраст постъпи с шум в ухото и бе изписано със същия шум. В кои случаи е необратим процесът? Благодаря.
На 1 декември ме оперираха, оказа се гноен отит. Добре съм вече, но остана шум в ухото с нова тоналност. Явно трябва да свиквам - така ще е ми казаха. Не си правя кардинални изводи и се извинявам ако е прозвучало грубо. Осъзнах, че нашите медици са силно притиснати от НЗОК и клиничните пътеки...no comment
Бих помолила да разясните това бръмчене, шумене, свирене и т.н. тинитус ли е и неличимо ли е? В болницата дете на мед.работник на 14 г. възраст постъпи с шум в ухото и бе изписано със същия шум. В кои случаи е необратим процесът? Благодаря.
- д-р Георгиев
-
- Посетител
12 Дек 2010 18:37 #22
от д-р Георгиев
Здравейте,
Вече сме дискутирали тази тема . Препоръчвам Ви да я прочетете и да имате едно на ум, че съществуват може би стотици състояния, които могат да дадат шум в ушите, който сам по себе си е симптом, а не диагноза.
Сами разбирате, че различните заболявания имат различно лечение и различен отговор към лечението.
Вече сме дискутирали тази тема . Препоръчвам Ви да я прочетете и да имате едно на ум, че съществуват може би стотици състояния, които могат да дадат шум в ушите, който сам по себе си е симптом, а не диагноза.
Сами разбирате, че различните заболявания имат различно лечение и различен отговор към лечението.
- djik
-
- COM_KUNENA_OFFLINE
- Thank you received: 1
12 Дек 2010 23:09 #23
от djik
Благодаря Ви, може би си открих отговора :
"Дисфункцията на щитовидната жлеза и по-точно хипертироидизъм може да причини тинитус." Правиха ми операция преди около 17 години отстраниха ми част от десния лоб на щитовидната жлеза, а от 4-5 години на левия лоб има възел, но не съм била на ендокринолог отдавна.
"Дисфункцията на щитовидната жлеза и по-точно хипертироидизъм може да причини тинитус." Правиха ми операция преди около 17 години отстраниха ми част от десния лоб на щитовидната жлеза, а от 4-5 години на левия лоб има възел, но не съм била на ендокринолог отдавна.
COM_KUNENA_THANKYOU: Vasilec
- Alena
-
- COM_KUNENA_OFFLINE
- Thank you received: 0
16 Ян 2015 14:25 #24
от Alena
Заглъхнало ухо след грип
Здравейте!
За колко време отшумява шума в ушите след прекаран грип?
От 12.01. 2015 съм с ужасен грип, започна със силни болки в гърлото, не можеш дори да преглътна, на другият ден започнаха по-малко да ми заглъхват ушите, днес, вече 4 ден, пия лекарства, нямам никаква температура, но се появи ужасна хрема, вече и двете уши заглъхнаха. Това ме притеснява.
За колко време отшумява шума в ушите след прекаран грип?
От 12.01. 2015 съм с ужасен грип, започна със силни болки в гърлото, не можеш дори да преглътна, на другият ден започнаха по-малко да ми заглъхват ушите, днес, вече 4 ден, пия лекарства, нямам никаква температура, но се появи ужасна хрема, вече и двете уши заглъхнаха. Това ме притеснява.
- tsetso
-
- COM_KUNENA_OFFLINE
- Админ
16 Ян 2015 19:56 #25
от tsetso
Административен профил.
Заглъхнало ухо след грип
Посетете личния си лекар да прецени дали има показания за консултация с УНГ специалист, за изключване на вторична бактериална инфекция на средно ухо.
Административен профил.
- Мартина Грудова
-
- COM_KUNENA_OFFLINE
- Thank you received: 0
19 Дек 2017 16:14 #26
от Мартина Грудова
Заглъхнало ухо след грип
Добур ден.Преди 1 г.след прекаран грип ми заглъхна дясното ухо.При първото ми посешение при УНГ ми промиха ухото и ми изписа капки табрадекс и назик.При второ посещение пак последва промивка и крем три дерм.Трети преглед капки циплофлоксацин.Смених лекаря и от 2 месеца провеждам лечение с милгама,бетасерк,селеногин,спрей кависепт,биозим и кависепт за смучене.От три дни все едно имам тапа в ухото и днес пак бях на преглед.Изписаха ми алергодил спрей и клизал,също така ми препоръчаха и физиотерапия.Ще ви помоля за съвет.Благодаря.
Модератори: д-р Георгиев