Забележка

The forum is in read only mode.

Заглъхнало ухо след грип

• д-р Георгиев
  • д-р Георгиев's Avatar
  • Посетител
01 Окт 2010 16:42 #11 от д-р Георгиев
Re: Заглъхнало ухо след грип
И да добавя към писаното дотук, че тази тема също може да Ви бъде от полза: <!-- l <a class="postlink-local" href="zdravbadi.com/forum/viewtopic.php?f=35&t=204">viewtopic.php?f=35&t=204
  • Посетител
  • 01 Окт 2010 17:08 #12 от Anonymous
    Много благодаря за отговора. Всички препарати са ми предписани от лекар, не съм си самоназначавала нищо, само си самоопределих диагнозата. Намаление на слуха имам за съжаление, но е съвсем леко, затова съм оптимист. Ще потърся някой от препоръчаните специалисти, когато мога.
    Хубав ден желая.
    • д-р Георгиев
    • д-р Георгиев's Avatar
    • Посетител
    01 Окт 2010 19:52 #13 от д-р Георгиев
    Явно съм се заблудил за лечението. Но в общи линии това е концепцията.
    • Anonymous
    • Anonymous's Avatar COM_KUNENA_TOPIC_AUTHOR
    • Посетител
    06 Окт 2010 13:27 #14 от Anonymous
    Здравейте за пореден път

Шумът не минава, всичко друг ми се оправи, остана само той. Влудяващо е.
    Консултирах се с отоневролог, заключението му е, че нямам неврит, понеже намалението на слуха ми било в ниските, а не във високите честоти. Шума определи като субективен, каквото и да значи това. Почвам да губя надежда, че ще го излекувам. Разрових се в интернет и установих, че май няма човек, излекуван от шум в ушите - получиш ли го веднъж, оставал за цял живот. Имам познат, който година и повече се бори с него, накрая се отказа. Аз наистина не мога да приема, че не може да се установи какво предизвиква този шум. Сега съм решила да опитам с хомеоптия, така че ако имате координати на добър специалист, ще съм благодарна ако ги споделите.
    • д-р Георгиев
    • д-р Георгиев's Avatar
    • Посетител
    06 Окт 2010 16:50 #15 от д-р Георгиев
    Да, за съжаление, ако шумът е резултат от увреда на вътрешното ухо или някъде по пътя между вътрешно ухо и централна нервна система, малко може да се направи. Въпреки това е добре да знаете, че почти всеки "чува" някакъв дори и минимален шум, дължащ се на дегенеративни промени във вътрешното ухо.
    Субективен е шумът, който само вие може да усетите, т.е. не се чува от околните и лекаря, въоръжен със стетоскоп.
    Ако все пак вземате от дълго време медикаменти, пропуснах да спомена, че някои лекарства също могат да бъдат причина за шум: антибиотици, аспирин, пропранолол, леводопа и хинидин, както и кофеин (малко вероятно, но възможно).
    • Anonymous
    • Посетител
    06 Окт 2010 17:59 #16 от Anonymous
    Странно, лекарят не ме е преглеждал със стетоскоп, а Вие казвате, че така се установява дали е шумът е суб/обективен. Всички специалисти, които посетих, ме увериха, че шума ще изчезне, ако си взимам лекарствата. Всички ми изписаха различни неща. Имам чувството, че шума се заслива, колкото повече ги пия. Колкото до това, че всеки чува някакъв шум, мога да направя реална преценка как чувах преди и как сега - има огромна разлика. Тъй като моят шум се появи след грипа, вярвам, че има нещо общо с него, макар че пия доста кафе и сега се замислих дали не е от кофеина - ще го намаля. Заради грипа пих и антибиотици, не знам, може и от тях да е - доста страшно ми звучи прогнозата да не се оправи никога.
    Благодаря за всички отговори, ако успея да се справя с проблема, ще пиша как, за да има информация, ако е необходима някому.
    Междувременно ще следя темата, всички препоръки са добре дошли.
    • Anonymous
    • Посетител
    28 Ное 2010 12:31 #17 от Anonymous
    Здравейте, аз имам същия проблем от 5 дни, в съчетание с постоянен шум в дясното ухо. Получи се заглъхване след ринит, а шум имах от 2 години, но не откриха причината. В момента е сменена тоналността му, докато преди имах чувството, че компресора на фризера е в ухото ми и включва и изключва на етапи, то сега нон стоп пищи.Болка имаше само първата нощ и температура - 38,7.Изписаха ми Forcid Solutab, Milgamma N,Зенаро и капки за нос. Освен че ми падна температурата друго подобрение нямам.Като изчетох др.мнения се отчаях, май никой не се е излекувал...
    COM_KUNENA_USER_PROFILE_BUTTON_LABEL_MORE
    28 Ное 2010 22:48 #18 от Zuzi
    За съжаление дори и съвременната медицина е безсилна в някои случаи на хронични състояния, какъвто може да бъде и шума в ушите.
    COM_KUNENA_USER_PROFILE_BUTTON_LABEL_MORE
    30 Ное 2010 10:31 #19 от djik
    Здравейте deida, моля ви да споделите преборихте ли се със заглъхналостта и шума в ухото след толкова време. Аз може би утре ще вляза в болница и дано си реша проблема, защото при 2 антибиотика едновременно от личен лекар не видях никаква полза. Дано следите още форума, за да разкажете. Чудя се как в Америка моят син го излекуваха за 24 часа, а тук не са и чували за тези антибиотични капки за уши...
    • Здравко
    • Здравко's Avatar
    • Посетител
    01 Дек 2010 14:41 #20 от Здравко
    И все пак от шум в ушите до шум в ушите (тинитус) може да има разлика от небето до земята.

Както сам казахте единият може да се повлияе от лечение в рамките на 24 часа, другият - да е необратим. Съветвам Ви преди да правите кардинални изводи за българските лекари да прочетете малко по въпроса.
    Модератори: д-р Георгиев