- Thank you received: 0
Забележка
The forum is in read only mode.
- Форум
- Здравни проблеми и Заболявания
- Кабинет по гастроентерология
- Затруднено преглъщане и хостоянно оригване
Затруднено преглъщане и хостоянно оригване
- taniya
-
COM_KUNENA_TOPIC_AUTHOR
- COM_KUNENA_OFFLINE
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK1
COM_KUNENA_USER_PROFILE_BUTTON_LABEL_LESS
COM_KUNENA_USER_PROFILE_BUTTON_LABEL_MORE
22 Май 2011 22:09 #1
от taniya
taniya COM_KUNENA_MESSAGE_CREATED Затруднено преглъщане и хостоянно оригване
Здравейте.
проблема ми е доста сложен поне за мен и се надявам някай да ми помогне със съвет.
Симптоми- трудно преглъщане.стягане в гърлото.задавяне от храна.невъзможност да се пият лекарства тъй като ме задавят.постоянно и много мъчително оригване.метеоризъм.болки вдясно подребрие-леки.регургитация на храна от мъчителното оригване.
Специалисти които съм посетила:
УНГ- кандида албиканс
Ендокринолог преди година - и на ехография и изследване на хормоните-няма проблем
Гастроентереолог: изследване с бариева каша -диагноза гер1
Фиброгастроскопия :диагноза- хроничен повърхностен гастрит с продължителен спазъм на гес и хеликобактер
На ехография-прегъната жлъчка.
Кръвни изследвания са наред.
Проведено лечение -Езомепразол.Пантапразол-контролок.Омепразол-пробитор.улкопрол.ландопрол -ефект никакъв
Също мотилиум.комфортекс.дуспаталин.кости.еспумизан.алмагел.мезим форте-креон и пробиотици и ефекта никакъв
Антибиотици за ерадикация на ХП- тетрациклин.тинидазол и де-нол.Контролна гастроскопия след месец ще правя
Този ад за мен вече продължава от 2 год.Естествено бях изпратена и на психиатър където проведохме лечение с Ципралекс.СероксаСеталофт.Еспритал.Стрезам.Бифлокт. Грандаксин и т.н че са много
Бензиодезипан-ривотрел
И до тук за съжаление ефект никакъв от всичкото това лечение
Първия ми въпрос е Спазъм на гес и кардиоспазъм еднакво ли е?
Втория- какъв съвет може да ми дадете - От какво е това и как да го лекивум и въобще има ли начин да се излекувя защото съм напълно отчаяня?
Благодаря предварително за отделеното време!!!
проблема ми е доста сложен поне за мен и се надявам някай да ми помогне със съвет.
Симптоми- трудно преглъщане.стягане в гърлото.задавяне от храна.невъзможност да се пият лекарства тъй като ме задавят.постоянно и много мъчително оригване.метеоризъм.болки вдясно подребрие-леки.регургитация на храна от мъчителното оригване.
Специалисти които съм посетила:
УНГ- кандида албиканс
Ендокринолог преди година - и на ехография и изследване на хормоните-няма проблем
Гастроентереолог: изследване с бариева каша -диагноза гер1
Фиброгастроскопия :диагноза- хроничен повърхностен гастрит с продължителен спазъм на гес и хеликобактер
На ехография-прегъната жлъчка.
Кръвни изследвания са наред.
Проведено лечение -Езомепразол.Пантапразол-контролок.Омепразол-пробитор.улкопрол.ландопрол -ефект никакъв
Също мотилиум.комфортекс.дуспаталин.кости.еспумизан.алмагел.мезим форте-креон и пробиотици и ефекта никакъв
Антибиотици за ерадикация на ХП- тетрациклин.тинидазол и де-нол.Контролна гастроскопия след месец ще правя
Този ад за мен вече продължава от 2 год.Естествено бях изпратена и на психиатър където проведохме лечение с Ципралекс.СероксаСеталофт.Еспритал.Стрезам.Бифлокт. Грандаксин и т.н че са много
Бензиодезипан-ривотрел
И до тук за съжаление ефект никакъв от всичкото това лечение
Първия ми въпрос е Спазъм на гес и кардиоспазъм еднакво ли е?
Втория- какъв съвет може да ми дадете - От какво е това и как да го лекивум и въобще има ли начин да се излекувя защото съм напълно отчаяня?
Благодаря предварително за отделеното време!!!
- tsetso
-
- Посетител
22 Май 2011 23:17 #2
от tsetso
Re: Затруднено преглъщане и хостоянно оригване
Прилича на ахалазия наистина. Ахалазия = кардиоспазъм = невъзможност на долния езофагеален сфинктер (ДЕС) да се отваря адекватно при преглъщане . Спазъм на ГЕС = горно-езофагеален сфинктер, което е нещо доста различно с по-различна клиника като аспирации на храна в белите дробове и др.
- taniya
-
COM_KUNENA_TOPIC_AUTHOR
- COM_KUNENA_OFFLINE
23 Май 2011 14:26 #3
от taniya
Много се ивинявам за правописните грешки...
- taniya
-
COM_KUNENA_TOPIC_AUTHOR
- COM_KUNENA_OFFLINE
25 Май 2011 20:40 #4
от taniya
Много Ви благодаря за отговора.
А как може да се излекува това състояние и от кой лекар?
А как може да се излекува това състояние и от кой лекар?
- Здравко
-
- Посетител
31 Май 2011 11:25 #5
от Здравко
Здравейте,
Аз лично бих Ви препоръчал да се направи повторна консултация с гастроентеролог, който вече ще Ви насочи, ако има проблем към специалист по УНГ (ако се касае за спазъм на крикофарингеалния сфинктер) или хирург от определено звено (гръден, коремен) за по-нататъшна консултация. За района на София препоръчвам специалистите от университетските болници - Александровска, Иван Рилски и ИСУЛ. Отидете с всички изследвания и документи.
По принцип при ахалазия трябва да се избягват се грубоцелулозни и пикантни храни. Препоръчват се кашави, полутечни ястия. Хранете се 5-6 пъти дневно. След нахранване се препоръчва да правите физически упражнения - извиване на шията и на гръдния кош назад; да не лягат 3-4 часа след това, да спят на висока възглавница. Но преди всичко трябва да се стигне до диагноза, за да се дават каквито и да е препоръки.
Успех!
Аз лично бих Ви препоръчал да се направи повторна консултация с гастроентеролог, който вече ще Ви насочи, ако има проблем към специалист по УНГ (ако се касае за спазъм на крикофарингеалния сфинктер) или хирург от определено звено (гръден, коремен) за по-нататъшна консултация. За района на София препоръчвам специалистите от университетските болници - Александровска, Иван Рилски и ИСУЛ. Отидете с всички изследвания и документи.
По принцип при ахалазия трябва да се избягват се грубоцелулозни и пикантни храни. Препоръчват се кашави, полутечни ястия. Хранете се 5-6 пъти дневно. След нахранване се препоръчва да правите физически упражнения - извиване на шията и на гръдния кош назад; да не лягат 3-4 часа след това, да спят на висока възглавница. Но преди всичко трябва да се стигне до диагноза, за да се дават каквито и да е препоръки.
Успех!
- taniya
-
COM_KUNENA_TOPIC_AUTHOR
- COM_KUNENA_OFFLINE
17 Авг 2011 20:53 #6
от taniya
Добър Вечер,
Благодаря за отделеното време много.
Писали сте"ако се касае за спазъм на крикофарингеалния сфинктер"-това как се доказва и каква е причината за това заболяване?Внета няма никаква информация затова.
Не мисля ,че е ахалазия,защото предполагам досега при толкова снимки с бариевата каша би трябвало да се види,е може и да греша.
Но за съжаление никой не ми обяснява нищо а сао ме препращат насам и натам -моля Ви стана вече 2 год и съм много отчаяна.
Лека вечер и Здраве на всички
Благодаря за отделеното време много.
Писали сте"ако се касае за спазъм на крикофарингеалния сфинктер"-това как се доказва и каква е причината за това заболяване?Внета няма никаква информация затова.
Не мисля ,че е ахалазия,защото предполагам досега при толкова снимки с бариевата каша би трябвало да се види,е може и да греша.
Но за съжаление никой не ми обяснява нищо а сао ме препращат насам и натам -моля Ви стана вече 2 год и съм много отчаяна.
Лека вечер и Здраве на всички
- taniya
-
COM_KUNENA_TOPIC_AUTHOR
- COM_KUNENA_OFFLINE
04 Сеп 2011 18:32 #7
от taniya
Здравейте,
моля ви за отговор към какъв лекар да се обърна.
Отново посетих гастроентереолог и то колко пъти и пак последва ФГС и диагноза -спазъм на хранопровода и най-вече в отвора на хранопровода.
Сега накъде?
моля ви за отговор към какъв лекар да се обърна.
Отново посетих гастроентереолог и то колко пъти и пак последва ФГС и диагноза -спазъм на хранопровода и най-вече в отвора на хранопровода.
Сега накъде?
- Petyr
-
- COM_KUNENA_OFFLINE
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK4
05 Сеп 2011 00:02 #8
от Petyr
Горд студент по медицина.
Принципно с тези неща се занимават коремните/гръдните хирурзи...
Горд студент по медицина.
- taniya
-
COM_KUNENA_TOPIC_AUTHOR
- COM_KUNENA_OFFLINE
06 Сеп 2011 19:31 #9
от taniya
Благодаря за отговора,но с това имате предвид,че е нещо за операция ли?
- Vasilec
-
- COM_KUNENA_OFFLINE
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
07 Сеп 2011 22:03 #10
от Vasilec
Ако съм Ви бил полезен или съм Ви направил добро впечатление, моля натиснете бутона "Благодаря" под мнението ми.
Sport Medicine
Любознателен студент по медицина 6 курс.
Изчетох цялата тема от - до и наистина не знам какво да Ви отговоря. Вероятно така се чувстват и останалите участници от форума.
Предполагам, че се досещате, че цел номер 1 е да се постави диагноза - тя е ключът към лечението, било то консервативно или хирургично.
За съжаление не съм специалист в областта, но трябва да се обърнете може би към хирург, специалист по заболявания на хранопровода. Да отидете с всички изследвания и да сътрудничете максимално. Друг вариант не виждам.
Ще следя темата...
Предполагам, че се досещате, че цел номер 1 е да се постави диагноза - тя е ключът към лечението, било то консервативно или хирургично.
За съжаление не съм специалист в областта, но трябва да се обърнете може би към хирург, специалист по заболявания на хранопровода. Да отидете с всички изследвания и да сътрудничете максимално. Друг вариант не виждам.
Ще следя темата...
Ако съм Ви бил полезен или съм Ви направил добро впечатление, моля натиснете бутона "Благодаря" под мнението ми.
Sport Medicine
Любознателен студент по медицина 6 курс.