Забележка

The forum is in read only mode.

Гинекомастия - големи мъжки гърди?

COM_KUNENA_USER_PROFILE_BUTTON_LABEL_MORE
21 Юни 2011 10:16 #31 от vremenen
Re: Гинекомастия - големи мъжки гърди?
Аз го питах на лично съобщение, но не отговаря :roll:
14 Юли 2011 22:50 #32 от kalata96
Аз съм на 16 години , имам гинекомастия от 12 годишен и това ме влудява. Ходих на ендокринолог направи ми изледванията всичко си беше наред.Мисля че ми провери нивото на пролактин и естроген и понеже си бяха наред ми каза че ще ми мине като стана на 18 :x .
Въпросът ми е дали да ходя на хирург да ме насочи за операция?
  • tsetso
  • tsetso's Avatar
  • Посетител
15 Юли 2011 11:19 #33 от tsetso
Малко вероятно, но е възможно все пак да претърпи обратно развитие самата жлезна тъкан на гърдата, така че по-добре изчакай поне година.
01 Окт 2011 13:05 #34 от vremenen
На времето в пубертета някъде и аз имах хрущялоподобно образувание на лявата гърда. При натиск болеше, но иначе не болеше. Зърното с ареолата изглеждаха гадно :)
www.endosurg.eu/Gynecomastia.html
До 18 месеца физиологичната гинекомастия изчезва сама... не знам реално на кое викат физиологична и на кое патологична, но ще поизчакам. Като че ли почна да ми намалява образованието... от началото на септември само растеше.
02 Окт 2011 15:34 #35 от Vasilec
Най-общо казано физиологичната е тази през пубертета, която изчезва, а всякаква друга се води патологична. Според мен обаче е добре наистина да изчакаш известно време, ако това не те притеснява сериозно.

Ако съм Ви бил полезен или съм Ви направил добро впечатление, моля натиснете бутона "Благодаря" под мнението ми.

Sport Medicine

Любознателен студент по медицина 6 курс.
08 Фев 2012 19:32 #36 от s_atanasov
Отговор: Re: Гинекомастия - големи мъжки гърди?
И аз пробвах да отида на лекар и така да се задвижат нещата, обаче личният ми лекар изобщо не беше чувал за това състояние и като цяло отношението му беше направо подигравателно. Някак си успях да го измоля за направление за ендокринолог, после трябваше да му върна някакъв лист и като отидох и той каза "Ами ето нищо ти няма, само си изхабих направлението, за този път нещо ново измисли ли си?"
Каза, че нищо ми няма защото хормоните бяха в норма, макар че на половината ми беше сгрешено името(правописна грешка казват, ака къде Атанасов - къде Василев).
Та гинекомастия определено имам, изчел съм всичко що може да се намери из интернет и разни енциклопедии. Обаче лекарите не са.
И сега почти година по-късно ще пробвам пак, ще си сменя личния лекар и ще действам. Дано намеря някой компетентен и отзивчив човек, защото проблемът всъщност е симптом на нещо може би доста сериозно. На моменти се чудя за какво ми е да се осигурявам здравно, щом когато имам проблем, няма кой да обърне внимание и да си свърши работата. Не искам да обидя никого, но поне тези лекари, които срещнах до сега са просто търговци. Темата е доста обширна и мога доста да пиша, но целта на този пост беше просто въведение към молбата ми да покажеш снимки след операцията.
08 Фев 2012 19:34 #37 от s_atanasov

И аз пробвах да отида на лекар и така да се задвижат нещата, обаче личният ми лекар изобщо не беше чувал за това състояние и като цяло отношението му беше направо подигравателно. Някак си успях да го измоля за направление за ендокринолог, после трябваше да му върна някакъв лист и като отидох и той каза "Ами ето нищо ти няма, само си изхабих направлението, за този път нещо ново измисли ли си?"
Каза, че нищо ми няма защото хормоните бяха в норма, макар че на половината ми беше сгрешено името(правописна грешка казват, ака къде Атанасов - къде Василев).
Та гинекомастия определено имам, изчел съм всичко що може да се намери из интернет и разни енциклопедии. Обаче лекарите не са.
И сега почти година по-късно ще пробвам пак, ще си сменя личния лекар и ще действам. Дано намеря някой компетентен и отзивчив човек, защото проблемът всъщност е симптом на нещо може би доста сериозно. На моменти се чудя за какво ми е да се осигурявам здравно, щом когато имам проблем, няма кой да обърне внимание и да си свърши работата. Не искам да обидя никого, но поне тези лекари, които срещнах до сега са просто търговци. Темата е доста обширна и мога доста да пиша, но целта на този пост беше просто въведение към молбата ми да покажеш снимки след операцията.
09 Фев 2012 12:27 #38 от Vasilec
Не виждам защо се притесняваш, щом хормоните са ок и все пак какви са резултатите? Кога се появи гинекомастията, на колко години си? Преди всичко гинекомастията си остава естетичен проблем, когато се е появила в пубертета.

Ако съм Ви бил полезен или съм Ви направил добро впечатление, моля натиснете бутона "Благодаря" под мнението ми.

Sport Medicine

09 Фев 2012 13:21 - 09 Фев 2012 13:23 #39 от s_atanasov
На 20 съм, но съм в това състояние от доста години вече. Главно ме притеснява външният вид, но на моменти се усеща болка. Не пуша, не пия, нищо вредно не правя, вегетарианец съм даже и не мисля, че го заслужавам. Психически проблемът е много по-голям - аз не живея.
Дори и да го приема като козметичен проблем и да се примиря(което просто няма да стане), си остава притеснението от болката, която се появява понякога, също и промяната в обема. Това аз поне го приемам за знак, че нещо все още действа там и не е нещо, което е отшумяло и е само козметичен дефект.
За хормоните не мога да си спомня точните стойности, но не надвишаваха границите. Пролактина беше повече към горната граница,но не я надвишаваше.
Всъщност ми изследваха Prolactin, Estradiol, TSH и Testosterone. може би трябваше и надбъбречните хормони да се проверят, но тя и ендокриноложката каза, че не е запозната с това състояние.
Принципно съм от морски град а на плаж не помня от коолко години не съм ходил. Писна ми да съм свит и смотан и да се чудя цял час преди да излезна някъде какво да облека, че да не си личи. А иначе съм хубав. Лятото не мога даже една проста тениска да облека. За пред познатите съм изградил някаква личност, която не харесва лятото и жегите, още по-малко морето, а-социялен тип, който не иска да го забелязват и т.н. А аз не съм такъв. И това тяло не отговаря на това, което е отвътре. Винаги съм казвал, че ако човек е чист и здрав=> е красив. Обаче гинекомастията не е отражение на идеалното здраве. Когато видя някой с хубаво тяло, направо ярост ме обзема. Защото (от опит вече) знам, че само с трениране няма да стане. Станал съм неознаваема личност и не съм щастлив.
Пиша доста и излишни може би неща, защото даже няма с кого да говоря свободно за това.
По принцип не съм за операцията, даже ако има начин с някакви лекарства ок. Обаче някой да ми обърне внимание.
Може някой ден и сериен убиец да стана, заради комплексите си ;)
Last edit: 09 Фев 2012 13:23 от s_atanasov.
10 Фев 2012 10:29 #40 от Vasilec
Приятел, наистина в такъв случай трябва да действаш. Това сериозно влошава качеството ти на живот. Жалко е, че лекари през 2012 г. не знаят за този така разпространен проблем.
Успех!

Sport Medicine

Създадено с Kunena форум