Забележка

The forum is in read only mode.

Гинекомастия - големи мъжки гърди?

COM_KUNENA_USER_PROFILE_BUTTON_LABEL_MORE
11 Мар 2011 18:41 #11 от Doktorcheto
Re: Гинекомастия - големи мъжки гърди?
Здравейте,
И аз съм с гинекомастия и ми предстои операция следващата седмица. За всички със същият проблем - Оперативното лечение на гинекомастия се поема ИЗЦЯЛО от здравната каса! Във всяка болница, разполагаща с хирургия ще извършат операцията БЕЗПЛАТНО, стига да нямате претенции за избор на екип. Клиничната пътека е номер 180, а точката за лечение е "Д". Всички разходи се поемат от НЗОК. Единственото, което трябва да платите е 4.80 такса за болнично легло.
Ето как можете да се оперирате безплатно.
1. Отидете при личния лекар, който ще ви даде направление за хирург.
2. Хирургът ще ви диагностицира и ще ви назначи ехограф с талон.
3. Гинекологът/мамологът ще извърши процедурата БЕЗПЛАТНО, ако сте с талон.
4. Гинекологът/мамологът ще препоръча изследване при уролог.
5. Вземете снимките от ехографа и ги занесете при хирурга. Той ще ви издаде талон за уролог/андролог.
6. Урологът ще ви направи ехограф на простатната жлеза и пълен преглед на тестисите. Това е БЕЗПЛАТНО, ако сте взели талон от хирурга.
7. Вземете талон за хормонални изследвания - пролактин и тестостерон.
8. Дайте всички изследвания на хирурга.
9. Изберете ден за операция.
10. Оперирайте се. БЕЗПЛАТНО е, освен ако си поискате екип. Тогава ще бъдете таксувани, в зависимост от ценоразписа на болницата/клиниката.

Това е. Само за 10-тина лева ще премахнете неприятните гърди.
Може и в частна клиника, но там ще трябва да заплатите абсолютно всички консумативи.
Успех и колкото се може по-бързо се оперирайте, тъй като състоянието може да се влоши и това да доведе до усложнения.
  • д-р Георгиев
  • д-р Георгиев's Avatar
  • Посетител
12 Мар 2011 11:14 #12 от д-р Георгиев
Благодаря ти за разясненията. Надявам се да бъдат полезни на много хора.
14 Мар 2011 14:18 #13 от Doktorcheto
Реших да го напиша, заради рекламите на различните частни клиники. Ако човек се поинтересува, доста неща могат да му излязат почти без пари :)
14 Мар 2011 16:14 #14 от caisa
Ще се радвам да пишеш и след операцията; както и кой те е оперирал и евентуално след няколко месеца като ти махнат конци, всичко - да кажеш добър ли е ефектът. Единственото кофти нещо в случая може да бъде това, че не знаеш на кой ще попаднеш - ако си в София е добре, но в провинцията трудно може да те зашие някой "естет".
15 Мар 2011 16:15 #15 от Doktorcheto

Операцията ще е в четвъртък. Хирургът - д-р Петьо Попов, IV МБАЛ - София. Това е най-отзивчивият лекар, който съм срещал. За една седмица ми назначи всички изследвания, че и операцията! Въпреки че има доста работа. Като поразпитах тук-там ми казаха, че е доста добър хирург.
16 Мар 2011 19:33 #16 от caisa
В такъв случай ти пожелавам успех, явно си си опекъл работата :) . Чакам да кажеш как е било след като операция свърши и се възстановиш.
Успех!
19 Мар 2011 13:02 #17 от Doktorcheto
В такъв случай ти пожелавам успех, явно си си опекъл работата :) . Чакам да кажеш как е било след като операция свърши и се възстановиш.
Успех![/quote]

Всичко мина много леко. Поставиха ми местна упойка и малко "подарък" от анестезиолозите. Операцията приключи за около 40 минути. Днес ми свалиха дренажа - не болеше особено. Най-болезнено е след операцията, като отпусне упойката. Но с малко нурофен (3Х1 таблетка на ден) всичко се оправи. Сега почти не ме боли. Важно е да не пиете кафе, алкохол или да приемате аспирин или други ацетилсалицилови препарати, тъй като те разширяват кръвоносните съдове и заздравяването е по-бавно.
Относно лекарите в IV МБАЛ - София - това са най-отзивчивите и най-човечните лекари, които съм срещал. Дори си избирате музика в операционната :) )
19 Мар 2011 18:37 #18 от stepforward
И аз искам да благодаря за информацията, въпреки че още няма да се престраша към стъпка операция, но е хубаво да знаеш, че всичко е постижимо :)
21 Мар 2011 10:44 #19 от Doktorcheto

O,не бива да се страхуваш - боли само първи ден. Вече почти не го усещам, а са минали едва четири дни. Все едно няма операция. А на операционна маса пък, нищо не се усеща. Така че споко.
Съветвам те да се оперираш, тъй като това може да доведе и до сериозни поражения върху половата ти система (стерилитете и пр.). Това се дължи главно на отделянето на повече пролактин в организма. А за един мъж не е нормално да има завишени нива на пролактин. Затова, моят съвет е да се оперираш - не е страшно :)
21 Мар 2011 19:14 #20 от stepforward
Чакай, чакай, не разбрах нещо. Доколкото знам високите нива на пролактин причинява гинекомастия, а не обратното, т.е. веднъж развил гинекомастия проблемът е по-скоро козметичен (ако естествено няма съпътстващи заболявания).
Модератори: д-р Георгиев
Създадено с Kunena форум