Намаляване на бюст

Съдържание

Жените с прекомерно голям бюст се оплакват често от дискомфорт, но и не само - деформацията на гръбначния стълб от тежестта на големите гърди и честото раздразнение и възпаление на кожата под свивката на гърдата могат да породят нетърпима физическа болка. В редица случаи непропорционално големият и увиснал бюстнамаляване на гърди дори лишава жената от възможността да се наслаждава на пълноценен и активен живот, тъй като той често я кара да изпитва емоционален дискомфорт и стрес и снижава нейното качество на живот. Това неминуемо води до ниско самочувствие и създава предпоставки за депресия. За повечето представители на нежния пол това има далеч по-голямо значение от изпитваната физическа болка.

 

Операцията по намаляване на бюста може да бъде подходяща за жени с непропорционално големи гърди, които изпитват всички или някои от по-горните оплаквания. При хирургичната интервенция се отстраняват излишната тъкан – кожа, мастна и жлезиста тъкан. По този начин се постигат естествените пропорции на тялото и се премахва физическия и емоционален дискомфорт.

 

В крайна сметка процедурата по намаляване на бюста не само решава проблемите, свързани с прекалено голямата тежест на гърдите, но има и за краен резултат бюст, който е с оптимални размери спрямо тялото. А това повишава самочувствието на жената.

 

Същността на процедурата се състои в оперативно намаляване на размера на големи и увиснали гърди. Целта на операцията, наричана още редукционна мамопластика, е подобряване на размера и формата на бюста, както и повлияване в благоприятна насока на различни състояния, свързани с непропорционалната им големина:

  • Тежестта и болката в гърба, шията и раменете
  • Ограничена физическа дейност
  • Вдлъбнатините и неприятното чувство, породени от презрамките на сутиена, поддържащ тежки и увиснали гърди
  • Раздразването на кожата в кожната гънка на гърдата
  • Уголемена ареола, причинени от разтягането на кожата
  • Увиснала, разтегната кожа и по-нисък стоеж на гърдите в случаите, когато зърното пада под свивката на гърдата

Процедурата по намаляването на бюста може да се извърши едностранно (едната гърда) или двустранно (двете гърди). Операцията е реконструктивна и се извършва, когато гърдите са развити напълно.

Важно!: Операцията не се препоръчва на млади жени и бъдещи майки, защото премахването на значително количество тъкан може да повлияе негативно върху способността за кърмене. Освен това промените на гърдите, причинени от бременност, или при чести колебания на телесната маса, е възможно да намалят ефекта от процедурата.
5 1< 1< 1< 1< 1< Оценка 5.00 (1 глас)