Уголемяване на гърди

Съдържание

Гърдите са най-видимият вторичен полов белег у жената и често се сочат за показател на нейната плодовитост. Ето защо голяма част от жените придават огромно значение на техния размер и външен вид. Според тях малките гърди ограничават не само избора им на облекло, но и не удовлетворяват не съвпадат с идеала им за съвършено тяло. Увеличаването на женския бюст в някои случаи спомага за постигане на хармонично тeлосложение и повишава самочувствието и самооценката на жената.

ugolemyavane na gyrdite

Най-ефективният метод за уголемяването на женските гърди се извършва чрез оперативното поставяне на импланти. В общи линии тази процедура е най-вече козметична и се прави единствено с цел удовлетворяване на женското желание за по-голям бюст или за възстановяване на неговия обем след значителна загуба на тегло, бременност, кърмене или новообразувания (рак на гърдата).

В последния случай имплантите се използват за реконструктивни цели, при което гърдата се възстановяване след частично или пълно премахване на гърдата (мастектомия). Както при козметичната, така и при реконструктивната пластична хирургия, имплантите позволяват на жените да направят своите гърди по-големи, а в редица случаи – по-естествени на вид, които спомагат за по-хармонична фигура.

Идеалната цел на оперативното поставяне на импланти е да повиши пълнотата и проекцията на гърдите, както и да подобри тяхната симетрия. Клинично позната като уголемяваща мамопластика, процедурата козметично се използва за:

  • Уголемяване на естествено малък бюст, най-често предаван по наследство
  • Възстановяване на големината на гърдите след бременност, кърмене или рязка загуба на тегло и мастна тъкан
  • Постигане на желаната симетрия и хармония, когато разликата в размера и формата между двете гърди не е толкова драстична

Трябва да се знае обаче, че чрез тази процедура не може да се коригира увисването на гърдите. В случаите, когато жената желае едновременно с промяната на размера да се подобрят позицията и формата на увисналите гърди, мамопластиката може да се комбинира с процедура по повдигане на гърдите.

Перманентното увеличаване на гръдната обиколка може да се постигне единствено оперативно. На този етап няма данни за лекарства с подобен ефект, които да отменят хирургичната намеса.

Процедурата може да се приложи при жени на различна възраст по-голяма от 16 години или такава възраст, при която гърдите са напълно развити. При добре направена хирургична намеса уголемяването на гърдите не влияе върху способността за лактация и кърмене.

1< 1< 1< 1< 1< Оценка 0.00 (0 гласове)