• Здравни новини
  • Момчетата, които мастурбират, правят по-често безопасен секс

Момчетата, които мастурбират, правят по-често безопасен секс

Момчетата, които мастурбират, правят по-често безопасен сексМастурбацията може да се окаже с важна роля в сексуалното израстване на младежите. Проучване сочи, че 68% от момчетата, които са мастурбирали през предходната година, докладват употребата на презерватив по време на последния полов акт. При немастурбиралите през предишната година момчета този процент бил 44%.

Въпреки че установената връзка не доказва, че мастурбацията сама по себе води до практикуване на по-безопасен секс, всяко поведение, което би довело до по-честа употреба на презервативи, трябва да се проучи по-задълбочено, особено като се има предвид повишаващата се честота на нежелана бременност и полово предавани болести сред тийнейджърската възраст, обясняват авторите.

Новото проучване се базира на представителна извадка от 820 американски юноши на възраст между 14 и 17 години. Близо 3/4 от момчетата докладвали, че мастурбират, срещу по-малко от 1/2 от анкетираните момичета.

Мастурбиращите момчета докладвали и повече полови контакти, включително орален и вагинален секс. След отчитане на възрастта и статуса на партньора, екипът от Indiana University установил, че сексуално активните момчета, които мастурбират, 8 пъти по-често са използвали презерватив по време на последния полов контакт спрямо немастурбиращите момчета. Подобна връзка не била установена относно женския пол.

Източник: Doctorbg.com

Сподели или оцени, ако сме били полезни
1< 1< 1< 1< 1< Оценка 0.00 (0 гласове)

Тагове: Сексуално здраве