Забележка

The forum is in read only mode.

Как лененото семе/масло влияе на тестостерона и др. хормони?

COM_KUNENA_USER_PROFILE_BUTTON_LABEL_MORE
24 Мар 2010 16:14 #1 от Vasilec
Vasilec COM_KUNENA_MESSAGE_CREATED Как лененото семе/масло влияе на тестостерона и др. хормони?
Хайде сега, според вас има ли корелация и каква е тя? Положителна или отрицателна? Дали лененото семе понижава или повишава тестостерона, има много противоречиви мнения по въпроса. Вие какво смятате и какво сте чели?
Смятам скоро да сменям рибеното масло с ленено, но се притеснявам за хормоналния си статус. Така или иначе съм подложен на големи натоварвания и не мога да си го позволя.

Ако съм Ви бил полезен или съм Ви направил добро впечатление, моля натиснете бутона "Благодаря" под мнението ми.

Sport Medicine

Любознателен студент по медицина 6 курс.
  • Здравко
  • Здравко's Avatar
  • Посетител
25 Мар 2010 18:02 #2 от Здравко
Re: Как лененото семе/масло влияе на тестостерона и др. хормони?
Според мен няма да окаже никакво или ще окаже положително значение поради съдържанието на потенциални омега-3 мастни киселини. Четох наскоро една статийка в бодибилдър.ком, където така представяха нещата и съм склонен да им вярвам.
  • Anonymous
  • Anonymous's Avatar
  • Посетител
26 Мар 2010 08:38 #3 от Anonymous
Re: Как лененото семе/масло влияе на тестостерона и др. хормони?
Абе папкай здраво и не се чуди. Лененото семе не съдържа големи количества фитоестрогени, но пък затова си съдържа сериозни количества омега-3. А за целта да разбереш с сигурност погледни някъде в нетя за цялостно клинично проучване и те така...
Айде успех.
COM_KUNENA_USER_PROFILE_BUTTON_LABEL_MORE
21 Мар 2011 10:52 #4 от stepforward
Re: Как лененото семе/масло влияе на тестостерона и др. хорм
Направи ми впечатление колко много фитоестрогени се съдържат в лененото семе, повече дори и от соята!
За справка: фитоестрогени
Създадено с Kunena форум