Забележка

The forum is in read only mode.

Вреден ли е креатинът?

COM_KUNENA_USER_PROFILE_BUTTON_LABEL_MORE
22 Дек 2009 22:20 #1 от Petyr
Petyr COM_KUNENA_MESSAGE_CREATED Вреден ли е креатинът?
Това ми е първото мнение в този форум, но от доста време посещавам редовно сайта ви. Надявам се и форумът ви да е така компетентен ;)
По въпроса: Какво ви е мнението за креатина? Смятам да вземам малко, та да вдигна издръжливостта в залата, че след първия половин час ще съм като парцал. Чудя се да не се увредя нещо, защото съм чел че увреждал бъбреците. Абе не знам честно да си кажа, не съм вещ в тези работи, ако можете да ми препоръчате и някаква фирма или нещо подобно.
Благодарим за съветите. :)

Горд студент по медицина.
  • Здравко
  • Здравко's Avatar
  • Посетител
23 Дек 2009 21:49 #2 от Здравко
Re: Вреден ли е креатинът?
Креатинът в обозначените дози на опаковката при здрав човек няма да навреди. За да се разбереш, дали си "здрав", си направи пълни изследванията и се консултирай с личния лекар за приема на креатин. Освен това избягвай да пиеш кафе, алкохол или др. диуретици, когато приемаш креатин.
И все пак по време на приема на креатин е добре да си пускаш по едни профилактични изследвания да следиш бъбречната функция.
Здрав Бъди! :)
27 Дек 2009 20:27 #3 от Vasilec
Епа. Креатинът си е екстра, стига да не прекаляваш. Няма какво толкова да се презастраховаш! НЕ забравяй, че креатин се съдържа и в червеното месо, най-вече в телешкото! Така че споко и силна храна!

Ако съм Ви бил полезен или съм Ви направил добро впечатление, моля натиснете бутона "Благодаря" под мнението ми.

Sport Medicine

Любознателен студент по медицина 6 курс.
10 Юни 2010 10:32 #4 от billigg

Нистина е така не трябва да с прекалява с дозата. Чел съм доста статии според които са правени изследвания и проучвания че прекомерната доза на креатин спомага за развиването на рак, което мене лично ме стресна много. ....но по принцип с всичко е така, дори и храната ако я приемаш в обилни количества - става вредна, така че приемайте всичко според указаната дозировка, и винаги преди да вземете нещо се съветвайте с лекар (тъй като може да имате алергия към някои съставки, може здравословното ви състояние да не предразполага приема на този продукт, както и ако приемате друг медикамент - комбинацията с новия, може да не бъде благоприятна за организъма ви)

..и като обобщение пак ще кажа, всичко е полезно но в правилни съотношения
  • aleksmarinov
  • aleksmarinov's Avatar
  • Посетител
10 Сеп 2010 11:26 #5 от aleksmarinov
Мисля, че тази статия ще ти даде още информация по темата за креатина - [url:2ib7zgdh]www.fitnesblog.com/hranitelni-dobavki-i-...lna-masa-i-sila-177/[/url]

Надявам се да съм помогнал :)
Създадено с Kunena форум