Забележка

The forum is in read only mode.

Болки в стомаха на гладно

  • Anonymous
  • Anonymous's Avatar COM_KUNENA_TOPIC_AUTHOR
  • Посетител
02 Ное 2009 20:13 #1 от Anonymous
Anonymous COM_KUNENA_MESSAGE_CREATED Болки в стомаха на гладно
Добър ден,
Сутрин като стана от сън чувствам една странна болка в стомаха - сякаш ми стържи стомаха от глад, а не съм гладен. Ако пия нещо - примерно вода или сок или безалкохолно ме заболява повече. Обикновено сутрин пия кафе на гладно - след кафето не ме боли по-силно. Ако изям топла баничка ми минава; а ако нищо не направя - отида на работа и там пия кафе, болката постепенно отшумява за няколко часа. Какво да правя? Не искам да закусвам всяка сутрин - много е ангажиращо, а и е по-добре да поемам по-малко храна (не съм дебел, но относително бързо ми се лепи ако се отпусна и ям без да се ограничавам = поемам доста големи количества).
  • Здравко
  • Здравко's Avatar
  • Посетител
03 Ное 2009 14:15 #2 от Здравко
Re: Болки в стомаха на гладно
Здравейте,
Закуската изяш сам, обядът подели с приятел, а вечерята я дай на врага, се казва е една стара поговорка и е напълно вярно. Всепризнато е, че обилната закуска е задължително условие за здравословен начин на живот. И все пак изборът е ваш.
Относно вашия проблем: Не е нормално да Ви боли на гладно, затова се консултирайте с гастроентеролог. Причината може да варира. На пръв поглед: от функционални промени на лигавицата на дуоденома до състояния на ерозии и язва. Възможно е да се наложи провеждането на изследвания, вкл. фиброгастроскопия. Но това ще го прецени специалист гастроентеролог.
COM_KUNENA_USER_PROFILE_BUTTON_LABEL_MORE
16 Ное 2009 23:35 #3 от Vasilec
Re: Болки в стомаха на гладно
Наистина без закуска и кафе на гладно, няма да отминат болките. Отидете на гастро- и, ако Ви постави диагноза, се изисква спазването на добър хранителен режим. Затова - недейте пренебрегва здравословното хранене и закуската. Винаги може да приготвите закуската от вечерта за сутринта да си я хапнете.

Ако съм Ви бил полезен или съм Ви направил добро впечатление, моля натиснете бутона "Благодаря" под мнението ми.

Sport Medicine

Любознателен студент по медицина 6 курс.
  • д-р Георгиев
  • д-р Георгиев's Avatar
  • Посетител
13 Дек 2009 00:27 #4 от д-р Георгиев
Re: Болки в стомаха на гладно
Абсолютно съм съгласен с колегата.
  • Anonymous
  • Anonymous's Avatar COM_KUNENA_TOPIC_AUTHOR
  • Посетител
28 Дек 2009 17:57 #5 от Anonymous
Re: Болки в стомаха на гладно
Здравейте, г-н Стефанов!
Абсолютно съм съгласна със съветите на колегите. Трябва да се закусва сутрин. Закуската трябва да ви бъде като задължение, както без кафе не можете да минете сутрин. Да ви призная и аз преди бях така-ставам и не ми се яде, изпивам едно кафе и се залавям за работа, и към 10-11 часа ми прималява от глад. За това реших да закусвам всяка сутрин и от тогава се чувствам много добре, а и свикнах с този си режим и вече събудя ли се сутрин се чувствам гладна и не мога без закуска. Преди също така разсъждавах като вас, че сутрин като не съм гладна мога да пропусна закуската и да понамаля храненията за деня с цел да поотслабна. Уверявам ви, че закуската няма да ви доведе до качване на килограмите. Вечерята евентуално и особено ако е обилна и липсата на спорт може да доведе до това. Успех ви пожелавам и аз също ви съветвам да отидете на гастроентеролог за болките си.
COM_KUNENA_USER_PROFILE_BUTTON_LABEL_MORE
02 Ное 2010 10:16 #6 от v_antonova1986
Re: Болки в стомаха на гладно
Аз имах същите симптоми и се оказа язва. Редовното хранене е част от лечението на проблема. Закуската не пречи никому. Проблема е в гладуването и преяждането.

Отслабване, Бързо Отслабване, Otslabvane, Как Да Отслабна
Създадено с Kunena форум