Забележка

The forum is in read only mode.

Аутопсиите!

COM_KUNENA_USER_PROFILE_BUTTON_LABEL_MORE
17 Мар 2012 18:44 #1 от Коди Мартин
Коди Мартин COM_KUNENA_MESSAGE_CREATED Аутопсиите!
Добър вечер!
Създавам тази тема,за да коментираме всичко свързано за аутопсиите.Външен и вътрешен оглед,оглеждане на органите.Ако намерите и интересни клипове,слагайте.Както и ако имате въпроси,задавайте.

И сега,аз имам въпрос- Когато направят аутопсия на някой човек,и когато му изкарат органите и гръбначния стълб после връщат ли ги?! И ако не,какво правят,тогава?

"За учения, който е живял с вярата си в силата
на разума, историята завършва като лош сън. Той е изкачил планини от невежество,
вече всеки миг ще покори най-високия...
  • tsetso
  • tsetso's Avatar
  • Посетител
18 Мар 2012 07:08 - 18 Мар 2012 07:09 #2 от tsetso
Отговор: Аутопсиите!
Да започнем с един интересен случай, че преди време имаше един случай на ученик, който искал да следва медицина (също като теб), та същият беше разфасовал най-добрия си приятел доста жестоко, понеже му се е присмивал.
Човекът е имал пълен набор от скалпели, хирургични ножици, ножовки, ъглошлайфи, абе какво се сетиш вкъщи и беше толкова точно правил разрезите, че след като бяха открили труповете съдебните лекари в първия момент си помислили - абе тоя е май от нашите, демек лекар. :)
Last edit: 18 Мар 2012 07:09 от tsetso.
18 Мар 2012 11:11 #3 от Коди Мартин
Наистина интересен случай.Но аз не бих разпорил някой сега,по простата причина,че не ми се влиза в затвора.Мисля,да постигна всичко с много учене,и ако ме приемат в Мед.университета,ще дойде времето и за аутопсии. (angel)

на разума, историята завършва като лош сън. Той е изкачил планини от невежество,
18 Мар 2012 17:20 #4 от Petyr
Ще има да почакаш... до 6-ти курс. :)

Горд студент по медицина.
18 Мар 2012 21:00 #5 от Коди Мартин
Хммм...Ти си студент по медицина.Разкажи малко какво учиш? Какво мислиш да специализираш? :P

19 Мар 2012 13:31 #6 от Petyr
Част от регистрираните тук сме студенти, стажант-лекари или новозавършили медици. Ако искаш да кандидатства това, препоръчвам ти да посетиш сайта medfaculty.org и особено неговия форум. Може какво да намериш там. Кой клас си?

19 Мар 2012 18:14 #7 от Коди Мартин
Благодаря за линка.Иначе съм 8-ми клас :P

20 Мар 2012 08:25 #8 от Petyr
Да, форумът ще ти свърши работа, но смятам, че още ти е много, много рано.

Аутопсиите не са това, което изглеждат по ТВ предаванията, далеч по-неприятна гледка са. Имам колежка, която се бе запалила по съдебната медицина от д-р Джи, но след цикъла по съдебна медицина, набързо се отказа.

20 Мар 2012 17:14 #9 от Коди Мартин
Охх не знам какво да ти кажа.Вярно страшничко си е наистина,но все пак човека е умрял.Няма да ти скочи и да те поздрави.Всъщност,да-силно съм привлечен от съдебната медицина.Но в България,заплащането за това е толкова мизерно,че едва ли някой би се занимавал ...

Иначе бих искал да стана кардиолог или личен лекар!

19 Юни 2012 14:46 #10 от Коди Мартин
Здравейте, приятели!
Идвам с още един въпрос относно аутопсиите. След като една аутопсия завърши се правят токсикологични изследвания и микроскопски анализ. Та въпроса ми е как се преработват тези тъкани (ако изобщо се преработват), за да се видят на микроскопа?

Благодаря предварително за отговора!

Поздрави и усмивки! (angel)

Създадено с Kunena форум