Забележка

The forum is in read only mode.

има ли смисъл... ТЕЛК при пенсионер

• Anonymous
  • Anonymous's Avatar COM_KUNENA_TOPIC_AUTHOR
  • Посетител
18 Авг 2010 11:38 #1 от Anonymous
Anonymous COM_KUNENA_MESSAGE_CREATED има ли смисъл... ТЕЛК при пенсионер
Здравейте,надявам се да съм уцелила мястото за въпроса си.
Майка ми е на 73 год- и получава пенсия за възраст. Но след пенсионирането си заболя и
1-во направиха и операция ,като и махнаха гърдата
2-ро има почти 100 % загуба на слуха си -
3-то преди 5 мес. и правиха операция на сърцето и три байпаса.
Има епикризи . в момента пие лекарства които са доста скъпи ,въпреки часта от здравна каса с рец.книжка.
Та въпроса ми е ,като е пенсионерка има ли смисъл да ходи на ТЕЛК за гореспоменатите заболявания ,защото според личния лекар -НЯМА.
с 220 лв. пенсия -над минимума -няма право на никаква сощ.помощ- ел.енергия/дърва и каквато и да е макар и еднокранто в годината. Ако има реш. с инвалидност -можело.
Според лич.лекар след операцията вече е зрава. Аз не мисля,но знам ли.Вече не зная дали наистина има смисъл да я разхождам до телк комисии и даже предварителнните подготовки на документите не са малко.
Моля ,ви ако някой е запознат да отговори.
COM_KUNENA_USER_PROFILE_BUTTON_LABEL_MORE
23 Авг 2010 22:26 #2 от plamabull
Re: има ли смисъл
Здравейте,
Ще цитирам източник на министерството на труда и социалната политика 2003: " "Инвалид " е всяко лице, независимо от възрастта му, с физическо, сетивно или умствено увреждане, което затруднява социалното му интегриране и участие в обществения живот, възможностите му за общуване и обучение или трудовата му реализация (Закона за защита, рехабилитация и социална интеграция на инвалидите )". Според това определение, мисля че вашата майка определено трябва да потърси експертно решение на ТЕЛК. Съветът ми е да отидете до най-близкия ТЕЛК с всичките епикризи на вашата майка и да попитате дали наистина имате право да кандидатствате. Ако те ви отговорят потвърдително вашият личен лекар трябва да изготви нужните документи. Така ще имате довод за пред него, че наистина имате право на ТЕЛК. Желаем Ви успех и ни дръжте в течение с вашия случай!
Създадено с Kunena форум