Забележка

The forum is in read only mode.

Болят ме белите дробове след като ям пресен лук

COM_KUNENA_USER_PROFILE_BUTTON_LABEL_MORE
30 Май 2014 15:54 #1 от Toreadores
Toreadores COM_KUNENA_MESSAGE_CREATED Болят ме белите дробове след като ям пресен лук
Здравейте! Имам следният проблем - когато ям пресен лук започват да ме болят белите дробове с остри болки. Да отбележа, че това се случва периодично, а не постоянно - 2-3 пъти в годината, като обикновено този период продължава седмица-две, през другото време нямам проблеми когато ям пресен лук. Сигурен съм, че болките не идват от стомаха (т.е. от киселини), а от района на белите дробове. От какво се получава? Добро или лошо нещо е? Защото съм чел (разбира се не знам до колко е вярно и достоверно, все пак не съм доктор), че пресният лук помага за пречистването на белия дроб и възможно ли е тези болки да се получават в процес на това пречистване? Ако е от някакво значение - бивш пушач съм (не пуша от почти 8 месеца), но тези болки се появяваха и в периода, когато бях пушач, и сега когато не съм. Забелязал съм че проблема го имам от около 4-5 години. Преди това не мога да си спомня да ми е правило впечатление. 24 годишен съм, ако възрастта също има някакво значение.
30 Май 2014 18:53 #2 от Vasilec
Това някаква шега ли е?

Ако съм Ви бил полезен или съм Ви направил добро впечатление, моля натиснете бутона "Благодаря" под мнението ми.

Sport Medicine

Любознателен студент по медицина 6 курс.
30 Май 2014 21:10 #3 от Toreadores
Къде по-точно трябва да е шегата? Имам проблем и си задавам въпроса, ако някой може да помогне. Ако просто се опитвате да се правите на интересен, еми не сте. Ако нямате компетентно мнение, моля не си правете труда да отговаряте отново ...
30 Май 2014 21:50 - 30 Май 2014 21:52 #4 от Vasilec
Не вярвам някой да успее да ти отговори. По начина, по който пишеш, изглежда, че си интелигентен човек, така че по-добре зарежи да намериш обяснение.

Първо белият дроб не боли! Болковите рецептори са разположени обикновено предимно в плеврата - обвивката на белия дроб, а болката е късен симптом при заболяванията на БД, а камо ли - при ядене на чесън.

Второ - не виждам връзка между яденето на чесън и белия дроб. Все пак направих една литературна справка в гугъл и pubmed и познай: Няма подобен случай под формата на case report или проучване.

Трето - чесънът, понеже е "парлив", може да дразни стомаха, да предизвиква рефлукс на стомашен сок в хранопровода. Оплаквания от този тип биха се проектирали зад гръдната кост като болка и парене.

Ако съм Ви бил полезен или съм Ви направил добро впечатление, моля натиснете бутона "Благодаря" под мнението ми.

Sport Medicine

Любознателен студент по медицина 6 курс.
Last edit: 30 Май 2014 21:52 от Vasilec.
COM_KUNENA_THANKYOU: Коди Мартин
Създадено с Kunena форум