Забележка
The forum is in read only mode.
АНГИОНЕВРОТИЧЕН ЕДЕМ
- мимилита
-
COM_KUNENA_TOPIC_AUTHOR
- Посетител
18 Мар 2013 23:52 #1
от мимилита
мимилита COM_KUNENA_MESSAGE_CREATED АНГИОНЕВРОТИЧЕН ЕДЕМ
Здравейте докторе , пиша ви по повод здравословен проблем касаещ майка ми ( 60 години ) и силно се надявам да ми помогнете .
Преди 2 години ей така от нищото тя започна да се събужда с надути и подпухнали очи,устни,лице.Отидохме на специалист и и се направиха пълни проби и изследвания и и поставиха окончателна диагноза АНГИОНЕВРОТИЧЕН ЕДЕМ ПРИДРУЖЕН С ХРОНИЧНА УРТИКАРИЯ .
Започна да взема Зодак по схема направена от лекаря и , НО когато схемата свърши и го спря ,отново започнаха отоците . Сега тя продължава със Зодак всяка вечер по 0.5 мг. и така няма проблем , но щом го пропусне дори за ден с надежда да си почине организма И отново отича по устните , клепачите , челото и получава обриви по тялото .
Въпросът ми към Вас са :
1.Колко дълго може да се пие Зодак без прекъсване?
2.На какво вреди това лекарство?
3.Има ли друго с което да се замени така че организма да си "почине от Зодака "?
4.Какво би станало ако се пие Зодак без прекъсване ?
5.Тази болест наследствена ли е като е била придобита от мама и ако е така има ли начин да се предпазим превантивно ?
Извинете за многото въпроси , но искрено се надявам да ми отговорите за което предварително Ви Благодаря !
п.п. майка ми е с кръвно над допустимите горни граници .
Желая Ви всичко добро !
Преди 2 години ей така от нищото тя започна да се събужда с надути и подпухнали очи,устни,лице.Отидохме на специалист и и се направиха пълни проби и изследвания и и поставиха окончателна диагноза АНГИОНЕВРОТИЧЕН ЕДЕМ ПРИДРУЖЕН С ХРОНИЧНА УРТИКАРИЯ .
Започна да взема Зодак по схема направена от лекаря и , НО когато схемата свърши и го спря ,отново започнаха отоците . Сега тя продължава със Зодак всяка вечер по 0.5 мг. и така няма проблем , но щом го пропусне дори за ден с надежда да си почине организма И отново отича по устните , клепачите , челото и получава обриви по тялото .
Въпросът ми към Вас са :
1.Колко дълго може да се пие Зодак без прекъсване?
2.На какво вреди това лекарство?
3.Има ли друго с което да се замени така че организма да си "почине от Зодака "?
4.Какво би станало ако се пие Зодак без прекъсване ?
5.Тази болест наследствена ли е като е била придобита от мама и ако е така има ли начин да се предпазим превантивно ?
Извинете за многото въпроси , но искрено се надявам да ми отговорите за което предварително Ви Благодаря !
п.п. майка ми е с кръвно над допустимите горни граници .
Желая Ви всичко добро !
- tsetso
-
- COM_KUNENA_OFFLINE
- Админ
COM_KUNENA_USER_PROFILE_BUTTON_LABEL_LESS
COM_KUNENA_USER_PROFILE_BUTTON_LABEL_MORE
19 Мар 2013 11:57 #2
от tsetso
Административен профил.
АНГИОНЕВРОТИЧЕН ЕДЕМ
Новото поколение антихистамини, които имат по-слаба седация, са на пазара от дълги години и са доказали своята относителна безопасност. Още повече, че Зодак се продава и без рецепта, което означава, че е натрупано голямо количество информация за страничните ефекти, било редки или чести, и неговата безопасност.
Хроничната му употреба може да доведе до известен толеранс и покачване на дозата. Други чести странични ефекти са:
1. замаяност, сънливост;
2. чувство на умора;
3. сухота в устата;
4. възпалено гърло, кашлица;
5. гадене, запек, или главоболие.
Естествено невинаги причина за тях ще е медикамента.
Тъй като най-честата причина за уртикария и ангионевротичен едем е алергична реакция, важно е Вашият лекар да се опита да идентифицираме причинителя. Избягване на бъдещата експозиция е най-добрият начин да се предотвратят нови атаки. Примери на общи нарушители включват пеницилин, аспирин, ибупрофен, други НСПВС и АСЕ-инхибитори - понижаващи кръвното налягане лекарства. Храни или хранителни добавки агенти могат също да бъдат причина - изкуствени хранителни оцветители, морски дарове, шоколад, ядки, ягоди, домати и яйца. Често обаче алергенът не може да бъде открит и единствената алтернатива остават антихистамините, какъвто е Зодакът.
Като цяло не виждам повод за сериозно притеснение, ако нещо все пак Ви смущава, е необходимо да се консултирате с лекуващия лекар.
Хроничната му употреба може да доведе до известен толеранс и покачване на дозата. Други чести странични ефекти са:
1. замаяност, сънливост;
2. чувство на умора;
3. сухота в устата;
4. възпалено гърло, кашлица;
5. гадене, запек, или главоболие.
Естествено невинаги причина за тях ще е медикамента.
Тъй като най-честата причина за уртикария и ангионевротичен едем е алергична реакция, важно е Вашият лекар да се опита да идентифицираме причинителя. Избягване на бъдещата експозиция е най-добрият начин да се предотвратят нови атаки. Примери на общи нарушители включват пеницилин, аспирин, ибупрофен, други НСПВС и АСЕ-инхибитори - понижаващи кръвното налягане лекарства. Храни или хранителни добавки агенти могат също да бъдат причина - изкуствени хранителни оцветители, морски дарове, шоколад, ядки, ягоди, домати и яйца. Често обаче алергенът не може да бъде открит и единствената алтернатива остават антихистамините, какъвто е Зодакът.
Като цяло не виждам повод за сериозно притеснение, ако нещо все пак Ви смущава, е необходимо да се консултирате с лекуващия лекар.
Административен профил.
COM_KUNENA_THANKYOU: мимилита
- мимилита
-
COM_KUNENA_TOPIC_AUTHOR
- Посетител
19 Мар 2013 16:24 #3
от мимилита
да не може да се открие причината и за това ортикария е идеопатична - предписан е Зодак ,който действа , НО дали може да увреди някой орган ако се пие доживотно без прекъсване вечери по 0.5 мг . ? Моля ви отново за мнение !
АНГИОНЕВРОТИЧЕН ЕДЕМ
да не може да се открие причината и за това ортикария е идеопатична - предписан е Зодак ,който действа , НО дали може да увреди някой орган ако се пие доживотно без прекъсване вечери по 0.5 мг . ? Моля ви отново за мнение !
- д-р Георгиев
-
- Посетител
19 Мар 2013 16:48 #4
от д-р Георгиев
АНГИОНЕВРОТИЧЕН ЕДЕМ
Напълно съм съгласен с колегата. Няма от какво да се притеснявате при дългосрочна употреба, освен изброените в неговия пост стр. реакции.
Модератори: д-р Георгиев