Забележка

The forum is in read only mode.

Как да спра прекомерното изпотяване?

COM_KUNENA_USER_PROFILE_BUTTON_LABEL_MORE
26 Ное 2012 03:24 #1 от pi4a09
pi4a09 COM_KUNENA_MESSAGE_CREATED Как да спра прекомерното изпотяване?
Потя се прекалено много по главата и гърба.....Как бих могъл да се излекувам?
26 Ное 2012 14:32 #2 от Vasilec
Да се лекуваш чак, не съм чувал да има лечение, въпреки че наистина може да се окаже неприятен проблем. Все пак, ако избягваш стреса, може би ще има ефект. Някакви други оплаквания имаш ли? Спонтанно ли се изпотяваш или след физическо и/или психическо натоварване.

Ако съм Ви бил полезен или съм Ви направил добро впечатление, моля натиснете бутона "Благодаря" под мнението ми.

Sport Medicine

Любознателен студент по медицина 6 курс.
COM_KUNENA_THANKYOU: pi4a09
26 Ное 2012 19:08 #3 от Vasilec
Състоянието се нарича - хиперхидроза. Ето какво открих:
Първото нещо, което със сигурност е необходимо да се направи, е да се редуцират килограмите и да се промени начина на хранене. Понякога пълните хора се потят повече и всяко физическо натоварване в горещината става почти непосилно за тях. Освен това е препоръчително да се избягват пикантните храни, кофеиновите, алкохолните и газираните напитки, защото голяма част от тях водят до дехидратация.
Приемайте достатъчно количество течности. Студената, но не ледена вода е най-подходящото средство за утоляване на жаждата и за възстановяване на загубените течности.
Носете свободни дрехи от естествени материали, които поглъщат потта. Обувките също трябва да бъдат от естествени материали, като е желателно да не се носят всеки ден едни и същи обувки.
Старайте се да избягвате стресовите ситуации, защото ускореният сърдечен ритъм със сигурност води до обилно изпотяване. Можете да включите в режима си различни дихателни упражнения, йога или медитация.
Редовно взимайте душ и не забравяйте да епилирате областта под мишниците.
Използвайте средства против изпотяване - за да се чувствате уверени и за да не изпитвате дискомфорт от неприятната миризма, редовно използвайте такива продукти, но не само в областта на подмишниците, а и на гърба, китките на ръцете и стъпалата. Добър продукт е препаратът Одорекс, който се предлага свободно в аптечната мрежа и е на достъпна цена. Антиперспирантите, които се предлагат в търговската мрежа, не трябва да съдържат алкохол, защото той може да доведе до дразнене и изсушаване на кожата. Тези антиперспиранти обикновено съдържат алуминиеви соли, които навлизайки в клетките на епидермиса, водят до тяхното набъбване и чисто механично блокират изхода на потта. Предлагат се и антибактериални продукти, които съдържат съединения, ограничаващи развитието на бактериите по повърхността на кожата и предотвратяват бактериалния разпад на съставките на апокриновата пот. Но е важно се отбележи, че тези продукти имат само временен ефект и нямат лечебно действие.

Ако съм Ви бил полезен или съм Ви направил добро впечатление, моля натиснете бутона "Благодаря" под мнението ми.

Sport Medicine

Любознателен студент по медицина 6 курс.
COM_KUNENA_THANKYOU: pi4a09
02 Дек 2012 22:10 #4 от pi4a09
Нямам други оплаквания. Изпотявам се след физическо натоварване и ако е над 27-30 градуса
  • д-р Георгиев
  • д-р Георгиев's Avatar
  • Посетител
02 Дек 2012 23:48 #5 от д-р Георгиев
Ето една много хубава статия по темата. Написана е на специализиран език, но надявам се да я разберете: www.medinfo-bg.com/admin/upload/138-1212...5883a2e6deab671f.pdf .
26 Дек 2012 18:19 #6 от pi4a09
Много ви благодаря! Статията ми беше доста полезна :)
04 Авг 2015 16:49 #7 от nikol_krivoshieva
дайте идеи за магазини, от където да си взема такива дрехи каквито ми препоръчахте по-нагоре ? (???)
06 Авг 2015 16:39 #8 от milenapiv9
Мисля, че трябва просто всичко да е от качествен материал. Взимай си от доверени и доказани марки. Например бутикови дрехи е твоето решение. Ако искаш да ти дам пример продължи към сайта , който ще ти препоръчам. Там мога да ти гарантирам, че няма да се потиш толкова много и да се изпотяваш.
Модератори: д-р Георгиев
Създадено с Kunena форум