Забележка

The forum is in read only mode.

За алкално-киселинния баланс ?

COM_KUNENA_USER_PROFILE_BUTTON_LABEL_MORE
17 Май 2012 12:34 #1 от roman_
roman_ COM_KUNENA_MESSAGE_CREATED За алкално-киселинния баланс ?
Мислих ,мислих и накрая реших тука да попитам
Малко се раздвоих от всичкото изчетено .
Четох колко е важен този баланс и че как в днешно време повече наблягаме на киселинни храни (месо,мляко яйца и т.н) и по този начин променяме нашето ph и така си вредим .
Влияят ли наистина тези храни на този баланс , защото срещнах и информация че тази теория за заболяванията е пълна глупост тъй като храните не променят киселинността на нищо в тялото ни, с изключение на урината и от там идва и другия ми въпрос тъй като мислех да си купувам ph тест ленти , има ли смисъл да го меря това ph по този начин ?
Ако е толкова важно това ph защо никаде по аптеките не намерих такива ph тест ленти ?
Интересно ще ми е да събера повече информация и от хора които го разбират това нещо , не само инфо от статиите в интернет !
Благодаря !
17 Май 2012 15:06 #2 от Vasilec
Отговор: За алкално-киселинния баланс ?
Да, тази теория е измислена от доста време, както и други хипотези въз основата на подобни псевдодоказателства. По-добре се абстрахирай от тези неща, че накрая няма да можеш да ядеш нищо. Забрави за лентичките. Има далеч други фактори, заради които да ограничиш мазните меса, яйцата и те така.
Лично мое мнение. Иначе АКР е нещо важно, но при нормална работа на бъбреците и нормален хранителен режим не виждам какво може да те притеснява.

Ако съм Ви бил полезен или съм Ви направил добро впечатление, моля натиснете бутона "Благодаря" под мнението ми.

Sport Medicine

Любознателен студент по медицина 6 курс.
  • tsetso
  • tsetso's Avatar
  • Посетител
17 Май 2012 16:59 #3 от tsetso
Интересно ми е какво точно си чел, да се запознаем и ние с него.
18 Май 2012 06:52 #4 от roman_
:)Ами Vasilec незнам и аз вече кое е добре и кое не от толкова много разновидна информация.Единственото доказателвтво за мен е баща ми който е на 52 г.и не яде месо но само това,яде си яйца,сирена,риба и т.н. и е в отлична форма но то неговото се дължи и на други фактори като спорт и т.н.
А за tsetso , информацията която най ме разводнява е www.zemianazaem.com/archives/387 , daoin.com/feeding.php и много други и естествно твърденията на другата страна :)lichentrenior.com/milko-georgiev-pri-gal...-hraneneto-epizod-1/ а той звучи толкова убеден в това :))
И още доста такива подобни , но ми се ще да чуя и мненията на конвенциален доктор който обаче не си е сложил преграда в мислинето :)
19 Май 2012 13:07 - 19 Май 2012 13:07 #5 от Petyr
"Земята не принадлежи на нас.. взели сме я назаем от нашите деца…."
Това като го чуя и вече разбирам на къде бие сайта.

По-добре не се доверявай с лека ръка на подобен род сайтове. В статията не виждам нищо конкретно доказано, а изсипани един милион твърдения безпочвени.

Някой да не ме разбере погрешно - вегетарианството не е лошо нещо, та и винаги постя. ;)

П.С. Чичо ти Милко е източник с още по-ниска надеждност.

Горд студент по медицина.
Last edit: 19 Май 2012 13:07 от Petyr.
20 Май 2012 16:15 #6 от Коди Мартин
Всъщност и аз съм на мнението на Petyr.Не всичко,което виждате в интернет е вярно.Аз винаги съм бил против,всеки да се доверява на първото нещо,което види в интернет и съм казвал,че интернета има както добри,така и лоши качества. :)

"За учения, който е живял с вярата си в силата
на разума, историята завършва като лош сън. Той е изкачил планини от невежество,
вече всеки миг ще покори най-високия...
21 Май 2012 08:43 #7 от roman_
Там е работата че не се доверявам лесно таа... затова питам :)))Понякога си мисля че по комунизма човек се е чувствал по добре душевно като не се е обърквал от толкова много информация която сега се предоставя :)))
21 Май 2012 20:07 #8 от Коди Мартин
Е,всъщност никога е нямало "истински" комунизъм,но както казах аз,хубавото на интернета е,че има много информация,която може да е от полза,но има и такава,която наистина е много объркваща и най-вече невярна.
Все пак,нищо не е перфектно : ))

"За учения, който е живял с вярата си в силата
на разума, историята завършва като лош сън. Той е изкачил планини от невежество,
вече всеки миг ще покори най-високия...
Създадено с Kunena форум