Забележка

The forum is in read only mode.

Моля за помощ

COM_KUNENA_USER_PROFILE_BUTTON_LABEL_MORE
24 Апр 2012 20:27 - 24 Апр 2012 22:06 #1 от fitella
fitella COM_KUNENA_MESSAGE_CREATED Моля за помощ
Здравеите,аз съм на 24 год.живея в Кипър от 5 год.Родила съм 2 дечицаи двете са със секцио раждани при второто операцията ми беше тежка продалжи 2 часа и ми преливаха кръб 3 дни по късно,но 2 месеца след раждането на второто започнаха и редица проблеми и така вече 4 месеца! Започнах много да забравям имена думи на български на гръцки,концентрацията ми стана мн слаба,разсеяна съм,постоянно съм отпаднала,вие ми се свят,по някога ми се гади,кръвното ми преобладава 90/60 и пулс от 58 до 68,често се потя без някаква причина и в повечето случаи ми е много студено!Не знам дали няма да забравя някои от оплакванията ми в момента,но се съмнявам да нямам анемия и си пуснах изследваня,но за да ми ги разчетът има свободен час при хематолог чак след 1 месец, а аз се чвуствам все по зле! Моля даите ми съвет имам ли всъщност анемия и ако не е така моля кажете ми какъв доктор да посетя и какво да настоявам да се изследва! WBC/10.81(10^3/ul) RBC/4.88(10^6/ul) HGB/12.8(g/dl) HCT/39.9(%) MCV/81.8-(fl) MCH/26.2(pg) MCHC/32.1(g/dl) PLT/403(10^3/ul) RDW-SD/53.1(fl) RDW-CV/18.1+(%) PDW/11.9(fl) MPV/9.9(fl) P-LCR/25.4(%) PCT/0.40+(%) NEUT/6.38(10^3ul59.1(%) LIMPH/3.27(10^3ul)30.2(%) MONO/0.94(l0^3ul)8.7(%) EO/0.21(l0^3ul)1.9(%) BASO/0.01(l0^3ul)0.1(%) IG/0.03(l0^3ul)0.(3%) RET/1.19%0.0581(10^6ul) IRF/4.0(%) LFR/96.0(%) MFR/4.0(%) HFR/0.0(%) RET-HE/28.6(pg) E.S.R./29 mm/HR
Last edit: 24 Апр 2012 22:06 от fitella.
  • д-р Георгиев
  • д-р Георгиев's Avatar
  • Посетител
25 Апр 2012 14:06 - 25 Апр 2012 16:05 #2 от д-р Георгиев
Отговор: Моля за помощ
Референтните стойности за лабораторията не са ли посочени? СУЕ (респ. ESR) и левкоцитите са с гранични стойности, което може да подсказва инфекция. Специалист по АГ преглеждал ли Ви е? Ендокринологични проблеми имате ли? Някакви заболявания, операции? Първото секцио по медицински показания ли е? Затруднения при кърмене, липса на кърма?
Last edit: 25 Апр 2012 16:05 от .
25 Апр 2012 17:23 #3 от fitella
Много ви благодаря за бързият одговор!Първото секцио ми беше по спешност,отлепи ми се плацентата,но след него не бях имала проблеми,Второто се наложи защото детето не успя да се придвижи на долу,операцията ми е продължила 2 часа,казаха че е била много-сложна,но възтановяването ми беше бързо .Стоиности няма посочени това е което имах и го написах.Ходих при гинекологът ми преди около 2 седмици да си правя тест за рак на шииката на матката и му разказах,тои ме прегледа и не намери някакъв проблем,тестовете излязоха отрицателни.Нямала съм до сега ендокринологични проблеми,имах преди 1 седмица операция,която беше малка,имах бучка на кракъ която ми я отстраниха и я пратиха за биобсия,но докторът мисли че е мастна тъкан,но претпочете да я изпрати за всеки случаи.Кърма имах и при двете деца ,но първото не съм го кърмила защото тоне искаше и плачеше,с второто ми дадоха хапче за спиране на кърмата защото тогава пиех пропанолол по 20 мг на ден,защото получавах сърцебиене,ходила съм при много кардиолози нямам заболяване на сърцето,но се наложи да го пия 6 месеца докато ми се регулира пулсът,след което ги спрях по схема за една седмица ,прегледаха ме на ново и вече на съм имала подобни проблеми,но сега наи много ме притеснява това,чене мога да мисля,главата ми е сякаш празна много-странно се чувствам! Вече не знам към какъв спецялист трябва да се обърна,ако искате да знаете още нещо само ми кажете. Много съм ви благодарна за бързият одговор отново!
  • Д-р Кабакчиева
  • Д-р Кабакчиева's Avatar
  • Посетител
26 Апр 2012 11:12 #4 от Д-р Кабакчиева
Здравейте! Аз бих препоръчала да направите една консултация с ендокринолог. Трудно е без да сме Ви виждали и преглеждали да кажем нещо конкретно. Това, което бих Ви препоръчала е, ако Ви е удобно, да направите изследванията в България.
Хубав ден!
26 Апр 2012 12:10 - 26 Апр 2012 12:12 #5 от fitella
Много благодаря ще го направя още утре,но няма как в момента да отида на България,за жалост ще се наложи да го направя тук.
Last edit: 26 Апр 2012 12:12 от fitella.
02 Май 2012 18:26 - 02 Май 2012 18:40 #6 от fitella
Бихте ли ми дали Вашето мнение?
Прикачени файлове:
Last edit: 02 Май 2012 18:40 от fitella.
03 Май 2012 12:42 #7 от Vasilec
Здравче, откъм щитовидната жлеза изключваме да има нещо притеснително - проблемът не е там. Ендокринологът какво каза? Запозната ли си с понятието следродилна депресия и възможно ли е при теб да има нещо такова?

Ако съм Ви бил полезен или съм Ви направил добро впечатление, моля натиснете бутона "Благодаря" под мнението ми.

Sport Medicine

Любознателен студент по медицина 6 курс.
COM_KUNENA_THANKYOU: fitella
03 Май 2012 19:37 #8 от fitella
Всъщност утре ще ходя при ендокринологът,парво ги показах на личната ми докторка в България,която каза че за нея на 99% е сигурна че става въпрос за Хашимото,след което ви ги показах и на вас. Не знам много за след родилната депресия,но се чувствам много зле и за това търся помощ от всякъде. Утре ще ви кажа и мнението на ендокринологът ! Много ви благодаря за цялата оказана помощ:) Ако можете да ми обясните и повече за след родилната депресия и не е ли късно 6 месеца след раждането да става въпрос за такава?
Модератори: д-р Георгиев
Създадено с Kunena форум