Забележка

The forum is in read only mode.

Обща замаяност и отпадналност.

COM_KUNENA_USER_PROFILE_BUTTON_LABEL_MORE
30 Сеп 2011 20:44 #1 от qwerty
qwerty COM_KUNENA_MESSAGE_CREATED Обща замаяност и отпадналност.
Нека първо да ви запозная с medical history-то така да се каже.

В тази тема имах проблеми с кръста и все още си ги имам. След приема на медикаментите предписани от невролога получих Vertigo или тъй наречено замайване, което вече продължава 20 дена и не е спирало въобще, като в някои дни е толкова силно, че чак ми се повръща и се чувствам като болен, понеже ми е отпаднало.

Също така имам и пищене в ушите от 1 година половина , като съм чел по темата разбирам, че често този проблем го свързват с Мениерв синдром, който също включва замайване, но според мен е малко вероятно да е свързано, защото замайването го получих точно при приема на прахчетата за които ще напиша по-долу.

Въпросните прахчета са тези:

Активната им съставка е piroxicam. Като грамотен човек се порових в интернет дали това вещество може да предизвика замайване/vertigo/ и какво открих в крайна сметка? Че от 2,268 човека, 87 имат Vertigo.
ето и източника: Piroxicam side effect: Vertigo

Дозата, която изпих от тези хапчета беше 8 прахчета по 20мг за период от 10 дена. Още като ги пиех усетих, че нещо не е наред, но реших, че е някакво временно замайване и ще отмине, но уви.

Въпроса ми е следния - Ако въпросното замайване е свързано с тези прахчета, то нормално ли е вече да го имам повече от 20 дена и колко време би могло да продължи? Вече започвам сериозно да се притеснявам, защото нито мога да шофирам нормално, защото съм опасен както за себе си, така и за околните, нито мога да върша някаква тежка работа, защото от замайването се чувствам отпаднал и уморен.
Вече започнах да се чудя да не би да имам анемия или дефицитн на Витамин B12 примерно.

Не знам, но аз така не мога да живея пълноценно, та ще се радвам да получа някакви съвети от ваша страна какви мерки да предприемам. Възможно ли е толкова дълго да продължава замайването, ако е причинено от прахчетата? Организма не би ли трябавло да се изчисти до сега или увеждането от прахчетата е перманентно? :cry:

Ето какво открих по темата:

piroxicam and dizziness - sideeffects101.com/drug-side-eff ... ziness.htm
* тук са описани 7 случая на замаяност причинена от въпросните хапчета, според тъй наречените доклади хората са били излекувани с тази група лекарства:като има и 1 случай излекуван с:
  • P. Kabakchieva
  • P. Kabakchieva's Avatar
  • Посетител
02 Окт 2011 14:35 #2 от P. Kabakchieva
Re: Обща замаяност и отпадналност.
Здравейте, qwerty !

Изчетох внимателно всички ваши мнения във форума. Позволете да отбележа, без да се засягате, че прекалено много се задълбочавате във вашите оплаквания. Разбирам, че Ви измъчват, но от личен опит Ви казвам, че колкото повече мислите за тях и четете за различни болести те няма да преминават, а напротив - ще се увеличават. Моят съвет към Вас е да си гледате живота, млад човек сте, хранете се здравословно, спортувайте и се забавлявайте :D !
Сега ще се опитам да споделя моето скромно мнение по Вашия проблем. Първо - смятам, че световъртежа, който имате, е малко вероятно да е от Фламексина, който сте приемали. Минало е достатъчно дълго време от както сте го спрели, а и Вие виждате, че от изследванията, които сте представили, процентът на получилите vertigo след употреба на Пироксикам е малък.
Болестта на Мениер започва пристъпно и често рецидивира. Един пристъп започва със силен световъртеж, който обикновено приковава болния на легло, придружен с гадене и повръщане и възможен шум в едното ухо. Болните по време на пристъп при всеки опит за изправяне от леглото получават нова вълна от световъртеж, гадене и повръщане. Пристъпите траят от няколко часа до няколко дни. Смятам, че при Вас оплакванията от шума в ушите и световъртежа не се дължат на това заболяване.
До колкото разбрах, от другите Ви мнения във форума, сте правили MRI и имате установена хипоплазия на едната вертебрална артерия.
Както нашият колега Ви е обяснил, двете вертебрални артерии се сливат в една обща артерия базиларис. Тя дава клон към вътрешното ухо. В литературата се споменава връзка между аномалия на вертебро - базиларната система и шум в ушите, но той е по - скоро с пулсиращ характер. Възможно е световъртежа, за който споделяте, да е свързан с шума в ухото. Това е необходимо невролог да го установи!
Вариантите при Вас са да посетите невролог или да се опитате за известно време да не мислите за оплакванията си, без нищо да приемате като лечение, за да се изключи субективен момент.
Успех!
23 Окт 2011 13:04 #3 от qwerty
Отговор: Re: Обща замаяност и отпадналност.
Посетих личния лекар като описах същите симптоми, споделих и също, че замайването се засилва или се появява най-вече след хранене след което продължава понякога и цял ден. Прати ме да си изследвам хемоглобина и всичко около него беше наред. Даде ми и направление за невролог.

Замаяността все още продължава и се получава или се усилва след хранене. Започнах да пия и повече течности, което спомогна да се чувствам по-добре, но не елиминара проблема напълно. Не знам вече какво да правя, защото се вижда, че смисъла от ходене и разправяне с лекари е почти нулев.
  • Стефан Людмилов
  • Стефан Людмилов's Avatar
  • Посетител
24 Окт 2011 11:22 #4 от Стефан Людмилов
Отговор: Re: Обща замаяност и отпадналност.
Привет!
Може и да Ви се стори доста странно и/или обидно, но е добре да направите една консултация с психиатър, за да се отхвърли и паническо разстройство или хипохондрични идеи, след като няма причина образна или каквато и да е за Вашите оплаквания.
Стефан Людмилов
24 Окт 2011 17:26 #5 от qwerty
Отговор: Обща замаяност и отпадналност.
Причини има много - въпроса е, че на докторите им е удобно да прехвърлят топката в пациентите. Както има едни лаф:"Как да ида на доктор, като знам какъв инженер съм".

Замаяност след хранене
Създадено с Kunena форум