Забележка

The forum is in read only mode.

постоянно подуване на корема при слаб човек

COM_KUNENA_USER_PROFILE_BUTTON_LABEL_MORE
26 Сеп 2011 08:42 #1 от lizasasychka
lizasasychka COM_KUNENA_MESSAGE_CREATED постоянно подуване на корема при слаб човек
Здравейте, нова съм в този форум и искам да споделя своя проблем:
Сериозно подуване на стомаха и корема, като на бременна, но не съм. Слаба съм и такава талия от 82 см. е фрапираща. Подуването е постоянно. Същевременно ми се гади, отпаднала съм, имам загуба на апетит от време на време, а когато ям се чувствам така, сякаш съм изяла тонове храна. Много лесно се изморявам, когато ходя изпитвам силни болки в краката и кръста и доскоро ги свързвах с дископатията, която ми откриха наскоро. Просто нещата са много и незная при какъв специалист да отида.
COM_KUNENA_USER_PROFILE_BUTTON_LABEL_MORE
26 Сеп 2011 13:29 #2 от Корумбашев_
Re: постоянно подуване на корема при слаб човек
Здравейте,
От кога са тези оплаквания? Най-добре е първо да направите една консултация със специалист по гастроентерология, а после е възможно той да Ви препрати към ендокринолог или ревматолог.
  • Tasev
  • Tasev's Avatar
  • Посетител
08 Ное 2011 08:31 #3 от Tasev
Отговор: Re: постоянно подуване на корема при слаб човек
Мнението на д-р Здравко Дунков, специалист по гастроентерология от Военномедицинска академия, е:

Подуването на корема може да е следствие от различни причини. Най-често то се появява при преяждане и прекаляване с газообразуващи храни като вафли, бисквити, бонбони и шоколад, както и при прекомерна консумация на газирани напитки и варива (боб, леща, грах). Възможно е също: да е следствие от хроничен колит, от който страдат по-често жените, на по-сериозни заболявания като тумори на дебелото и тънкото черво, на яйчник, злокачествено заболяване на коремната кухина или чернодробна цироза.
Ако подуването е съпътствано с болка, с кръв или слуз в изпражненията, с чувство за недоизхождане или с изтъняване на изпражненията, то това е сигнал за проблем на лявата част на дебелото черво.
Създадено с Kunena форум