Забележка

The forum is in read only mode.

Болки в петата и около свода.

COM_KUNENA_USER_PROFILE_BUTTON_LABEL_MORE
08 Сеп 2011 17:36 #11 от qwerty
Re: Болки в петата и около свода.
Направих и вторичен преглед. От първичния преглед и лекарствата, които приемах имаше минимално подобрение или по-скоро никакво.

Терапията сега е следната:
Каза ми, че аномалията на кръста която е имам била вродена :roll:
Цялата история с изтръпването и болките идвало от засегнатия нерв.

Притеснява ме, че в Дрозунал има оцветител Е110, който е канцерогенен, не мога да разбера, защо в лекарства се слагат такива отрови? Сериозно ще се замисля дали въобще да ги взимам, освен ако нямам някаква друга алтернатива. Дрозунала е главно за изтръпването.

Не се научи фарма мафията да не слага оцветители и канцерогенни подсладители в "лекарствата", направо нямам думи от цялата въртележка над която сме подложени, помага за едно, а трови и уврежда друго и после си започваш да пиеш още лекарства в следствие на увредата от другите.

Ще се радвам да чуя мнението ви по темата.
  • Здравко
  • Здравко's Avatar
  • Посетител
09 Сеп 2011 11:39 #12 от Здравко
Чак канцерогенен... по-скоро - не, но ако имаш алергия към аспирина, твърде вероятно е и към тази съставка.
12 Сеп 2011 16:01 #13 от qwerty
Имам подобрение в крака и кръста, не знам дали е временно и дали е от хапчетата. Започнах и да правя упражнения, и да си почивам повече, понеже правим ремонт вкъщи и явно натоварването също е усложнило симптомите.

Имам друг въпрос, забелязах, че докато взимах прахчетата Фламексин получих замайване, което е от 5-6 дена, а прахчетата спрях да ги пия преди точно 5 дена. Възможно ли е толкова дълго да продължат страничните ефекти или въпросното замайване няма нищо общо с прахчетата? Първо си помислих, че е от умора или от прекомерно седене пред компютъра, но не вярвам да е от това, понеже въпросното замайване е постоянно, като още при ставане от сън го имам при опит да фокусирам близък обект имам едно неприятно чувство на замаяност и на моменти замъглено зрение.

Ето и копие от листовката на Фламексин:
Милгамата и Мидокалма съм ги пил и преди и не съм имал подобни симптоми.

Колко е нормалното време за което трябва да отминат страничните ефекти от прием на медикаменти? Много ме притеснява да не останат перманентни :(

Измерих си и кръвното, което е 137/87 с пулс 70.
  • Здравко
  • Здравко's Avatar
  • Посетител
12 Сеп 2011 16:33 #14 от Здравко
Възможно е, но ефектът е временен и рядко се среща. По-скоро мидокалм-а води до замаяност.
При следващата си визита при лекуващия лекар трябва да му съобщите тези Ви оплаквания.
15 Сеп 2011 18:41 #15 от qwerty
Неврологът при който бях, излезна в отпуска и в момента и по телефона не мога да се свържа с него. Ако замайването продължи ще посетя личният лекар за да решим какво да правим.

Мидокалм и Милгама ги спрях от 2-3 дена, защото замайването ме притесняваше и с всеки изминал ден ставаше все по-сериозно. Пирнципно шофирам често и вече ми е трудно и да шофирам, понеже при рязко обръщане на главата се замайвам доста неприятно. От въпросното замайване ми се повдига, постоянно ми се спи и ми е отпаднало. Чувствам се все едно съм болен и не съм спал с дни, трудно ми е и да се фокусирам когато пиша пред монитора, изпитвам тежест в очите и леко замрежване.

Възможно ли е да е анемия? Принципно имам и пищене в едното ухо, което го обсъждахме преди време, а понякога този шум се свързва с Мениеровата болест, която също води до замайване.

Принципно има ли някакъв срок в който ще продължат тези странични ефекти ако са от лекарствата? Замайването вече продължава 1 седмица, като с всеки изминал ден става все по-сериозно. Фламексин не ги пия от точно 1 седмица, а Милгама и Мидокалм ги спрях преди 3 дена.
Създадено с Kunena форум