Забележка

The forum is in read only mode.

Помощ моля ви - гъбички на езика

COM_KUNENA_USER_PROFILE_BUTTON_LABEL_MORE
09 Апр 2011 03:51 #1 от GloBull
GloBull COM_KUNENA_MESSAGE_CREATED Помощ моля ви - гъбички на езика
Никой от лекарите неуспя да ме излекува надявам се тук да намеря помощ.
проблема се състои в това че преди около година една сутрин устата ми беше здравата пресъхнала.малко след това усетих срязваща болка в езика и когато се погледнах в огледалото езика ми беше сцепен в средата.малко след това забелязах нещо като косъмчета в пукнатината.помислих си че е някакъв въстановителен процес и неим обърнах голямо внимание.през него период се лекувах от обрив на корема придобит от ръждясала катарама на колан.взимах някакво жълто хапче което помагало за обрива.обрива се махна но косъмчетата в езика станаха много повече и се разпространиха по целия език доколкото разбрах от други доктори съм хванал някакви гъбички на езика.страмното е че нямам симпомите като парене и др. Пробвал сам какво ли не но нищо непомогна.пробвал сам и с по страри методи да ги изтържа с киселина и мед но и това непомогна.сега след около година откакто ги имм и имам сериозна приятелка до мен забелязах че някак си съм успял да я заразя и нея което не е характерко много за гъбичките на езика (поне лекаря ми каза че не е заразно). Центъра на разпространяването на тези косъмчета си личи че е от пукнатината.
моля ви помогнете ми или поне ме посъветвайте в кои кабинет да си прехвурля проблема
  • tsetso
  • tsetso's Avatar
  • Посетител
09 Апр 2011 12:12 #2 от tsetso
Re: Помощ моля ви
Здравей,
предполагам тези налепи са бели, дай снимка да видим за какво става въпрос и все пак тези неща се лекуват лекар. От Голямо значение за правилно провежданата терапия е премахването на предразполагащите за заболяването фактори – механични, хранителни, хуморални, имунологични и др. Обичайно гъбичките са характерни за хора с отслабена имунна система.
Обърни се най-добре към дерматолог. Самолечението може да бъде опасно.
09 Апр 2011 14:14 #3 от Petyr
Re: Помощ моля ви - гъбички на езика
Гъбички на езика могат да се получат при снижение на имунитета и след антибиотична терапия. Но чак заразни? - гъбичките все пак преминават от едно място на друго - иначе откъде да се вземат. Някакви специални мерки не е необходимо да се предприемат, но и контактите при това положение биха изглеждали озадачаващи.

Горд студент по медицина.
10 Апр 2011 09:42 #4 от GloBull
Ето и снимката

има ли някакъв шанс да се излекувам с самолечение ?
  • д-р Георгиев
  • д-р Георгиев's Avatar
  • Посетител
10 Апр 2011 13:42 #5 от д-р Георгиев
Шанс може и да има, но Ви препоръчвам да не рискувате и да се консултирате възможно най-рано със специалист по кожни болести. Оралната кандидоза (гъбичките) може да бъде симптом на подлежащо заболяване.
Модератори: д-р Георгиев
Създадено с Kunena форум