Забележка

The forum is in read only mode.

счупен прешлен

COM_KUNENA_USER_PROFILE_BUTTON_LABEL_MORE
06 Апр 2011 17:29 #1 от valio78
valio78 COM_KUNENA_MESSAGE_CREATED счупен прешлен
Здравейте,на 06.06.2010 баща ми падна от 5 метра в последствие има счупен 10ти гръден прешлен.Направиха му операция,сложиха му титаниеви пластини и му казаха че няма прекъсване на гръбначен мозък.Та вече мина повече от половин година а той няма чувствителност от кръста надолу..лекарите му казаха че трябва да се оправи..та какъв може да е проблема ?
06 Апр 2011 20:06 #2 от Vasilec
Re: счупен прешлен
Само чувствителността ли му е засегната? Движения в долните крайници може ли да извършва?

Ако съм Ви бил полезен или съм Ви направил добро впечатление, моля натиснете бутона "Благодаря" под мнението ми.

Sport Medicine

Любознателен студент по медицина 6 курс.
06 Апр 2011 23:06 #3 от valio78
неможе да си движи краката
  • д-р Георгиев
  • д-р Георгиев's Avatar
  • Посетител
06 Апр 2011 23:14 #4 от д-р Георгиев
Тези симптоми трябва да се обсъдят с лекуващия лекар, който е запознат с вида на травмата, нейната локализация и времето за възстановяване.
Други симптоми като тазово-резорвоарни нарушения (задръжка и инконтиненция на урина и изпражнения) има ли?
06 Апр 2011 23:36 #5 от valio78
не съм много запознат бихте ли ми обяснили какво означават - тазово-резорвоарни нарушения ?
  • д-р Георгиев
  • д-р Георгиев's Avatar
  • Посетител
07 Апр 2011 12:20 #6 от д-р Георгиев
Най-общо казано проблеми, свързани с уринирането и дефекацията. Независимо от това обаче няма как да Ви дадем компетентно мнение въз основа на Вашето описание. Единственото разумно решение е да се търси консултация с лекуващия лекар или друг неврохирург. Отлични специалисти за района на София са лекарите в неврохирургията към УМБАЛ "Иван Рилски".
Модератори: д-р Георгиев
Създадено с Kunena форум