Забележка

The forum is in read only mode.

Страхотен световъртеж от 20 години (неизвестно защо)

COM_KUNENA_USER_PROFILE_BUTTON_LABEL_MORE
03 Мар 2011 01:30 #1 от el_dineva
el_dineva COM_KUNENA_MESSAGE_CREATED Страхотен световъртеж от 20 години (неизвестно защо)
Здравейте! За да мога да ви опиша какво е състоянието ми ще започна първо с кратко описание за себе си. Опитах какво ли не, за да облекча страданието си, но никой не успява да ми даде диагноза и облекчение вече от повече от 20 години.

-Аз съм жен на 46 години от Стара Загора и тежа 60 килограма. Майка съм на 2 деца, дъщеря на 25 и син на 22 и двамата са студенти. Собственик съм на магазин за обувки и ежедневието ми е еднообразно. 6 дни в седмицата работя от 10 до 19:00 в затворено помещение в голям търговски център. Работата на мъжът ми е такава, че постоянно пътува за продължително време и рядко се пребира. На последък стреса ми е в повече.
Проблемат ми е , че имам страхотен световъртеж, вие ми се свят постоянно, в определени дни дори не мога да ходя. Вечер лягам и заспивам нормално, но след 2 часа се събуждам и не мога повече да спя, в това състояние съм от вече 2 години. Имам сърцебиене,възел на щитовидната жлеза , киста на черния дроб, разширени вени, а на скоро ми откриха и коксартроза на единия крак.

От години пия всякакви хапчета и се подлагам на какво ли още не.
Преди повече от 20 години ми се беше случвало същото, след раждането на първото ми дете започна световъртежа за пръв път. Не можех да ходя дълго, дори бях получила нещо като страхова невроза да изляза на крака, докато с колата можех да карам ако беше наложимо, но не и прекалено дълго.
Когато имах такъв световъртеж преди години приемах Ноотропил на прах и инжекции, Флунаризин и Кавинтон. След като пих всичко това се бях оправила за около 5-6 години и получавах подобен световъртеж много рядко.
Като основна диагноза е поставената ми от невролога – вегитативната дистония, от която и ме и лекуват в момента. Според сърдечният доктор сърцето ми е наред и всичко е на нервна почва. Истината е обаче, че при който и доктор да отида ми дава нефокусирани мнения и до сега никой не успява да ми помогне.
В момента пия Ципралекс и Ривотрил, но световъртежа продължата, по някога се чувсвам не толкова зле, но никога не и добре.

Благодаря за изслушването.
  • д-р Георгиев
  • д-р Георгиев's Avatar
  • Посетител
03 Мар 2011 05:56 #2 от д-р Георгиев
Re: Страхотен световъртеж от 20 години (неизвестно защо)
В диференциалната диагноза на световъртежа влизат куп състояния, затова компетентно мнение може да се изкажа единствено след щателен преглед и подходящата невроизобразителна диагностика. От така представена история на заболяването обаче Ви препоръчвам да направите консултация с ендокринолог.
Възможно е и да се касае за паническа атака .
COM_KUNENA_USER_PROFILE_BUTTON_LABEL_MORE
03 Мар 2011 16:52 #3 от Vasilec
Re: Страхотен световъртеж от 20 години (неизвестно защо)
Абе и на мен ми приличат проблемите на преход в менопаузата. Естествено може да се мисли за това, ако има и съпътстващи промени в менструалния цикъл, либидото и пр. По-добре се консултирайте със специалист било то ендокринолог или гинеколог-ендокринолог, за да се изключи и тази причина. После вече може да се мисли за периферни вестибуларни проблеми.
Успех.

Ако съм Ви бил полезен или съм Ви направил добро впечатление, моля натиснете бутона "Благодаря" под мнението ми.

Sport Medicine

Любознателен студент по медицина 6 курс.
Модератори: д-р Георгиев
Създадено с Kunena форум