Забележка

The forum is in read only mode.

Пукнато тъпанче

COM_KUNENA_USER_PROFILE_BUTTON_LABEL_MORE
30 Авг 2010 14:54 #1 от dianapetrova
dianapetrova COM_KUNENA_MESSAGE_CREATED Пукнато тъпанче
От няколко години, след шамар, имам дупка в лявото тъпънче. Ухото ми периодично ме боли и от него изтича белезникава течност. Чувам добре и се чудя дали трябва нещо да се прави с него. Когато ходих на лекар ми каза, да го пазя от вода. Можело и да се оперира, но можело и да е неуспешно. Друг УНГ твърди, че задължително трябва тъпънчето да се залепи. Дайте съвет, защото бях на басеин и въпреки тапите пак протече.
  • Здравко
  • Здравко's Avatar
  • Посетител
30 Авг 2010 17:56 #2 от Здравко
Re: Пукнато тъпънче
Здравейте Дияна,
Обикновено след удар, тъпанчето се пробива и заздравява от само себе си. Във Вашия случай това очевидно не се е случило и най-вероятно се е развила инфекция в тъпанчевата кухина, израз на което е изтичащата периодично белезникава течност. Хронично продичащото възпаление на средното ухо може да доведе до увреждане на слуха и затова Ви препоръчвам своевременното му лечение.
С различен успех се прилагат следните терапевтични процедури: почистване на тъпанчевата кухина, аспирация на гнойта и прием на антибиотици. След оздравяване често се налага хирургично лечение – тимпанопластика, т.е. "залепяне" на тъпанчето.
Най-добре е да послушате Вашия лекуващ лекар или, ако това не Ви устройва, да потърсите мнението на трети специалист.
02 Сеп 2010 19:05 #3 от фас
Re: Пукнато тъпанче
Преди време си бях пукнал тъпанчето и аз, но се оправи от само себе си. Хубавото в случая е, че минах без залепване на тъпанче и други хирургични намеси, които ми казаха, че били задължителни, ако не ми заздравеело.
04 Сеп 2010 11:05 #4 от dianapetrova
Тази сутрин ходих на консултация при доц. Лолов. Почисти ухото, сложи някакво лекарство и каза, че за операция може да се говори когато премине острата инфекция. Имам час за контролен преглед. Ще пиша пак.
  • Anonymous
  • Anonymous's Avatar
  • Посетител
04 Сеп 2010 13:37 #5 от Anonymous
Да, това е обичайният ход на събитията. Избрали сте чудесен специалист.
07 Мар 2011 16:44 #6 от kapen
Здравейте, имам пукнато тъпанче, лежах в болница, докторите го лепиха и всичко мина успешно. Сега сме март, това прави 5месеца откакто мина лечението. Не съм имал проблеми, но когато дъвча дъвка или ям чувам странен звък в ухото си/само като дъвча тогава го чувам/. До сега не ми се е случвало, точно днес започнах така да чувам този шум. Та въпроса ми е нещо сериозно ли е това или си втълпявам някакви глупости ?
  • д-р Георгиев
  • д-р Георгиев's Avatar
  • Посетител
07 Мар 2011 17:09 #7 от д-р Георгиев
Ако звукът не изчезне до няколко дни или се появят други оплаквания, по-добре се консултирайте със специалист по УНГ.
Модератори: д-р Георгиев
Създадено с Kunena форум