- Thank you received: 0
Забележка
The forum is in read only mode.
- Форум
- Здравни проблеми и Заболявания
- Кабинет по уши, нос, гърло
- Добър Ден.. Проблем с ухото след плаж
Добър Ден.. Проблем с ухото след плаж
- ВасилМихов
-
COM_KUNENA_TOPIC_AUTHOR
- COM_KUNENA_OFFLINE
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK1
COM_KUNENA_USER_PROFILE_BUTTON_LABEL_LESS
COM_KUNENA_USER_PROFILE_BUTTON_LABEL_MORE
23 Авг 2010 14:29 #1
от ВасилМихов
ВасилМихов COM_KUNENA_MESSAGE_CREATED Добър Ден.. Проблем с ухото след плаж
Значи имам проблем с ухото след като се върнах от плаж изкъпах се почистих си ушите следователно с клечки за уши и ухото ми заглъхна не ме болеше но чувах изключително слабо с него сложих му олио както знам .. по принцип че помага при такива ситуаций но не помогна,сложих му у и ркаия както ми каза майка ми оправа се точно за 10-15 минути след това отново заглъхва няма течност нито тече нищо .. просто стой заглъхнало и чувам много слабо с него чувам само някъф шум като пръщене в ухото и боли от време на време след като му сложа ракия отново минава болката докато не махна тампончето .. та реших да се обърна към форума ..
- plamabull
-
- COM_KUNENA_OFFLINE
- Thank you received: 1
23 Авг 2010 21:15 #2
от plamabull
Re: Добър Ден..
Здравейте Г-н Михов,
Проблемът, който описвате е много често срещан, особено след морски бани. Нужно е, обаче, да знаем дали не сте наранили тъпанчето си по време на почистването с клечка? Ако не, причината най-вероятно е в задържала се вода в ушния канал. Препоръката при такива ситуации е да се опитате да очистите ухото от евентуално задържала се вода. Опитайте със силни поклащания на главата на съответната страна. Не почиствайте ухото с клечки и не капете олио или ракия, или други течности. Важно е да му дадете покой. Може да лежите на съответната страна и да го затопляте с топла кърпа. Понякога и малкото количество вода и триенето на ушния канал водят до възпаления. Ако имате болки може да опитате с антибиотични капки съдържащи гентамицин или друг антибиотик. Може да опитате с капки Гаразон ( те съдържат антибиотик и кортикостероид и са добри при възпаления на външното ухо). Използването на капки няма да навреди, може само да ви помогне, но все пак препоръката ми е да опитате по консервативния начин. Покой, без мокрене на болното ухо и почистването му, и в краен случай при болки- антибиотични капки, но при условие, че няма наранявания на тъпанчето.
Успех!
Проблемът, който описвате е много често срещан, особено след морски бани. Нужно е, обаче, да знаем дали не сте наранили тъпанчето си по време на почистването с клечка? Ако не, причината най-вероятно е в задържала се вода в ушния канал. Препоръката при такива ситуации е да се опитате да очистите ухото от евентуално задържала се вода. Опитайте със силни поклащания на главата на съответната страна. Не почиствайте ухото с клечки и не капете олио или ракия, или други течности. Важно е да му дадете покой. Може да лежите на съответната страна и да го затопляте с топла кърпа. Понякога и малкото количество вода и триенето на ушния канал водят до възпаления. Ако имате болки може да опитате с антибиотични капки съдържащи гентамицин или друг антибиотик. Може да опитате с капки Гаразон ( те съдържат антибиотик и кортикостероид и са добри при възпаления на външното ухо). Използването на капки няма да навреди, може само да ви помогне, но все пак препоръката ми е да опитате по консервативния начин. Покой, без мокрене на болното ухо и почистването му, и в краен случай при болки- антибиотични капки, но при условие, че няма наранявания на тъпанчето.
Успех!
- ВасилМихов
-
COM_KUNENA_TOPIC_AUTHOR
- COM_KUNENA_OFFLINE
24 Авг 2010 10:24 #3
от ВасилМихов
Re: Добър Ден..
Благодаря..
не мисля че съм си наранил ухото защото болката отшумя но остана заглъхването
днес се оправи за около 5-10 минути и след това пак заглъхна
не мисля че съм си наранил ухото защото болката отшумя но остана заглъхването
днес се оправи за около 5-10 минути и след това пак заглъхна
- Здравко
-
- Посетител
24 Авг 2010 13:50 #4
от Здравко
Re: Добър Ден.. Проблем с ухото след плаж
Здравейте г-н Михов,
Поради анатомичните особености на външния слухов проход (съществува силно стеснена част), е възможно да се задържи вода (или друга течност) в него, която вероятно е причина за заглъхването. Ако това е причината до няколко дни би трябвало оплакванията Ви да отшумят без каквато и да е намеса.
Ако все пак това не стане до една/две седмици и/или проблемът се задълбочи, е най-добре да се обърнете към УНГ специалист.
Поради анатомичните особености на външния слухов проход (съществува силно стеснена част), е възможно да се задържи вода (или друга течност) в него, която вероятно е причина за заглъхването. Ако това е причината до няколко дни би трябвало оплакванията Ви да отшумят без каквато и да е намеса.
Ако все пак това не стане до една/две седмици и/или проблемът се задълбочи, е най-добре да се обърнете към УНГ специалист.
- ВасилМихов
-
COM_KUNENA_TOPIC_AUTHOR
- COM_KUNENA_OFFLINE
24 Авг 2010 15:19 #5
от ВасилМихов
Re: Добър Ден.. Проблем с ухото след плаж
Благодаря няма да го барам няколко дни .. ако не се оправи ще отида при специалист