Забележка

The forum is in read only mode.

Постоянна болка при преглъщане

COM_KUNENA_USER_PROFILE_BUTTON_LABEL_MORE
06 Юни 2014 14:41 - 06 Юни 2014 16:50 #1 от ani_todorova
ani_todorova COM_KUNENA_MESSAGE_CREATED Постоянна болка при преглъщане
Здравейте, след 3 посещения при различни лекари, включително един УНГ специалист, реших да споделя проблема си и тук и най-сетне, евентуално, да намеря решение на проблема.

Трябва да започна по-отдалеч, за да опиша какво точно се случи с мен през, може би, последните 6 месеца. Принципно гърлото ми е слабо място и понеже работата ми е свързана с говорене, често ме боли. Обикновено чайове и хапчета за гърло са достатъчни, за да се оправя и в последните 3 години освен по един пролетен стомашен вирус и по един есенно-зимен грип, друго не съм карала. От началото на година, обаче, започнах да усещам гърлото си и по-точно цялата лигавица и трахея надолу леко топли. Нямаше значение какво правя - дали пия чай, взимам хапчета или си "пазя" гласа. Реших, че е от времето и ще мине, още повече, че не усещах болка, а просто тази топлина. Забелязах също така, че лигавицата е покрита с бял секрет, но нямах хрема или кашлица.

В началото на май бях с ангина за първи път от толкова време насам, може би 7 години. Лекуваха ме 6 дена с оспамокс, 5 с бисептол. 3-4 дена след спирането на бисептола бях отново с ангина. Пак ми изписаха оспамокс за 6 ден, после биопарокс + чайове, гаргари и обичайните топли напитки. На следващия ден, след като спрях антибиотика, в лявата ми сливица се появи отново болка, но нямах налепи, гърлото ми не беше зачервено повече от нормалното и лимфните възли не бяха подути. Посетих УНГ лекар, който ми взе секрет за изследване и ме намаза със сребро. Изследването не показа микроорганизми или някакви други проблеми. УНГ ми каза, че гърлото ми е цитирам "като сливица", цялото покрито със секрет, че всичко е до имунната ми система, много съм кекава и трябва да се калявам. Каза ми, че пак ще ме намаже със сребро, но по-късно установих (от амбулаторен лист, който по една случайност получих), че втория път ме е мазал с Ваготил. Лигавицата ми изгоря, обели се, но въпреки всичко болката остана. Въпросната болка е при преглъщане, сякаш е имало нещо забодено в сливицата/гърлото и сега е жива рана, която боли. От лявата сливица се прехвърляше на дясната, после в центъра на гърлото и пак се местеше. Напоследък е почти изцяло съсредоточена в гърлото. Носът ми от края на втората серия антибиотик е постоянно запушен частично - или едната, или другата ноздра + започнах да кашлям. Не успявам да отделя кой знае какъв секрет, но има такъв - бял, стига до бледожълт. Понякога болката е много силна, особено вечер, а сутрин гърлото ми е като схванато, сухо и след кашляне, изхвърляне на малко секрет и нещо топло за пиене, гласът ми започва да звучи нормално или е съвсем леко дразгав.

Аз съм с Хашимото и висок инсулин, ако това е от значение. Не вярвам проблемът ми да се дължи на това, че съм кекава, защото аз съм такава цял живот, но последните години се храня доста здравословно и се грижа за себе си, така че не би трябвало сега изведнъж да имам такива проблеми. Освен това, въпросната болка, която ме мъчи вече толкова време - повече от 2 седмици е непрекъсната, местеща се, при преглъщане само. Странна е, никога така не ме е боляло и вече сериозно се притеснявам.

Ще съм благодарна за всякакви насоки. Дори за име на някой лекар, когото да посетя и който би могъл да ме прегледа и да ми помогне.

П.С. Едва ли за моя случай тази информация е важна, но - 1.62/65кг.
Last edit: 06 Юни 2014 16:50 от ani_todorova. Причина: допълване на информация
06 Юни 2014 17:51 #2 от Petyr
На колко години си? Какво е заключението на лекаря, който те е прегледал? Казусът си е за УНГ. Проф. Бенчев е отличен специалист, така че горещо го препоръчвам, не знам обаче каква му е тарифата станала... :) и как му е графикът.

Горд студент по медицина.
07 Юни 2014 12:29 #3 от ani_todorova
Здравейте и благодаря за коментара. На почти 30 съм. УНГ лекарят, който ме прегледа, през цялото време обясняваше как трябва да се калявам, че съм била много бледа и прочие, трябвало да не работя толкова много и някакви общи неща, които не мисля, че биха решили настоящия проблем. Аз си познавам здравето и подобен проблем, като този сега, знам, че имам за първи път и не е до имунна система или това колко тен имаш слънчев.

Не ме боли гърлото и не е зачервено, а по-скоро болката е свързана с нещо по-навътре и при преглъщане. Когато напоследък си гледам гърлото при преглъщане, виждам епиглотиса, който понякога е бял отгоре, а друг път доста червен. Почвам да си мисля, че нещо там не е наред. Секретът по лигавицата е също неприятен, особено с това покашляне, което предизвиква.

Проверих за проф. Бенчев и видях, че за момента явно работи към Хил Клиникс. Има телефон за запазване на часове, така че другата седмица мога да се обадя и да проверя. Мислех си дали пък не е някаква алергия, но досега никога не съм имала такива и затова още се колебая дали да го изключа като вариант или не.
22 Юли 2014 23:23 #4 от Коди Мартин
Здравейте,
пишете какво се е случило след консултацията със специалиста. Каква е диагнозата? Какво Ви препоръча? Какви са като цяло резултатите от изследването?
Вероятно ще има и други любопитни пък ще е добре да си довършим темата докрай.

Поздрави.

"За учения, който е живял с вярата си в силата
на разума, историята завършва като лош сън. Той е изкачил планини от невежество,
вече всеки миг ще покори най-високия...
Създадено с Kunena форум