Забележка

The forum is in read only mode.

Костилка от маслина в кривото гърло

COM_KUNENA_USER_PROFILE_BUTTON_LABEL_MORE
27 Юли 2012 14:11 #1 от albena
albena COM_KUNENA_MESSAGE_CREATED Костилка от маслина в кривото гърло
Здравейте.Живея в Холандия,и днес както си закусвах глътнах една костилка от маслина.Застана си тя там в кривото гърло и не мърда...боли ме когато преглъщам,застанала е по-ниско от сливиците в областта на шията ..Ужасно се изплаших,но разбрах че всъщност съм имала късмет че не е отишла в трахеята..отидох веднага при моя личен лекар,и сега гледайте какъв шок ме очаква там в кабинета...След като разбра че имам костилка в гърлото,тя ми каза че това е нормално да изпитвам лека болка,и ми даде да изям две парчета сух кекс с една чаша вода! Каза че ако отида в болницата пак така щяли да процедират..винаги давали кекс и чакали сама костилката да слезе надолу..или сама да излезе обратно..!!!!!!!!!!!!!!! Незнам как да реагирам и какво да правя1 Такова нещо чувам за първи път! Тук по принцип е много трудно да отидеш в болница за преглед,защото достъпът е ограничен,само за спешни случаи,по преценка на личния лекар,но вески един лекар има околко 1500-2000 пациенти..което е страшно много...плащаме по 130 еуро на месец само за общи прегледи,ако нещо се разболееш от грип,за някоя рецепта,или за лабораторно изследване на кръв и урина..това са повечето процедури,които правт лекарите..при големите специалисти достъпът е ограничен..ето например аз имам бъзеда и пия хормони от 5 години,като през два,три месеца ми изследват кръвта за нормите на хормоните..но досега нито един път не са ме изпратли на специалист ендокринолог..!!! тУК Е ТАКА..АКО ТИ ИЗНАСЯ..Иначе в болниците ако се наложи оперция наистина отношението е на космическо ниво от това в Бг..Но сега да се върнем на мойта костилка..какво да правя?? Тя ми каза да чакам и да с ехраня нормално и да пия вода нормално..тя сама щяла да излезе..но как ще излезе незнам? Навътре ли навънка ли? Много се страхувам да не изпадна в паника от това..Ако може да ми отговорите ще съм ви много благодарна!Поздрави сърдечни от мен!
COM_KUNENA_USER_PROFILE_BUTTON_LABEL_MORE
27 Юли 2012 22:12 #2 от Vasilec
Костилка от маслина в кривото гърло
Здравей, Албена, според мен си одрала гърлото си с костилка и сега чувстваш това като чуждо тяло. Не знам маслина да заседне в кривото гърло ми се струва малко вероятно. Все пак, ако оплакванията продължат, по-добре отиди на специалист - УНГ. В България имаме здравна каса, там не знам как е устроена системата, но не е задължително в болница - може и амбулаторно да ти реши проблема.

Ако съм Ви бил полезен или съм Ви направил добро впечатление, моля натиснете бутона "Благодаря" под мнението ми.

Sport Medicine

Любознателен студент по медицина 6 курс.
COM_KUNENA_THANKYOU: Коди Мартин
Създадено с Kunena форум