- Thank you received: 0
Забележка
The forum is in read only mode.
Заглъхване на ушите
- Illusion
-
COM_KUNENA_TOPIC_AUTHOR
- COM_KUNENA_OFFLINE
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK1
COM_KUNENA_USER_PROFILE_BUTTON_LABEL_LESS
COM_KUNENA_USER_PROFILE_BUTTON_LABEL_MORE
03 Май 2012 11:24 #1
от Illusion
Illusion COM_KUNENA_MESSAGE_CREATED Заглъхване на ушите
Здравейте!
Преди три дни бях на язовир на риболов, бях доста изложен на слънцето и леко изгорях. Вечерта всичко беше нормално,но на сутринта се събудих с заглъхване на ушите и така до сега. Моля ви,кажете какво да правя, дали е нещо сериозно и дали да отида при специалист.Благодаря предварително !
Преди три дни бях на язовир на риболов, бях доста изложен на слънцето и леко изгорях. Вечерта всичко беше нормално,но на сутринта се събудих с заглъхване на ушите и така до сега. Моля ви,кажете какво да правя, дали е нещо сериозно и дали да отида при специалист.Благодаря предварително !
- Vasilec
-
- COM_KUNENA_OFFLINE
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
03 Май 2012 12:40 #2
от Vasilec
Ако съм Ви бил полезен или съм Ви направил добро впечатление, моля натиснете бутона "Благодаря" под мнението ми.
Sport Medicine
Любознателен студент по медицина 6 курс.
Отговор: Заглъхване на ушите
А болки имаш ли? Преди това да си настивал? Само заглъхването ли те притеснява? Предишни проблеми с ушите? Не си плувал в язовира предполагам? Секрети от ушите?
Вариант е добре да отидеш при личния лекар, който вероятно ще ти изпише капки за уши или ще ти даде направление за УНГ специалист. По-добрият вариант е вторият - все пак да ти погледне тъпанчето, да се установи.
Вариант е добре да отидеш при личния лекар, който вероятно ще ти изпише капки за уши или ще ти даде направление за УНГ специалист. По-добрият вариант е вторият - все пак да ти погледне тъпанчето, да се установи.
Ако съм Ви бил полезен или съм Ви направил добро впечатление, моля натиснете бутона "Благодаря" под мнението ми.
Sport Medicine
- Illusion
-
COM_KUNENA_TOPIC_AUTHOR
- COM_KUNENA_OFFLINE
03 Май 2012 13:46 #3
от Illusion
Нямам болки и не съм боледувал скоро, като малък знам че съм имал синузит, а също така си правих и операция на носа заради изкривяване на хрущяла и трудно дишах, благодаря все пак за препоръката
- tonito
-
- COM_KUNENA_OFFLINE
24 Юли 2012 09:32 #4
от tonito
Здравейте,от месец имам проблем със заглъхване на главата особенно сутрин,при ставане от сън с гадене и слизане на секрет по носоглътката в гърлото.Ходих при личният си лекар ,даде ми направление за УНГ,аз съм от провинциален град и реших да се запиша при специалист в София в престижна болница.Прегледа ме специалист,направиха ми се снимки на синусите /имам хроничен синузит от 20 години/и панорамна снимка на зъбите и толкова.Каза ми се ,че имам хроничен синузит и че е добре да отида на отоневролог. В болницата имаше само един такъв специалист ,с прегледи не по здравна каса и записвание след месец август.А моят ад продължава,при всеки говор и шум всичко вибрира в тялото ми имам чувството ,че ще се побъркам и това гадене не спира.Моля ви насочете ме към какъв специалист да се обърна и какви изледвания да си направя,независимо дали по здравна каса или на частно. Благодаря ви предварително.
- Vasilec
-
- COM_KUNENA_OFFLINE
24 Юли 2012 19:35 #5
от Vasilec
Sport Medicine
Световъртеж има ли? На колко години сте?
Sport Medicine
COM_KUNENA_THANKYOU: tonito
- tonito
-
- COM_KUNENA_OFFLINE
26 Юли 2012 13:13 #6
от tonito
Когато си легна ми се вие свят и когато ставам сутрин не мога да пазя равновесие,гадене и зрението ми значително намаля.На 55 години съм. Благодаря Ви.
- Vasilec
-
- COM_KUNENA_OFFLINE
26 Юли 2012 15:49 - 26 Юли 2012 15:52 #7
от Vasilec
Sport Medicine
За отоневролог сте, със сигурност. Няма как да помогнем повече при тази оскъдна информация. Ако искате мога да препоръчам такъв за района на София. Образни изследвания, освен снимки на синусите, правени ли са? Оплакванията като пристъпи ли протичат или са постоянни?
Sport Medicine
Last edit: 26 Юли 2012 15:52 от Vasilec.
COM_KUNENA_THANKYOU: tonito
- tonito
-
- COM_KUNENA_OFFLINE
09 Авг 2012 19:30 #8
от tonito
Посетих отоневролог,прегледа ми снимката на синусите,направи ми аудиограма ,не разбрах проблема във вътрешното ухо ли е или в средното. Изписа ми betaserc 24 на 12 часа по една таблетка ;Гело Митрол форте 2 х 1 таблетка и зодак по 1 таблетка вечер.Каза ,че излиза в отпуск до 1 септември и ако нямам подобрение ще ме приеме в болница.От тези лекарства получих стомашни болки,но не и подобрение. От 06.08. отново се събудих със същите оплаквания. Ежедневието ми отново се превърна в ад и до кога не зная. Имам болки във врата и предположенията на моят личен лекар е ,че е възможно оплакванията ми да са от ошипяване ...но до тук,все още съм на предположения.В началото бяха само сутрин , като стана до към обяд.Сега са през целият ден. Благодаря Ви.