Забележка

The forum is in read only mode.

Изкривяване на носна преграда

COM_KUNENA_USER_PROFILE_BUTTON_LABEL_MORE
15 Мар 2012 14:08 #1 от antonio0o
antonio0o COM_KUNENA_MESSAGE_CREATED Изкривяване на носна преграда
Добър ден!Пиша ви ,за да ми помогнете и насочите,както и да ми дадете съвет.Преди няколко години започнах да имам проблеми с гърлото,слуха-като цяло с дихателната система.Тази година болките станах много силни и започнах да ходя по лекари(забравих да спомена ,че имам премахната трета сливица). Имам ларингит и фарингит и много ме боли гърлото,зад ушите,постоянно съм хремав,като се разболея от настинка и кашлица (особено кашлицата) продължавам така дълго време.Гласът ми стана дрезгав и нисък,при малко повече натоварване започвам да говоря трудно,губя си гласа и т.н.Принципно тичам редовно,но заради тези проблеми спрях да тичам за зимата и нямаше никаква разлика,продължиха проблемите ми.Ходих при няколко лекаря и имам доста лоши впечатления,които не смятам да излагам тук,но да кажа че единия ми каза"оттук нататък така ще е"(аз съм на 23 години!),друг лекар още като ме видя и поиска да ми вади сливиците(които според други двама ,както и личната ми лекарка са напълно здрави-не правя гнойни ангини);друг лекар ми изписа два курса на лечение с лекарства от които не само че нямах подобрение,но като че още по-зле стана положението ,особено с гласа.Най-накрая открих лекар,който потвърди диагнозите и на другите отчасти,а именно ,че имам изкривяване на носната преграда.Обърна ми внимание,обясни ми всичко и каза че друг изход освен операция нямам.Каза още ,че мога и да не се оперирам,но той смята,че това е източника на проблемите ми и докато това не се отстрани няма как да работя по другите.Не дишам през носа,макар че се старая.Въпроса ми е следния-какво мислите за тази диагноза и операцията?Какви са рисковете от нея,както медицински,така и козметични?Поема ли се тази операция от здравната каса(аз проверих и разбрах ,че да,но намерих някои противоречиви мнения из мрежата)ако се доплаща за какво и колко?Нещо по-специално за възстановяването,както и шанса за подобрение на гласа,дишането и болките от ларингита и фарингита?Благодаря ви предварително!
  • д-р Георгиев
  • д-р Георгиев's Avatar
  • Посетител
15 Мар 2012 21:31 #2 от д-р Георгиев
Отговор: Изкривяване на носна преграда
Здравей, Антонио,
Вероятно процедурата ще има ефект и да, поема се от здравна каса. Допълнително заплащане, освен като избор на екип, но най-добре трябва да говориш с хирурга.
Проблемите с дишането би трябвало да се повлияят положително от операцията, но доколко това ще има ефект върху хроничния фарингит и ларингит, можем само да гадаем.
В опитни ръце усложненията са редки и все пак възможни.
15 Мар 2012 22:10 #3 от antonio0o
Благодаря Ви!
16 Мар 2012 12:16 #4 от Ivalina
Здравей антониооо и от мен
Случайно попаднах на тази тема и се радвам, че не съм единствената с подобни проблеми - имам стеснение плюс новоизлезли полипи. Ужасно е,трудно се наспивам и се събуждам през ноща,защото не мога да дишам. Пак ще се оперирам друг начин няма.
За сега ме спасяват инхалаторите с мента,плюс ментово олио. Правя си инхалации или направо си мажа ноздрата. Понякога ми пречи на тренировките,защото доста често дишам през устата.
Не знам при теб обаче нещата стоят друго яче. Все пак ще ми е интересно към кой лекар си се ориентирал?

Ивалина Петкова

[size=150:2mqac0i1]Бях толкова високо, че галех облаците по главите. [/size]
18 Мар 2012 12:05 #5 от antonio0o
Здравейте!И аз спортувам ,и то всеки ден ,основно тичам.На мен също ми пречи,защото не мога да получа целия обем въздух ,който ми е нужен през носа и неминуемо отварям уста ;)А ,както казват УНГ да дишаш през устата е толкова вредно,колкото да се храниш през носа.За съжаление аз имам явно и остър ларингит,защото всеки ден имам болки в ларинкса и страда най=-вече гласа ми.Аз нямам полипи,но лекаря ми каза че съм постоянно с възпаление или не помня как се изрази.Аз нямам проблеми със спането,освен че хъркам и понякога заемам такива пози с главата си(например силно изметната назад),че на сутринта едва се раздвижвам.Естествено аз си го обяснявам с неправилното дишане.Та на въпроса ти-аз живея в Пловдив и след няколко лекаря отидох в Каспела при др.Крема и съм много доволен засега.Даже смятам скоро да направя операцията.Пожелавма ти успех и няма от какво да се страхуваш,просто трябва да с енаправи тази корекция и това е.
Модератори: д-р Георгиев
Създадено с Kunena форум