- Thank you received: 0
Забележка
The forum is in read only mode.
- Форум
- Здравни проблеми и Заболявания
- Кабинет по уши, нос, гърло
- Заглъхнало ухо при чистене, проблем с тъпанчето?
Заглъхнало ухо при чистене, проблем с тъпанчето?
- Attitude Seeker
-
COM_KUNENA_TOPIC_AUTHOR
- COM_KUNENA_OFFLINE
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK1
COM_KUNENA_USER_PROFILE_BUTTON_LABEL_LESS
COM_KUNENA_USER_PROFILE_BUTTON_LABEL_MORE
10 Фев 2012 21:30 - 10 Фев 2012 21:33 #1
от Attitude Seeker
Attitude Seeker COM_KUNENA_MESSAGE_CREATED Заглъхнало ухо при чистене, проблем с тъпанчето?
При чистене на ушният канал, ухото ми заглъхна. През последната година на 2 пъти ми се е случвало, но това беше в следствие на натрупване на ушна кал и проблема отшумяваше за отрицателен период от време, един път съм ходил при специалист да ми ги промива. Вчера при чистене на ухото ми, то изведнъж заглъхна. Започнах да усещам лека болка при преглъщане, което ме въведе до мисълта че може да съм си засегнал тъпанчевава мембрана. Но болката отшумя за 2-3 часа, кръвотечение липсваше, което ме успокои. Днес съм значително по-добре, но заглъхналостта в ухото ми все още е налице, което е изключително дразнещо, защото точно по време на тази сесия ми затруднява работата доста. Дали има шанс да съм си засегнал тъпанчето? И дали заглъналостта е причинена от възпаление, което възспира притока на въздух стеснявайки прохода? Има ли шанс ухото ми да възстанови до няколко дни или ще е необходимо да видя специалист. Не отхвърлям възможността за натрупване на ушна кал, но началното наличие на болка и продължителната заглъхналост (вече втори ден) ме кара да мисля, че шансовете за това са минимални.
Last edit: 10 Фев 2012 21:33 от Attitude Seeker.
- Vasilec
-
- COM_KUNENA_OFFLINE
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
10 Фев 2012 22:09 #2
от Vasilec
Ако съм Ви бил полезен или съм Ви направил добро впечатление, моля натиснете бутона "Благодаря" под мнението ми.
Sport Medicine
Любознателен студент по медицина 6 курс.
Отговор: Заглъхнало ухо при чистене, проблем с тъпанчето?
Здравей,
Най-вероятно си натъпкал ушна кал доста навътре в слуховия проход.
Най-вероятно си натъпкал ушна кал доста навътре в слуховия проход.
Ако съм Ви бил полезен или съм Ви направил добро впечатление, моля натиснете бутона "Благодаря" под мнението ми.
Sport Medicine
Любознателен студент по медицина 6 курс.
COM_KUNENA_THANKYOU: Attitude Seeker
- Petyr
-
- COM_KUNENA_OFFLINE
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK4
11 Фев 2012 11:51 #3
от Petyr
Горд студент по медицина.
Мда, не прилича на нещо сериозно, все пак ако беше перфорирал тъпанчето щеше да има доста силна болка, която не би подминал с лека ръка, а и кръв.
Натъпкал си така ушната кал, че си деформирал тъпанчевата мембрана си мисля. Добре е да отидеш на лекар, да ти направи една отоскопия, да се види какъв е проблемът. Ако трябва да се промива ухото, да го направи.
Не виждам обаче нещо притеснително и спешно, но с тези клечки за уши внимавай повече...
Натъпкал си така ушната кал, че си деформирал тъпанчевата мембрана си мисля. Добре е да отидеш на лекар, да ти направи една отоскопия, да се види какъв е проблемът. Ако трябва да се промива ухото, да го направи.
Не виждам обаче нещо притеснително и спешно, но с тези клечки за уши внимавай повече...
Горд студент по медицина.
COM_KUNENA_THANKYOU: Attitude Seeker
- Attitude Seeker
-
COM_KUNENA_TOPIC_AUTHOR
- COM_KUNENA_OFFLINE
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK1
COM_KUNENA_USER_PROFILE_BUTTON_LABEL_LESS
COM_KUNENA_USER_PROFILE_BUTTON_LABEL_MORE
- Thank you received: 0
11 Фев 2012 13:56 #4
от Attitude Seeker
Благодаря ви за отзивите, ще отида непременно на лекар, още повече че това заглъхване на ухото ми пили здраво нервичките.