Забележка
The forum is in read only mode.
- Форум
- Здравни проблеми и Заболявания
- Кабинет по уши, нос, гърло
- Остро главоболие и пулсиране в ушите
Остро главоболие и пулсиране в ушите
- Sims
-
COM_KUNENA_TOPIC_AUTHOR
- Посетител
16 Ное 2011 22:24 #1
от Sims
Sims COM_KUNENA_MESSAGE_CREATED Остро главоболие и пулсиране в ушите
Здравейте, моля за малко помощ към какъв специалист да се насоча - историята ми е следната: преди три дни започнаха леки не болки, а по скоро пулсиращи бодежи в дясната част на главата ми. На следващия ден болката обхвана цялата ми глава и е ужасно силна, не съм способна да се движа, дори когато лежа усещам главата си като стисната отвсякъде в менгеме. Ходих при личния, той ми даде обичайните противогрипни прахчета и хапчета за смукане. Междувременно, когато преглъщам ми пари дълбоко на ларинкса и изтичат някакви гнойни секрети в гърлото ми, но без да ми е запушен носа. Аз пия това, което ми е предписано, но нещата станаха още по-зле тази вечер. Едва успявам да си завъртя главата и получавам такава остра болка, че ми се появяват "звездички" и не виждам, всичко започва да пулсира, включително ушите - от там се разнася тътен. Не мога да ходя, защото при всяка крачка се случва горепосоченото. Освен болката имам и изтръпване - буквално цялата ми глава е изтръпнала, дори когато съм неподвижна. Вече имам и 38 градуса температура. Ходих до спешното,но от там ми се изсмяха и ме изгониха, а в момента изпитвам такава непоносима болка, че ми текат сълзи.
Моля за малко насока и към кой да се обърна и дали има нещо което да пия за да премине. Днес съм пила освен рецептата от личния и на всеки 1.5 часа по 1 ампула аналгин и нищоооо
Благодаря ви много предварително
Моля за малко насока и към кой да се обърна и дали има нещо което да пия за да премине. Днес съм пила освен рецептата от личния и на всеки 1.5 часа по 1 ампула аналгин и нищоооо
Благодаря ви много предварително
- P. Kabakchieva
-
- Посетител
17 Ное 2011 10:16 #2
от P. Kabakchieva
Отговор: Остро главоболие и пулсиране в ушите
Здравей, sims! За съжаление ми е трудно да дам обективно обяснение на Вашите оплаквания. До колкото разбирам освен оплакванията, които Ви притесняват, имате инфекция на горните дихателни пътища с висока температура. Възможно е следствие на една такава инфекция да се получат невралгии и отити, които да дават симптоми подобни на описваните от Вас. Вариант е да опитате един-два дни да проведете лечение с лекарства, които са с по- засилен противовъзпалителен ефект - най- добър е упсарина ( той съдържа аспирин и витамин C), може да правите нагревки, инхалации над водна пара и масажи. Течният аналгин, който вземате има основно обезболяващ и антипиретичен ефект (т.е. смъква висока температура) и можете да вземате до 3-4 ампули дневно.
Ако оплакванията Ви нямат никакво подобрение е добре да потърсите лекарска помощ от специалист - невролог.
Желая Ви успех и ни дръжте в течение на състоянието Ви
!
Ако оплакванията Ви нямат никакво подобрение е добре да потърсите лекарска помощ от специалист - невролог.
Желая Ви успех и ни дръжте в течение на състоянието Ви