Забележка

The forum is in read only mode.

кръвотечение от носа

COM_KUNENA_USER_PROFILE_BUTTON_LABEL_MORE
30 Сеп 2011 11:20 #1 от dool
dool COM_KUNENA_MESSAGE_CREATED кръвотечение от носа
Не зная дали точно тук трябва да задам въпросът си, но на племенника ми, който е на 6 години, често му тече кръв от носа без видима причина. Водихме го на лекар, но ни обясниха. Някои сблъсквал ли се е с такъв проблем?
30 Сеп 2011 11:25 #2 от dool
Re: кръвотечение от носа
Видях, че има запитване по въпроса, но то е в малко по-друга насока. Прочетох и статията, но по-скоро се интересувам от мнения на хора, които са се сблъсквали с този проблем.
  • tsetso
  • tsetso's Avatar
  • Посетител
30 Сеп 2011 12:45 #3 от tsetso
При децата е често срещана картина, не е притеснително, достатъчно е в повечето случаи поставянето на тампон в носа и изчистването с кисл. вода. Дължи се може би на по-чупливите стени на капилярите.
01 Окт 2011 11:04 #4 от dool
Детето е доста палаво, нормално е за момче на неговата възраст. Понякога цяла седмица не тече, но понякога се случва и по 2 пъти на ден. Ние слагаме солен разтвор и държим главата надолу. Чела съм, че през пубертета може би ще отшуми. Предлагали са ни обгаряния в ноздрите
  • Женя
  • Женя's Avatar
  • Посетител
11 Окт 2011 18:32 #5 от Женя
Отговор: Re: кръвотечение от носа
Главата надолу е добър подход, но този солеви разтвор не му ли щипе на детето.
19 Сеп 2012 22:00 #6 от Erika78
кръвотечение от носа
дъщерями имше същия проблем от както ни казаха да правим следното :издухваш носа хубаво да излезне нещо като съсирек и смъркаш на горе студена вода понякога няма съсирек но пак смъркаш студена вода два три пъти.В дните когато има кървене данесе тича много или изморява постепенно кървенето ще се вредчи ище спре.Преди сме пробвали с мехлеми не помагат.Който има праблеми с кървене от носа трябва да избягва капки за нос когато има хрема това го знам от личен опит с дъщерями.
19 Сеп 2012 22:28 #7 от Vasilec
кръвотечение от носа
Истината е, че с времето тези епизоди отзвучават и рядко продължават като възрастен. Дължат се на слаби капиляри при децата. Лошото е, ако са чести и обилни и водят до анемия.

Ако съм Ви бил полезен или съм Ви направил добро впечатление, моля натиснете бутона "Благодаря" под мнението ми.

Sport Medicine

Любознателен студент по медицина 6 курс.
01 Май 2013 00:23 #8 от Aneliya Simeonova
кръвотечение от носа
Здравейте, на 24 години съм, от както се помня преди да навърша 20 , постоянно ми течеше кръв от носа ту от едната , ту от другата ноздра, доста неприятно , понякога теча е доста обилен , и немога да легна за да спре , защото ми се събира в гърлото и мога да се задавя ... което знаете до какво може да доведе.Гори ли са ми и двете ноздри със сребарен нитрат, помага доста, но е моментно и просто помага по рядко да тече и по по малко.С годините почна много по рядко да ми тече, или като съм на море /басейн , или като имам хрема или като ми се навлажни просто носа.. или раздразни самите капиляри и аз незнам как да го обясня.Слаби капиляри това е..с възраста ми се оправи не ми тече често даже на месеци , година по 3 -4 пъти, но преди в пубертета всеки ден , даже по няколко пъти. Не е болка за умиране , но и не е приятно ;)
Създадено с Kunena форум