- Thank you received: 0
Забележка
The forum is in read only mode.
заглъхнало ухо
- Marto
-
COM_KUNENA_TOPIC_AUTHOR
- COM_KUNENA_OFFLINE
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK1
COM_KUNENA_USER_PROFILE_BUTTON_LABEL_LESS
COM_KUNENA_USER_PROFILE_BUTTON_LABEL_MORE
28 Юли 2011 00:41 #1
от Marto
Marto COM_KUNENA_MESSAGE_CREATED заглъхнало ухо
Здравеите,
Имам проблем с лявото ухо. Когато си чистя ушите то заглъхва. Същия проблем се появява и след къпане в морето. От началото на лятото, до сега несъм се прибирал от плаж, без да ми е заглъхнало ухото. Първите два дена след като е заглъхнало нечувам почти нищо с него. Започва да се нормализира чак след около 5,6,7 дни. Също така, докато ми е заглъхнало ухото, докато се прозявам имам чувството че налягането в него се увеличава. Ще съм благодарен яко някои каже на какво се дължи проблема , и как да го оправя!
Имам проблем с лявото ухо. Когато си чистя ушите то заглъхва. Същия проблем се появява и след къпане в морето. От началото на лятото, до сега несъм се прибирал от плаж, без да ми е заглъхнало ухото. Първите два дена след като е заглъхнало нечувам почти нищо с него. Започва да се нормализира чак след около 5,6,7 дни. Също така, докато ми е заглъхнало ухото, докато се прозявам имам чувството че налягането в него се увеличава. Ще съм благодарен яко някои каже на какво се дължи проблема , и как да го оправя!
- Vasilec
-
- COM_KUNENA_OFFLINE
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
28 Юли 2011 12:01 #2
от Vasilec
Ако съм Ви бил полезен или съм Ви направил добро впечатление, моля натиснете бутона "Благодаря" под мнението ми.
Sport Medicine
Любознателен студент по медицина 6 курс.
Re: заглъхнало ухо
По-добре избягвайте мокренето на ухото с вода поне за седмица две и най-добре се консултирайте с лекар.
Ако съм Ви бил полезен или съм Ви направил добро впечатление, моля натиснете бутона "Благодаря" под мнението ми.
Sport Medicine
- Vasilec
-
- COM_KUNENA_OFFLINE
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
28 Юли 2011 12:02 #3
от Vasilec
Sport Medicine
Освен тези оплаквания имате ли болка в ушите при движение на ушната мида нагоре и встрани?
Sport Medicine
- Marto
-
COM_KUNENA_TOPIC_AUTHOR
- COM_KUNENA_OFFLINE
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK1
- Thank you received: 0
- Ivalina
-
- COM_KUNENA_OFFLINE
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK2
- Thank you received: 1
29 Юли 2011 12:50 #5
от Ivalina
Ивалина Петкова
[size=150:2mqac0i1]Бях толкова високо, че галех облаците по главите. [/size]
Ако оплакванията продължат до 1 седмица по-добре отидете на лекар. Аз имах подобни оплаквания и ми откриха гъбична инфекция, която излекувах за има няма седмица. Препоръчаха ми да не се мокря и прочие и трябваше да си капя определени капки.
Ивалина Петкова
[size=150:2mqac0i1]Бях толкова високо, че галех облаците по главите. [/size]
- Swital
-
- Посетител
13 Авг 2011 01:17 #6
от Swital
Здравейте, бих искала да попитам нещо за моята диагноза. От около година имам проблем с едното ухо. Заглъхнало е. Понякога повече друг път по-малко. Като че ли сутрин е най зле. Сякаш кръвното ми е паднало и ушите ми заглъхват. Намам болки, нито шумове. Понякога когато се наведа надолу усещам пукане. Направиха ми изследване с някаккъв апарат, който издава звуци в ухото, които чувах по-слабо с лявото си ухо. Диагностицираха ми отосклероза и ми препоръчаха операция. Искам да попитам, при положение, че нямам оглушаване, а заглъхване на ухото и все пак чувам с него било то и по-слобо препоръчително ли е да си направя операция? Болестта ще прогресира ли или ще си остана на това положения? Възможно ли е след операцията да чувам с ухото по-лошо от сега?
- д-р Георгиев
-
- Посетител
13 Авг 2011 11:06 #7
от д-р Георгиев
Здравейте,
Отосклерозата е прогресиращо състояние, така че (ако се касае за отосклероза) Вашият слух ще намалява прогресивно. Интересното е, че в повечето случаи отосклерозата засяга и двете уши и се развива симетрично. Рядко се открива намаление на слуха само в едното ухо. Затова Ви препоръчвам да се консултирате с друг специалист по УНГ.
Колкото по-рано процеса спре (т.е. лечението се проведе), толкова по-малки ще са трайните увреди
Отосклерозата е прогресиращо състояние, така че (ако се касае за отосклероза) Вашият слух ще намалява прогресивно. Интересното е, че в повечето случаи отосклерозата засяга и двете уши и се развива симетрично. Рядко се открива намаление на слуха само в едното ухо. Затова Ви препоръчвам да се консултирате с друг специалист по УНГ.
Колкото по-рано процеса спре (т.е. лечението се проведе), толкова по-малки ще са трайните увреди
- Swital
-
- Посетител
13 Авг 2011 12:03 #8
от Swital
Благодаря за бързата реакция. А възможно ли е след операцията да чувам по-зле от сега? Изследването с, което ме диагностицираха е Tympanogram i Refleh и Проводимост на евстахиевата тръба. Резултата е - 1. Тъпанчето е подвижно, 2.Липса на рефлекс при ляво ухо и 3. По-лоши показатели на ляво ухо при изследването Tympanogram. Възможно ли е диагнозата да е друга? Пия едни лекарства АЕРИУС те струва ми се помогнаха малко. Вече незнам дали не си втълпявам. Незнам какво да правя. Страх ме е от тази операция и от евентуални нежелани последици от нея.
- Petyr
-
- COM_KUNENA_OFFLINE
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK4
14 Авг 2011 11:41 #9
от Petyr
Горд студент по медицина.
Да, съществуват и други състояния, които се характеризират с проводно нарушение на слуха и запазен тъпанче.
Горд студент по медицина.
Модератори: д-р Георгиев