- Thank you received: 0
Забележка
The forum is in read only mode.
Болки в гърлото
- irena_stoilkova
-
COM_KUNENA_TOPIC_AUTHOR
- COM_KUNENA_OFFLINE
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK1
COM_KUNENA_USER_PROFILE_BUTTON_LABEL_LESS
COM_KUNENA_USER_PROFILE_BUTTON_LABEL_MORE
30 Мар 2011 22:21 #1
от irena_stoilkova
irena_stoilkova COM_KUNENA_MESSAGE_CREATED Болки в гърлото
Здравейте!От 3 дни имам ужасни болки в гърлото, не мога дори да се храня нормално и да говоря.Вчера ходих при ДжиПи-то и ми изписа таблетки Нео-ангин и ХЕКСОРАЛ спрей, но не ми минава.Лекарката каза,че ми е зачервено гърлото и леко са възпалени сливиците, но не е нещо сериозно. Моля ви кажете нещо ефикасно..... :?
- д-р Георгиев
-
- Посетител
30 Мар 2011 22:57 #2
от д-р Георгиев
Re: Болки в гърлото
Във връзка с направения преглед можем да заключим, че в случая се касае за самоограничаващо се състояние, т.е. в рамките на няколко дни симптомите трябва да стихнат и постепенно да преминат. Препоръчва се и помощно третиране чрез различни видове таблетки за смучене или спрейове, каквито са Ви назначени. Най-добре избягвайте сухата и пикантна, солена, кисела храна, много горещите напитки. Обичайно топлите напитки облекчават състоянието.
И все пак, ако болките са непоносими, придружени с висока температура и не се подобрят в рамките на 2-3 дни, може и да се касае за бактериална инфекция и трябва да се направи възможно най-рана повторна консултация с общопрактикуващия лекар или специалист за назначаване на антибиотично лечение.
И все пак, ако болките са непоносими, придружени с висока температура и не се подобрят в рамките на 2-3 дни, може и да се касае за бактериална инфекция и трябва да се направи възможно най-рана повторна консултация с общопрактикуващия лекар или специалист за назначаване на антибиотично лечение.
- irena_stoilkova
-
COM_KUNENA_TOPIC_AUTHOR
- COM_KUNENA_OFFLINE
06 Апр 2011 20:10 #3
от irena_stoilkova
Бях малко заета в работата и нямаше как да ви пиша,но още на другия ден си купих Тантум верде спрей.Една приятелка ми го препоръча и наистина болката изчезна
- Zdraven_rabotnik
-
- COM_KUNENA_OFFLINE
07 Апр 2011 12:50 #4
от Zdraven_rabotnik
Радвам се, че не сте прибегнали към самолечение с антибиотици, което е адски неправилно!
П.П. Специално за този коментар си направих регистрацията ;)
П.П. Специално за този коментар си направих регистрацията ;)
- irena_stoilkova
-
COM_KUNENA_TOPIC_AUTHOR
- COM_KUNENA_OFFLINE
11 Апр 2011 15:25 #5
от irena_stoilkova
Проблемите в гърлото не са ми нов проблем, вероятно това е слабото ми място и просто трябва да внимавам.
Предишни години с това гърло големи ядове - първо зачервено и ме боли, след това гласът ми пада и вдигам температура, а като се справя с проблема инфекцията вече се е спуснала надолу и проблема отива в дробовете. Всяка година съм готова с антибиотиците и се започва онази ужасна мъка...
Стискам палци сега да ми се размине и да мина само с Тантум. :mrgreen:
Хаде да видим какво ще стане...
Предишни години с това гърло големи ядове - първо зачервено и ме боли, след това гласът ми пада и вдигам температура, а като се справя с проблема инфекцията вече се е спуснала надолу и проблема отива в дробовете. Всяка година съм готова с антибиотиците и се започва онази ужасна мъка...
Стискам палци сега да ми се размине и да мина само с Тантум. :mrgreen:
Хаде да видим какво ще стане...
- irena_stoilkova
-
COM_KUNENA_TOPIC_AUTHOR
- COM_KUNENA_OFFLINE
13 Апр 2011 20:12 #6
от irena_stoilkova
Ето на, вече втори ден с Тантум Верде и вече нещата наистина стават все по-добре... Оказва се, че таблетката наистина е приятна за смучене, оставя приятен дъх в устата и се топи много бавно. Аз си взех хапчета с вкус на лимон - препоръча ми ги фармацевта.
Нацъках в нета името на проблема с гърлото и ми попадна супер готин сайт, от който много се просветих за проблемите в гърлото. Направили са го готино, можеш много лесно да видиш какъв е проблема, например тука bolkivgarloto.com/category/%D0%B ... 0%B8%D0%B5 .
Бъдете здрави!
Нацъках в нета името на проблема с гърлото и ми попадна супер готин сайт, от който много се просветих за проблемите в гърлото. Направили са го готино, можеш много лесно да видиш какъв е проблема, например тука bolkivgarloto.com/category/%D0%B ... 0%B8%D0%B5 .
Бъдете здрави!
- Ivalina
-
- COM_KUNENA_OFFLINE
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK2
- Thank you received: 1
14 Апр 2011 11:47 #7
от Ivalina
Ивалина Петкова
[size=150:2mqac0i1]Бях толкова високо, че галех облаците по главите. [/size]
Еми хубаво, ама чак пък толкова безценни да са тези съвети от сайта
Ивалина Петкова
[size=150:2mqac0i1]Бях толкова високо, че галех облаците по главите. [/size]
- ivelina_markova1975
-
- COM_KUNENA_OFFLINE
02 Май 2011 12:45 #8
от ivelina_markova1975
Абе може да не е най-пълния сайт с инфо, ама информацията на мен ми е много полезна.
Що се отнася до лечението - много се пазя от антибиотици и наистина съм доволна, че се лекувах този път с нещо алтернативно като лекарство - Тантум верде. Не ми се иска да експериментирам със здравето, но оттук насетне винаги ще ползвам това лекарство, защото съм доволна.
Абе може да не е най-пълния сайт с инфо, ама информацията на мен ми е много полезна.
Що се отнася до лечението - много се пазя от антибиотици и наистина съм доволна, че се лекувах този път с нещо алтернативно като лекарство - Тантум верде. Не ми се иска да експериментирам със здравето, но оттук насетне винаги ще ползвам това лекарство, защото съм доволна.
Модератори: д-р Георгиев