Забележка

The forum is in read only mode.

Пищене в ухото

COM_KUNENA_USER_PROFILE_BUTTON_LABEL_MORE
08 Мар 2011 00:45 #1 от dean77
dean77 COM_KUNENA_MESSAGE_CREATED Пищене в ухото
Здравейте,

От доста време ми се е появило неприятно пищене в ушите. Усеща се повече в дясното ухо, но често е и в двете. През повечето време е слабо, едва доловимо, но понякога се усилва и става натрапчиво. Не е пулсиращо. Когато отворя широко уста пищенето се усилва, а когато стисна зъби - отслабва. Появи се преди година и половина през зимата, после през лятото беше поотшумяло, сега отново се чува ясно. На 33 години съм. По принцип имам високо кръвно и вземам Небилет 5мг.
Каква може да е причината за подобно пищене? Някак си ми се струва свързано с кръвното налягане - защото когато съм под стрес, пищенето се усилва. Също се усилва при продължително физическо натоварване - тичане примерно.
Проблема е че често се чува дори когато кръвното което измервам е съвсем нормално. По-рано при високи стойности на кръвно не съм чувал пищене, сега се чува дори при нормални стойности...
Можете ли да ме посъветвате нещо?

Благодаря
  • д-р Георгиев
  • д-р Георгиев's Avatar
  • Посетител
08 Мар 2011 13:00 #2 от д-р Георгиев
Re: Пищене в ухото
Няма как да правим заключения от разстояние. Преди да се консултирате със специалист по-добре обсъдете оплакванията си с лекуващия лекар във връзка с появата на пищенето при повишаване на кръвното налягане и назначеното Ви лечение. Някои лекарства срещу високо кръвно могат да предизвикат или засилят шума в ушите.
Модератори: д-р Георгиев
Създадено с Kunena форум