- Thank you received: 0
Забележка
The forum is in read only mode.
- Форум
- Здравни проблеми и Заболявания
- Кабинет по уши, нос, гърло
- Моля ви за информация - заглъхнало дясно ухо
Моля ви за информация - заглъхнало дясно ухо
- Danail1000
-
COM_KUNENA_TOPIC_AUTHOR
- COM_KUNENA_OFFLINE
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK1
COM_KUNENA_USER_PROFILE_BUTTON_LABEL_LESS
COM_KUNENA_USER_PROFILE_BUTTON_LABEL_MORE
23 Фев 2011 17:40 #1
от Danail1000
Danail1000 COM_KUNENA_MESSAGE_CREATED Моля ви за информация - заглъхнало дясно ухо
Здравейте въпросът ми е : без видими причини ми заглъхна дясното ухо.Двата дена преди това бях на ръба да се разболея от грип-но със много футбол и топли напитки ми се размина-на едната от "лютите битки" топката ме удари в брадата скулата ми в дясно не ме заболя - но вечерта се притесних да не е счупено нещо и опипвайки нищо не ме болеше.Само коста на мандибулата я намазах съвсем леко с "Волтарен". На другият ден бях на колене на прасе доста измръзнах и на сутринта с леко бръмчене дясното ми ухо заглъхна. Още тогава пих "Аугоментин" след 10ч.изпих още един.Така шума и болката изчезнаха мислех си -че съм се оправил -но на другият ден ухото ми просто си заглъхна.
При л-р ДЕЛИИВАНОВА минах на електороимпулсна графика-те ушите ми -лявото леко изострено-а дясното заглъхнало-реагираха на всеки импулс дори и най-малкия отговарях с да за лявото ухо-а за дясното заслушвайки се забавях отговора-което видимо подразни лекара.Каза ми че съм за планово влизане в болница по клинична пътека 119 и диагнозата ми е намалени нервни усещания към тонове в диапазон... Заявих че сега точно не ми се губи време за болници и дали не може да се лекувам в домашни условия.Тогава ми заявиха да продължа с Аугоментина и да добавя Милгама Н - това се случи преди 4 дена...днес ми е петият ден..личният ми лекар ме предупреди да спра на 7 ден Аугоментина притеснявам се ако до тогава не се оправи ухото ми? СЕГА частично се връщат високите тонове малко ги изкривява но аз се забавлявам все още - но докага ли ще ми е весело..
При л-р ДЕЛИИВАНОВА минах на електороимпулсна графика-те ушите ми -лявото леко изострено-а дясното заглъхнало-реагираха на всеки импулс дори и най-малкия отговарях с да за лявото ухо-а за дясното заслушвайки се забавях отговора-което видимо подразни лекара.Каза ми че съм за планово влизане в болница по клинична пътека 119 и диагнозата ми е намалени нервни усещания към тонове в диапазон... Заявих че сега точно не ми се губи време за болници и дали не може да се лекувам в домашни условия.Тогава ми заявиха да продължа с Аугоментина и да добавя Милгама Н - това се случи преди 4 дена...днес ми е петият ден..личният ми лекар ме предупреди да спра на 7 ден Аугоментина притеснявам се ако до тогава не се оправи ухото ми? СЕГА частично се връщат високите тонове малко ги изкривява но аз се забавлявам все още - но докага ли ще ми е весело..
- Здравко
-
- Посетител
23 Фев 2011 19:19 #2
от Здравко
Re: Моля ви за имформация
Привет!
Предполагам под "Аугоментин" имаш предвид Аугментин, което е антибиотик. Освен предшестващата настинка да си боледувал или боледуваш от друго? Други оплаквания като шум, болка, хрема и др. да имаш? Нещо не се връзва назначаването на антибиотик.
Препоръчвам Ви все пак да се вслушате в съвета на специалиста или да търсите консултацията с друг. Действането на своя глава може да задълбочи или хронифицира състоянието.
Предполагам под "Аугоментин" имаш предвид Аугментин, което е антибиотик. Освен предшестващата настинка да си боледувал или боледуваш от друго? Други оплаквания като шум, болка, хрема и др. да имаш? Нещо не се връзва назначаването на антибиотик.
Препоръчвам Ви все пак да се вслушате в съвета на специалиста или да търсите консултацията с друг. Действането на своя глава може да задълбочи или хронифицира състоянието.
- Danail1000
-
COM_KUNENA_TOPIC_AUTHOR
- COM_KUNENA_OFFLINE
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK1
COM_KUNENA_USER_PROFILE_BUTTON_LABEL_LESS
COM_KUNENA_USER_PROFILE_BUTTON_LABEL_MORE
- Thank you received: 0
23 Фев 2011 20:39 #3
от Danail1000
Re: Моля ви за информация - заглъхнало дясно ухо
здравейте Здравко, Аугментин ме посъветва личния лекар да взимам с направление УНГ при д-р Делииванова-тя вече след прегледа ме попита : какво взимате в момента и аз и отговрих какво личния ми лекар ми е предписал,като тя добави Милгама Н.
Здравко аз затова се обърнах към този форум,защото 5 ден след започване на лечението с Аугментин почти никъкъв резултат не чувствам в ухото,единствената промяна е високите тонове които се кривят в ухото. Апропо за болка,хрема и шум никога не ме е боляло или каквито и да е шумове да съм имал,но съм се натоварвал много във фитнеса,ако това е от полза.
След изтичането на 7 ден мисля отново да отида на контролен преглед този път обаче при друг лекар? или Здравко ще ме посъветваш нещо друго.
Здравко аз затова се обърнах към този форум,защото 5 ден след започване на лечението с Аугментин почти никъкъв резултат не чувствам в ухото,единствената промяна е високите тонове които се кривят в ухото. Апропо за болка,хрема и шум никога не ме е боляло или каквито и да е шумове да съм имал,но съм се натоварвал много във фитнеса,ако това е от полза.
След изтичането на 7 ден мисля отново да отида на контролен преглед този път обаче при друг лекар? или Здравко ще ме посъветваш нещо друго.
- д-р Георгиев
-
- Посетител
23 Фев 2011 21:23 #4
от д-р Георгиев
Re: Моля ви за информация - заглъхнало дясно ухо
Най-добре да постъпите така, твърде вероятно е шумът да изчезне спонтанно до няколко дни, но все пак ако това не се случи, потърсете възможно най-рано лекарска помощ. Сами може да прецените дали това да стане при лекуващия лекар или да потърсите друг.
Модератори: д-р Георгиев