Забележка

The forum is in read only mode.

Специалист по белодробни болести спешно !!!

COM_KUNENA_USER_PROFILE_BUTTON_LABEL_MORE
23 Юни 2012 16:46 #1 от краси
краси COM_KUNENA_MESSAGE_CREATED Специалист по белодробни болести спешно !!!
Здравейте,от около две седмици имам кръв във храчките.Пушач съм на 27 години.Ходих при личния лекар ама той не ми обръща особенно внимание и никакъв ефект от лекарствата които той ми изписва.И съм решил да отида и да си платя на някой специалист да ме прегледа.Бихте ли ми препоръчали някой специалист в тази област или болница.Благодаря ви предварително.
23 Юни 2012 16:49 - 23 Юни 2012 16:55 #2 от Коди Мартин
Отговор: Специалист по белодробни болести спешно !!!
Здравейте!
Наистина доста безотговорна работа от страна на личния Ви лекар. Колкото до специалисти- от кой град сте?

ПС: Eто вече отворена тема с отговор за примерна диагноза и поставен линк към тема с описание на вашия проблем zdravbadi.com/forum/2156-%D0%BA%D0%B0%D1...%80%D1%8A%D0%B2.html

"За учения, който е живял с вярата си в силата
на разума, историята завършва като лош сън. Той е изкачил планини от невежество,
вече всеки миг ще покори най-високия...
Last edit: 23 Юни 2012 16:55 от Коди Мартин.
24 Юни 2012 10:17 #3 от Vasilec
За района на София ли става въпрос? А иначе - незабавно е добре да спрете цигарите!

Ако съм Ви бил полезен или съм Ви направил добро впечатление, моля натиснете бутона "Благодаря" под мнението ми.

Sport Medicine

Любознателен студент по медицина 6 курс.
COM_KUNENA_THANKYOU: краси
24 Юни 2012 14:40 #4 от краси
Да за района на София става въпрос.А за цигарите мисля да ги спра след като посетя лекаря.
25 Юни 2012 15:22 #5 от Vasilec
Здравей отново, един от най-добрите пулмолози работи в Токуда Болница (да не повярваш) - д-р Наталия Стоева. 35 лева е посещението, поне до скоро бе така, в болницата има апаратура и консумативи. Д-р Стоева е ръководител на отделението, лесно се записва за прием на номератора на болницата Токуда.
Успех!

Ако съм Ви бил полезен или съм Ви направил добро впечатление, моля натиснете бутона "Благодаря" под мнението ми.

Sport Medicine

Любознателен студент по медицина 6 курс.
25 Юни 2012 19:02 #6 от краси
Здравей днес ходих при д-р.Мирчев(пулмолог) във ВМА,направих си снимка на дробовете на която се виждат Перибронхиални изменения в двете белодрони основи.Можете ли да ми кажете какво означава това ??? А доктор Мирчев ми изписа Витамин"Ц" и Таваник и ми каза след няколко дно пак да отида при него.
26 Юни 2012 16:07 #7 от Коди Мартин
Това са неспецифични изменения в рентгенологичната картина около големите бронхи. :)

"За учения, който е живял с вярата си в силата
на разума, историята завършва като лош сън. Той е изкачил планини от невежество,
вече всеки миг ще покори най-високия...
27 Мар 2015 18:10 #8 от деска
Здравейте, някой може ли да разчете тази епикриза.Благодаря от сърце на които ще ми помогнат да разбера точно за проблема.

64 декторна КТ на тораклни прешлени
запазена торакална кифоза
остеолитични отнища в ТН 2,3- тяло ,леви дъги и трансверзални израстъци,ТН4-тяло и лява дъга.Лезиите са експанзивни с екстрадурална екстензия към медуларния канал.който е леко стеснен кактои към левия неврофорамен ТН2/3
Малък кръгъл подобен фокус се вижда в тялото на ТН6
Остеолитична експанзивна формация в дясната спина скапуле
Мекотаканна маса в левия белодробен връх,лизираща 2 ребро аксиларно,с аксиални размери 54/41мм.
Спикулирана лезия в 6 десен сегмент
Няколко субсолидни субплеврални нодула в десен долен лоб до 7мм
Уголемени Ао-пулмонални и субкаринални ЛВ
Няма данни за дискови хернии на скенираните нива

Заключение-КТ данни за множественни вертабрални костни метастази,метастаза в дясната скапула.Двустранни белодробни лезии,експанзивна маса с лизиране на 2 ляво ребро.
Най-вероятно се касае за белодробни метастази / не може да се определи кое е първичното огнище /,множественни костни метастази.Двустранна хипертрофия на НБЖ,които се визуалират частично.
  • д-р Георгиев
  • д-р Георгиев's Avatar
  • Посетител
27 Мар 2015 20:42 #9 от д-р Георгиев
Разсейки в костите с описаната локализация, съмнения за такива в белия дроб. Не може да се определи първоизточника.
Модератори: д-р Георгиев
Създадено с Kunena форум