Забележка

The forum is in read only mode.

прогноза на алцхаймер, има ли шанс да се разболея

• Anonymous
  • Anonymous's Avatar COM_KUNENA_TOPIC_AUTHOR
  • Посетител
28 Юни 2010 22:33 #1 от Anonymous
Anonymous COM_KUNENA_MESSAGE_CREATED прогноза на алцхаймер, има ли шанс да се разболея
Здравейте,
Баща ми е болен от деменция. Напоследък хич не е добре. Та моят въпрос е пряко свързан с него:
Когато човек стигне до момент, в който започва да се изхожда по малка и голяма нужда из целия апартамент и не е съвсем контактен, може ли да се предположи колко време му остава?
Друг въпрос имам -> има ли известна генетична предразположеност. Много се страхувам, че и мен ще ме последва същото.
Благодаря предварително
  • д-р Георгиев
  • д-р Георгиев's Avatar
  • Посетител
29 Юни 2010 09:12 #2 от д-р Георгиев
Re: прогноза на алцхаймер, има ли шанс да се разболея
Здравейте,
За съжаление болестта на Алцаймер води до прогресиращ упадък в когнитивните функции. Ако болния бъде обслужван, хранен, очакваната продължителност на неговия живот е практически еднаква с тази на останалите хора. Хората с Алцхаймер не почиват в резултат на самото заболяване, а с него.
Доколкото втория ви въпрос: Възможна е известна генетична предразположеност, но това не означава, че ще унаследите болестта. Добра профилактика са редовните интелектуални занимания като играта на шах и честите социални контакти, които се свързват с понижен риск от развитие на Алцхаймер.
  • Anonymous
  • Anonymous's Avatar COM_KUNENA_TOPIC_AUTHOR
  • Посетител
29 Юни 2010 15:51 #3 от Anonymous
Re: прогноза на алцхаймер, има ли шанс да се разболея
Благодаря ви за изчерпателния отговор докторе.
Модератори: д-р Георгиев
Създадено с Kunena форум