Забележка

The forum is in read only mode.

Главоболие или мигрена?!

• Anonymous
  • Anonymous's Avatar COM_KUNENA_TOPIC_AUTHOR
  • Посетител
31 Ян 2010 14:41 #1 от Anonymous
Anonymous COM_KUNENA_MESSAGE_CREATED Главоболие или мигрена?!
Здравейте от мен,
Изчетох статиите в сайта за главоболие, но все не мога да определя дали страдам от мигрена или не и какво да предприема, за да го потисна. В месеца поне ведниж най-често около менструация осещам болки в лявата половина на главата, които траят сигурно 1-2 дена. Това ме напряга, ставам супер неучтива, та дори агресивна, но това е една постоянна тъпа болка, която не се издържа.
Много рядко като изпия аулин и ми минава.
Моля за съвет, какъвто и да е.
  • Здравко
  • Здравко's Avatar
  • Посетител
01 Фев 2010 11:18 #2 от Здравко
Re: Главоболие или мигрена?!
Съветът ми е да посетите лекар-специалист, който след предварителен преглед би Ви назначил правилното лечение. Ако се касае за мигрена Ви препоръчвам дните около обичайната поява на главоболие да ги посветите на физически и психически покой и да избягват факторите, които потенциират мигрената (виж мигрена )
  • Anonymous
  • Anonymous's Avatar COM_KUNENA_TOPIC_AUTHOR
  • Посетител
04 Мар 2010 10:47 #3 от Anonymous
Моля да ми помогнете ! :cry: На 15 години съм и от няколко месеца имам всекидневно ужасно главоболие в задната част на главата. Например като седя пред компютъра, разхопждам се в парка, в училище, дори и в близкия мол, навсякъдее ... а когато съм в легнало положение болката като че ли отминава на секундата. През ноща се събуждам по няколко пъти и пия по две чаши вода всяка вечер, чувствам устата си непрестанно пресъхнала, имам лек световъртеж и не мога да се концентрирам , а като ме боли главата не мога да науча нито еидн урок, да внимавам, да слуша някой ... В началото си мислех че е от стрес, че съм се претоварила но ... това стана постоянно. Какво мсилите че е това? :cry: Много съм притеснена
  • Здравко
  • Здравко's Avatar
  • Посетител
05 Мар 2010 09:18 #4 от Здравко
Здравейте Daritua,
Болката в задната част на главата (тила) е характерна за високото кръвно налягане, мерено ли Ви е наскоро? Ако не по време на пристъп го измерете и, ако е покачено, е възможно то да е причината. Въпреки това най-добре споделете с родителите си за вашите оплаквания, които ще предприемат съответните мерки - ще Ви заведат при личния Ви лекар, който би трябвало да Ви препрати към специалист или да диагностицира.
Ест., че не трябва да чакате, а да решите проблема възможно най-бързо, защото главоболието може да бъде симптом на друго здравно състояние или да е самостоятелно заболяване, които подлежат на лечение.
  • д-р Георгиев
  • д-р Георгиев's Avatar
  • Посетител
26 Апр 2010 14:39 #5 от д-р Георгиев
Ето и малко информация за двете най-чести форми на главоболие: тензионно главоболие и мигрена
Модератори: д-р Георгиев
Създадено с Kunena форум